Ta mesec darilo ob nakupu čage - storžek sibirske cedre iz Altaja (Sibirija)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kateri je najboljši ekstrakt kurkume po mnenju znanstvenikov?

Kateri je najboljši ekstrakt kurkume po mnenju znanstvenikov?

Mnogi menijo, da je kurkuma najbolj zdravilna rastlina na svetu, saj v telesu deluje kot nadležna inšpektorica in preverja stanje vsake celice ter jih popravlja s svojim proti vnetnim, anti kancerogenim in anti virusnim sposobnostim. 

A osnovna težava kukrkume je njena absorbcija, torej sposobnost vsrkavanja v krvni obtok, zaradi katere je v terapevtske namene potrebno uživanje velikih količin, od 8 do 12 gramov dnevno. 

Besede kurkuma in kurkumin se pogosto uporabljata kot besedi istega pomena, vendar nista. 

Kurkumin je glavni polifenol v kurkumi in njegova najbolj zdravilna sestavina. 

Z ekstrakcijo kurkumina pridobivajo iz kurkume in nadvse pomembno je, kje ta kurkuma v osnovi raste, kako jo naberejo in pripravijo. 

O postopku ekstrakcije je zelo malo znanega, v večini primerov pa podjetja, ki pripravljajo prehranska dopolnila v procesu popolnoma izgubijo zdravilna eterična olja kurkume, med katerimi je arkurmeron najbolj zastopan v kurkumi.

 

Po mnenju znanstvenikov in na podlagi vseh kliničnih študij, na svetu obstaja zgolj eden izvleček, ki je ravno zaradi ustreznih procesov najmočnejši bio aktivni kurkuminov izvleček na svetu.

 

Proizvaja se v Indiji, standardiziran izvleček pa se imenuje Curcugreen BCM-95.

Kurativno delovanje kurkumina je močnejše od učinka kurkume, njegova pomanjkljivost pa je izguba eteričnih olj in slaba absorpcija.

Voden s tem znanjem in dejstvom, da je kurkumin topen v olju, je dr. Antony Benny iznašel revolucionarno raztopino in oblikoval kurkumin BCM-95, v katerem sta kurkumin in kurkumino eterično olje.

Kurkumino eterično olje s svojim zdravilnim delovanjem v sinergiji s kurkuminom daje vrednost višjo od običajne kurkumina, znatno izboljša biološko uporabnost in absorpcijo ter naredi BCM-95 kurkumin edinstven po sestavi in vrhunski v delovanju.

Klasični izdelki iz kurkume zgolj povečajo metabolične nivoje kurkumina v krvnem obtoku (večinoma sulfatirani / konjugirani presnovki kurkumina), ne pa tudi prostih kurkuminoidov, ki pa so bistveni!

Prosti kurkuminoidi so tisti, ki so zares učinkoviti.

Po vseh dosedanjih raziskavah (več kot 50 kliničnih študij) je BCM-95 edini ekstrakt kurkume, ki lahko poveča absorpcijo prostih metabolitov kurkumina za 600 do 700 %.

Učinkovitost tega, kar je iznašel dr. Antony Benny pa ni le zaradi standardiziranega BCM-95 Curcogreen izvlečka, temveč tudi zaradi naravne metode dodatnega povečanja absorbcije (brez kemije, ekološko), in sicer z naravno tehnologijo eteričnega olja iz ingverja, bioperinom, turmeronom standardiziranim kurkuminovim oljem.

 

Tako je nastal edini najbolj bio aktiven kurkumin na svetu, 

BREZ SINTETIČNIH ojačevalcev učinkovitosti in brez toksičnih aditivov

 

Prednosti tega kurkumin kompleksa:

  • neprimerljivo večja moč in dolžina delovanja (1 kapsula 500 mg je kot 5 g kurkume)
  • združena sinergija olja kurkume ar-tumerona in kurkumina.
  • BCM 95 ima odobren patent za terapijo z Alzheimerjevo boleznijo;
  • BCM 95 ima toksikološko študijo, ki kaže, da ni škodljiv ali tudi v izjemno velikih odmerkih;
  • ne vsebuje polnil, konzervansov, GSO, alergenov ali umetnih barvil

 

 

Zakaj mnogi znanstveniki menijo, da je BCM-95 najboljši ekstrakt kurkume?

