Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kateri mineral uporabljajo v psihiatriji za blaženje manično-depresivnih motenj in nihanj razpoloženja?

Kateri mineral uporabljajo v psihiatriji za blaženje manično-depresivnih motenj in nihanj razpoloženja?

Ionski minerali v sledovih so potrebni za vzpostavljanje naravnega ravnovesja telesa, saj delujejo kot katalizatorji vseh vitaminov in drugih hranilnih snovi, ki jih telo uporablja za vzdrževanje dobrega zdravja. Njihova naloga je vzdrževanje pH-ravnovesja ter elektronevtralnosti in osmotskega pritiska, proizvajanje hormonov, prenašanje živčnih impulzov itd. Telo jih samo ne more proizvajati, zato moramo za njihov ustrezen vnos poskrbeti od zunaj. Pri tem sta pomembna absorpcija in opuščanje navad, s katerimi minerale izpiramo iz telesa. 

Minerali v sledeh: magnezij, kalij, klorid, bor, litij, natrij, sulfat, jod, železo, selen, kalcij, cink , baker itd. 

MAGNEZIJ
Med izredno pomembnimi je mineral magnezij, ki sodeluje pri več kot 300 encimskih procesih v telesu. Pomanjkanje magnezija povzroča nemalo težav, med drugim mišične krče, glavobole, občutek nenehne utrujenosti ali šibkosti, anksioznost in razdraženost, izgubo apetita, izčrpanost, nespečnost … Obenem je magnezij pomemben člen hormonalnega stanja in vzdrževanje zdravja ožilja. Vpliva namreč na sproščanje in krčenje majhnih gladkih mišic ožilja oz. na krvni tlak. Brez zadostnih zalog magnezija (in tudi kalija) ne moremo pričakovati normalnega krvnega tlaka.

SULFAT
Je pomemben za izgradnjo proteinov, zdrave sklepe, možgane, tkiva in mišice ter razstrupljanje in detoksikacijo telesa. Dobri viri sulfata v prehrani: vložena zelenjava, suho sadje, jabolčni kis, čaj, melasa. 

BOR 
Bor je mineral, ki skrbi za vzdrževanje zdravja kosti ter preprečevanje osteoporoze in artritisa. Jemanje bora zmanjša izgubo kalcija za 40 %, zanimino pa je tudi dejstvo, da v državah, kjer je v zemlji zelo malo bora (Jamajka, Mauritius), ljudje pogosteje obolevajo za artritisom, revmo in lupusom. Pri ženskah v menopavzi bor preprečuje demineralizacijo kosti, sodeluje pa tudi pri aktivaciji vitamina D. Dobri viri bora v prehrani: jabolka, hruške, grozdje, datlji, rozine, stročnice, arašidi, lešniki.

Kateri mineral uporabljajo v psihiatriji za za blaženje manično-depresivnih motenj, nihanj razpoloženja, živčnosti in vedenjskih motenj? Kateri mineral uživati za vzdrževanje zdravja kosti ter preprečevanje osteoporoze in artritisa? Vodnik po izbiri pravih mineralov z nasveti, kako jih dobiti iz hrane – ne zamudite!

ConcenTrace; popolni spekter ionskih mineralov v sledeh

Popolni spekter ionskih mineralov v sledovih za naravno ravnovesje telesa.

38,00

Če se sprašujete, na katere telesne funkcije vplivajo minerali v sledovih, preverite članek: 11 razlogov, zakaj paziti na dovolj mineralov v sledeh: 
https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/id-11-razlogov-zakaj-paziti-na-dovolj-mineralov-v-sledeh.html  

LITIJ
Je mineral, ki ga v psihiatriji se uporabljajo za blaženje manično-depresivnih motenj, nihanj razpoloženja, živčnosti in vedenjskih motenj. Krepi nevrone in celične membrane, japonski znanstveniki pa trdijo, da pitje vode z vsebnostjo litija zmanjšuje pogostost samomorov. Litij je zelo priporočljivo dodajati v primeru težav z alkoholom, depresijo, anksioznostjo, bipolarno motnjo, posttravmatskim stresom, Alzheimerjevo boleznijo, Parkinsonovo boleznijo …

 

ConcenTrace; popolni spekter ionskih mineralov v sledeh

Popolni spekter ionskih mineralov v sledovih za naravno ravnovesje telesa.

38,00

Sorodne objave

Energije meseca marca

Ko potrebuješ denar, je tu Zastavljalnica in odkupovalnica Ljubljana

V Zastavljalnici in odkupovalnici Ljubljana že od leta 2013 zagotavljajo hitro, strokovno in diskretno storitev …

Starodavni ritual za krepitev ženske moči − yoni spa/vaginalna parna kopel

Vaginalna parna kopel/Yoni spa je starodavna skrivnost ženskega sestrstva in ritual, ki se je prenašal skozi več …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.