Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Katere začimbe kombinirati za kulinarične presežke?- Zgodba o uspehu

Katere začimbe kombinirati za kulinarične presežke?- Zgodba o uspehu

Začimbe so eden izmed najbolj učinkovitih in uporabnih dodatkov k prehrani, pa čeprav se nam na prvi pogled ne zdi tako.Po mesecih mešanja različnih začimb sta končno pridobila tri okuse, ki sta jih želela.Tokrat sta bila gosta Žan Bračič in Sašo Kovačič, ki sta ustanovila znamko Serious Blends.

Če ste bili kaj pozorni v katerikoli trgovini- zakaj stane en peteršilj 5 evrom, medtem, ko drugi stane zgolj 1 evro? V čem je med njima takšna razlika? Tisti peteršilj, ki stane 5 evrov je ekološkega izvora in vsebuje samo peteršilj, tisti, ki pa stane 1 evro pa vsebuje marsikaj drugega kot pa samo peteršilj. Posebno je potrebno paziti na izvor rastline- začimbe. Pomembno je, da je ekološkega in/ali biološkega izvora, saj to pomeni, da raste na rodovitni zemlji, na svežem in čistem zraku ter brez kakršnihkoli pesticidov. Ko rastlino odrežemo, se začne degradirati, zato je pomembno, da jo čimprej shranimo v temnem prostoru, v steklu ali pa ekoloških vrečkah, ne pa v plastiki! O začimbah nam največ pove vonj.

Serious Blend doda začimbam zelo malo soli. Fanta pa se zavedata velikega pomena začimb kot takih- začimbe so naša tradicija, ki pa so včasih nekako pozabljene. Začimbe, ki jih dobimo v trgovini imajo velikokrat kakšne dodatke, ki niso zdravi za nas. Če pa so začimbe vzgojene v primernih pogojih pa zelo ugodno vplivajo na naše zdravje, saj imajo ogromno antioksidantov.

Najbolj poznan med izdelki je mešanica začimb “Original”, ki vsebuje origano, bazilika, kumina, sladka paprika, česen, čebula in piranska morska sol. Mešanica vsebuje kar 97% začimb in samo 3% soli. Njena posebnost je origano, ki je ročno nabran in biološko pridelan. Nam zelo dobro poznana začimba je drugače rastlinica, ki zelo dobro vpliva na naše počutje. Takoj za origanom pa se občuti vonj sveže bazilke. Ali si vedel/a? Deset gramov bazilike vsebuje več antioksidantov kot 250g svežih kumar. Začimba vsebuje še kumino, sladko papriko, česen in čebulo. Te sestavine pomagajo pričarati popoln zeliščni okus. Ostale mešanice začimb kot so “Pink Panter”, “Divji Teksas”, “Sladko pekoče”...pa najdete TUKAJ.

Mešanice začimb pa so izjemne tudi zato, ker začimbe druga drugo izpopolnjujejo in njihove zdravilne lastnosti se še povečajo.

Z Jasmino sta klepetala in preizkušala začimbne mešanice v Klepetu ob kavi ustanovitelja Serious Blends, Žan in Sašo:

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.