PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kateri mineral uporabljajo v psihiatriji za blaženje manično-depresivnih motenj in nihanj razpoloženja?

Kateri mineral uporabljajo v psihiatriji za blaženje manično-depresivnih motenj in nihanj razpoloženja?

Ionski minerali v sledovih so potrebni za vzpostavljanje naravnega ravnovesja telesa, saj delujejo kot katalizatorji vseh vitaminov in drugih hranilnih snovi, ki jih telo uporablja za vzdrževanje dobrega zdravja. Njihova naloga je vzdrževanje pH-ravnovesja ter elektronevtralnosti in osmotskega pritiska, proizvajanje hormonov, prenašanje živčnih impulzov itd. Telo jih samo ne more proizvajati, zato moramo za njihov ustrezen vnos poskrbeti od zunaj. Pri tem sta pomembna absorpcija in opuščanje navad, s katerimi minerale izpiramo iz telesa. 

Minerali v sledeh: magnezij, kalij, klorid, bor, litij, natrij, sulfat, jod, železo, selen, kalcij, cink , baker itd. 

MAGNEZIJ
Med izredno pomembnimi je mineral magnezij, ki sodeluje pri več kot 300 encimskih procesih v telesu. Pomanjkanje magnezija povzroča nemalo težav, med drugim mišične krče, glavobole, občutek nenehne utrujenosti ali šibkosti, anksioznost in razdraženost, izgubo apetita, izčrpanost, nespečnost … Obenem je magnezij pomemben člen hormonalnega stanja in vzdrževanje zdravja ožilja. Vpliva namreč na sproščanje in krčenje majhnih gladkih mišic ožilja oz. na krvni tlak. Brez zadostnih zalog magnezija (in tudi kalija) ne moremo pričakovati normalnega krvnega tlaka.

SULFAT
Je pomemben za izgradnjo proteinov, zdrave sklepe, možgane, tkiva in mišice ter razstrupljanje in detoksikacijo telesa. Dobri viri sulfata v prehrani: vložena zelenjava, suho sadje, jabolčni kis, čaj, melasa. 

BOR 
Bor je mineral, ki skrbi za vzdrževanje zdravja kosti ter preprečevanje osteoporoze in artritisa. Jemanje bora zmanjša izgubo kalcija za 40 %, zanimino pa je tudi dejstvo, da v državah, kjer je v zemlji zelo malo bora (Jamajka, Mauritius), ljudje pogosteje obolevajo za artritisom, revmo in lupusom. Pri ženskah v menopavzi bor preprečuje demineralizacijo kosti, sodeluje pa tudi pri aktivaciji vitamina D. Dobri viri bora v prehrani: jabolka, hruške, grozdje, datlji, rozine, stročnice, arašidi, lešniki.

Kateri mineral uporabljajo v psihiatriji za za blaženje manično-depresivnih motenj, nihanj razpoloženja, živčnosti in vedenjskih motenj? Kateri mineral uživati za vzdrževanje zdravja kosti ter preprečevanje osteoporoze in artritisa? Vodnik po izbiri pravih mineralov z nasveti, kako jih dobiti iz hrane – ne zamudite!

ConcenTrace; popolni spekter ionskih mineralov v sledeh

Mineralne kapljice (popoln spekter ionskih mineralov v sledovih)

Popolni spekter ionskih mineralov v sledovih za naravno ravnovesje telesa.

38,00

Če se sprašujete, na katere telesne funkcije vplivajo minerali v sledovih, preverite članek: 11 razlogov, zakaj paziti na dovolj mineralov v sledeh: 
https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/id-11-razlogov-zakaj-paziti-na-dovolj-mineralov-v-sledeh.html  

LITIJ
Je mineral, ki ga v psihiatriji se uporabljajo za blaženje manično-depresivnih motenj, nihanj razpoloženja, živčnosti in vedenjskih motenj. Krepi nevrone in celične membrane, japonski znanstveniki pa trdijo, da pitje vode z vsebnostjo litija zmanjšuje pogostost samomorov. Litij je zelo priporočljivo dodajati v primeru težav z alkoholom, depresijo, anksioznostjo, bipolarno motnjo, posttravmatskim stresom, Alzheimerjevo boleznijo, Parkinsonovo boleznijo …

 

ConcenTrace; popolni spekter ionskih mineralov v sledeh

Mineralne kapljice (popoln spekter ionskih mineralov v sledovih)

Popolni spekter ionskih mineralov v sledovih za naravno ravnovesje telesa.

38,00

Sorodne objave

Da bi se zavarovali pred krvnimi strdki, razkisajte svoje telo!

Nevarnost pred strdki je postala aktualna tema zlasti v zadnjih letih …   Pretresljivo dejstvo, da vsak šesti, ki …

Poraščenost pri ženskah

Z vami delimo zapiske iz oddaje

Inovativni način za hitrejše celjenje in obvladovanje bolečin s pomočjo svetlobe: fotobiosimulacija ali rdeča svetlobna terapija

Rdeča svetlobna terapija, ki jo pogosto imenujemo tudi fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, je inovativna terapija, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.