Znanstveniki priznavajo ta standardiziran izvleček tudi zaradi dejstva, da prispeva k povečanju števila živčnih matičnih celic, poveča nevrogenezo, ohranja zdrave ravni krvnega sladkorja in igra pomembno zaščitno vlogo želodca (gastroprotektivni učinek).

Zaradi komplekse sinergije je zato učinkovitejši tudi pri spopadanju z nevrodegenerativnimi možganskimi boleznimi, prebavnimi težavami, zelo koristen je tudi pri diabetesu!

Znanstvena skupnost BCM-95 je priznana kot edini kurkumin na svetovnem trgu in je bila odobrena na podlagi rezultatov klinične študije, v kateri je bil uporabljen.

Leta 2016 je bilo začetih 9 novih kliničnih raziskav z uporabo BCM-95, ker znanstveniki potrebujejo najučinkovitejše snovi za svoje klinične študije, zato je BCM-95 postala prva izbira.

Dejstvo je, da na trgu najdete veliko dodatkov kurkume, ki obljublja mnogo, navede pa ne celotne resnice. 

Tudi tisti izdelki, ki obljubljajo visoko učinkovitost, ne navajajo, da gre za sintetične nenaravne metode ojačevanja, kar pa je lahko škodljivo. Ne navajajo drugih polnil in še manj pogosto navajajo podjetja, kjer so bili izvlečki pridobljeni.

Arjuna je podjetje v Indiji, ki deluje izključno s solarno energijo, ljudi ne izkorišča in nudi ustrezne delovne pogoje.

Študije kažejo, da ima prebivalstvo v Indiji znatno nižjo stopnjo raka in Alzheimerjeve bolezni predvsem zaradi visokega deleža kurkume v vsakodnevni prehrani.

Če vam življenjski slog in prehrana ne omogočata uživanja dnevne kurkume v količinah približno 2,6 g na dan, je povprečje v Indiji, ki je najbližji naravni sestavi in potenci kurkume ena kapsula Ultra močne kurkume BCM-95.

Preprečevanje je vedno boljše od zdravljenja, zato upoštevajmo modrega Hipokratovega nasveta: "Naj bo hrana tvoje zdravilo in naj bo tvoje zdravilo hrana.”

Zgodba kurkume je torej bolj kompleksna kot se zdi, zato smo primeren izvleček iskali od leta 2016 naprej in letos zaključili dogovor za uvoz tega izdelka v Slovenijo.

Zahvala gre mojemu partnerju Žigi, sam izdelek pa posvečam svoji mami Jelki, ki že desetletja trpi zaradi revmatoidnega artritisa.

Kurkumin kompleks z Curcogreen (BCM-95)

BREZ SINTETIČNIH ojačevalcev učinkovitosti in brez toksičnih aditivov!

34,00

Sorodne objave

ALI VEMO KAJ NANAŠAMO NA SVOJO KOŽO?

Mrzli dnevi in suh zrak, so že potrkali na naša vrata. Zaradi suhega zraka in mraza pa naša koža postane veliko hitreje …

Za vse, ki nosijo očala ... s temi vajami boste lahko videli brez njih in prihranili!

Oftalmologi določajo dioptrijo na podlagi majhnih ciliarnih mišic v očesu, a glavni pogoj za dober vid brez očal ali leč …

Tisočletja star način POMLAJEVANJA OBRAZA

Že smo pisali o tem, kako pomembna je hrana.  Hrana je tista, ki neposredno vpliva na izgled naše kože, zato se je …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.