Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kdo sem in kako se (samo)realiziram

Kdo sem in kako se  (samo)realiziram

Vemo, da nismo zgolj fizično telo, temveč tudi misleči in čuteči človek. Mnogi, in teh je vedno več, priznavajo večni obstoj duše. Pogosto pa se sprašujemo tudi kakšno vlogi ima ego v našem vsakdanjem življenju…

Vendar, če temu tako rečemo, so to komponente naše osebnosti in kako se med seboj prepletajo, dopolnjujejo ali pa si celo nasprotujejo… Mnogi bi radi individualni pristop in zato vam Aleksandra omogoča celoletni program, kjer se vsak sreča s svojo unikatnostjo. Obenem pa z nekaj sreče vam danes, takoj po oddaji omogoči stik z vami v FACEBOOK LIVE. Bolj natančno o osebnem kontaktu pa ob koncu oddaje.

 

ČOLN: fizično telo

KRMILO: razum

JAMOBOR: jaz (višji jaz in nižji jaz, o tem kasneje)

JADRO IN VETER, KI GA ŽENE NAPREJ: duša

Pa poglejmo vse te komponente, v osnovi, vsako posebej:

Dno barke predstavlja naše fizično telo, jambor predstavlja Jaz, krmilo naš razum in jadro z vetrom predstavlja dušo.
Kako doživljam sebe? Kaj je naše sebstvo?

Sebe doživljamo skozi vse te komponente… Vendar ne vedno v pravih, enakih razmerjih… Pogosto je opaziti, da mnogi dajejo prednost eni komponenti in zanemarijo druge. V takem primeru bi to izgledalo, če si predstavljamo glasbeno skupino: imamo človeški vokal, bobne, električno kitaro, sintersajzer. Vokal se ne sliši, ne pride do izraza v primeru, če so drugi instrumenti npr. bobni preglasni. Tako je pri mnogih… Glas duše in sporočilo, ki ga prejemamo je nežen glas, ki ga pogosto preglasi ego (bobni). In človek posledično ne živi iz duše…

Kako je duša?

O duši smo že mnogo slišali v kontekstu, kot je:
- Ta človek mi je pri duši.. 
- midve pa sva sorodni duši,
- pri duši me je zabolelo, ko sem izvedela… ipd.

Ljudje smo potomci matere Zemlje, saj se naše telo po sestavi iz zemeljskih elementov… samo pomislite, da imate železo v krvi, oz. v hemoglobinu, pa kalcij v zobeh in kosteh itd… vse to je tudi v naravi. Predstavljajmo si laže ožilje, ki hrani naše telo in ga vzdržuje pretočnega, tako kot reke in potoki, hranijo zemljo…Temu pravimo, da smo mikrokozmos v makrokozmosu.

Torej smo otroci matere Zemlje in očeta Boga, kreatorja vseh bitij. In po očetu smo prejeli dušo, ki je nematerialna, večna… Torej smo božanski vir in smo vse. Ker smo vse, nimamo možnosti doživljati samega sebe, ker ni ničesar, kar ni. In tako božanski vir ustvari duše unikatne, individualne izraze samega sebe.

Duše vsebujejo določene aspekte božanskega izvira, ampak ne vse.

Ta božanski del je sposoben doživljati sebe, skozi božansko kreacijo. Duša vsebuje kreativne sposobnosti in je kot božanski vir; doživlja samo sebe skozi kreacije. Torej mi doživljamo sami sebe skozi ustvarjalnost, kreativost, skozi delovanje. Seveda nimamo enakih sposobnosti, kot božanski vir (po domače, nismo bog)…Kot človeška duša ne moremo kreirati planetov, rastlin, rib, živali… naša kreacija oz. naše ustvarjanje je bolj omejeno.

Odkar smo inkarnirani,  je naše kreativno »igrišče« človeško doživljanje, človeške izkušnje.

Mi lahko kreiramo le lastne izkušnje, ne izkušnje drugega človeka. Naše človeško doživljanje kreacije je kot ne poslikano platno – tja narišemo, kot želimo, seveda v skladu z našo naravo, sposobnostjo, dharmo in voljo.

Pa vendar se v celoletnem programu Ključ do duše, pojasnjujejo duhovne stvari na razumen način. Dogme odpadejo… Kako bi to razložila?

Ljudem se je dvignila zavest in hočejo razumeti… in prav je tako. Jaz se trudim, da bi vse stvari, tudi te duhovne pojasnila na razumskem nivoju. Čeprav so nam v šoli razum zelo »natrenirali«, pa morda mnogi zapostavljajo dušo.

Kaj je najpomembnejše pri vseh teh komponentah?
Vse komponente naše osebnosti, naj nam dobro služijo…
Fizično telo je dom naše duše, prav je da upoštevaš svoj razum, kajti če nečesa ne razumeš temu rečemo dogme. V tej vodnarjevi dobi pa ni več prostora za dogme. Z aktivacijo telesa, gibi, tudi krepimo voljo. Voljo potrebujemo za samorealizacijo.

Pravijo, da ni pomemba dolžina našega življenja, temveč kvaliteta. Voljo potrebujemo, da živimo kvalitetno, kajti z voljo vplivamo na namen.

In kako se SAMOREALIZIRAMO?
Kakšne pogoje rabimo, da se nam en namen uresniči?

Obstajajo trije pomembni faktorji na poti k našemu cilju, ki predstavlja realicacijo ali samouresničitev, ki pa je v kontekstu naše primarne dušne matrice – po domače povedano: za to, kar je bila duša prvotno namenjena in sicer:
1.NAMEN
2.VSEBINA
3.ZUNANJA FORMA

Na namen vpliva VOLJA, Voljo dobim iz razuma. Ko eno stvar razumem, da je zame dobro tako, dobim voljo in z voljo sledim z NAMENU.
Na vsebino deluje ZAVEST ali občutek zavesti, če eno stvar delamo prav in kje je tista zavest, v katero smer gre namen… Zavestno se odločimo za eno vsebimo.  Na ZAVEST vpliva SAMOPODOBA. To je mnenje, ki ga imamo o sebi, s čimer se identificiramo.


FIZIČNO TELO je naša ZUNANJA FORMA. Voda potrebuje kozarec, ki ji daje strukturo, reka strugo… Športnik, se  na primer se zelo identificira s svojim telesom, tako zelo, da sebe doživlja v glavnem skozi svoje športne rezultate… Kar pa je že identifikacija ega, čeprav tudi to rabimo… V skrajnih primerih pa tudi srečamo nekoga, ki svojo »duhovnost« utemeljuje s popolno odpovedjo posvetnih užitkov, kot je spolnost in Druga skrajnost pa je, da nekdo, ki se ima za duhovnega, se lahko povsem odpove posvetnim užitkom…

Nekateri se bolj identificirajo z RAZUMOM. Njihov značilni izrek je pogost in sicer: »Aha jaz to razumem« ali pa: »Zame obstaja samo to, kar doživljam z razumom«.

POMNI:
Ta tematika je samo en majhen delček iz celoletnega programa »Ključ do duše«, kamor se lahko priključite. Prvi kontakt pa je eno urno branje dušnega zapisa, tako lahko vsaj v eni uri izveste, kaj so glavne značilnosti, prednosti in pomanjkljivosti in kje se lahko najbolje samorealizirate.

Z ljubeznijo

Karmična svetovalka in učiteljica akaških zapisov,

Aleksandra Winkler Drole

www.vizijeuspeha.com

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.