Pod zavihkom brezplačno preverite TEDENSKI JEDILNIK za zdravo izgubo telesne teže in e-revijo za Pomlad polno zdravja in vitalnosti!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kdaj prehranska dopolnila samo praznijo denarnico?

Kdaj prehranska dopolnila samo praznijo denarnico?

Ko govorimo o različnih zdravstvenih težavah, pogosto ne moremo mimo dopolnil. Ampak na splošno, kdaj je neko dopolnilo res pomočnik, kdaj pa z jemanjem samo mečemo denar skozi okno? Po domače, kdaj prehranska dopolnila samo praznijo vašo denarnico, in kdaj je jemanje določenih prehranskih dopolnil smiselno? Kateri so kriteriji za ugotavljanje učinkovitosti prehranskih dopolnil ter za na katera prehranska dopolnila prisegajo gledalci Klepeta ob kavi? 

  1. Sintetična prehranska dopolnila se nikakor ne morejo primerjati z naravnimi. V sintetičnih prehranskih dopolnilih so izolirani le deli vitaminov, ki se pojavljajo v naravi v hrani. Vitamini in minerali v naravi ne obstajajo kot posamezni sestavni deli, ki delujejo sami, ampak so sestavljeni iz več različnih komponent: encimov, koencimov, faktorjev, ki morajo delati skupaj, da bi dosegli svoj želeni učinek. V tem kontekstu so naravna prehranska dopolnila torej daleč boljša od sintetičnih. 

  2. Če mislite, da boste izključno z jemanjem dopolnil rešili svoje težave (in pri tem ne spremenite življenjskega sloga), je kupovanje prehranskih dopolnil zagotovo zapravljanje po nepotrebnem. Pomemben je celosten pristop, brez truda žal ne gre. Zaenkrat ne obstaja tabletka, ki bi rešila vse (zdravstvene) težave tega sveta. 

  3. Kadar jih ne uživate ob pravem času. (meridianska ura). Določeni organi v določenem delu dneva delajo z največjo močjo. In dajmo to izkoristiti! V času meridiana jeter podprite jetra, v času pljuč pljuča … 

  1. Kadar pretiravate z njimi (višek pa izločite z uriniranjem). Če jemljete dopolnila “na zalogo”, je to zagotovo potratno, saj se višek enostavno izloči iz telesa (če govorimo o naravnih prehranskih dopolnilih; pri sintetičnih pa je pretiravanje lahko celo škodljivo). 

  2. Če jih ne jemljete dosledno in dlje časa. Težava ne nastane čez noč in tudi sprememba se ne zgodi čez noč. O pravih učinkih prehranskih dopolnil lahko govorimo šele po par mesecih jemanja, zato je vztrajnost zagotovo naša prijateljica. Ne pričakujte rezultata po par dnevih (in ne obupajte prehitro). Z vztrajnostjo pa bodo učinki nedvomni. 

 

Kriteriji za ugotavljanje učinkovitosti prehranskih dopolnil

Formulacija: npr. da so probiotikom dodani še prebiotiki in encimi, da omega-3 vsebuje še e-vitamin za ohranjanje antioksidativnih snovi, D3K2 (za večji izkoristek, za zdravje kosti itd.), B-kompleks (v kompleksu, ker jih tako dobimo tudi iz hrane) … 

Človekove dejanske potrebe. Preverite, katera hranila dejansko potrebujete.
Priporočamo pregled Analiza biopolja in emocionalna iridologija. 

Certifikati (ekološko, brez GSO, …)
Biorazpoložljivost
Oodsotnost spornih snovi in toksinov (primer omega-3 (težke kovine pri ribjem olju))

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

44,00
Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Najbolj primerno za ljudi, ki imajo veliko obveznosti, malo časa za zdrav obrok, so veliko …

40,00
ConcenTrace; popolni spekter ionskih mineralov v sledeh

Mineralne kapljice (popoln spekter ionskih mineralov v sledovih)

Popolni spekter ionskih mineralov v sledovih za naravno ravnovesje telesa.

38,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.