Jasno je že, da čaga zavzema prvo mesto na lestvici ORAC, ki klasificira rastline in gobe po antioksidativni vrednosti.
Pogoji, ki jih mora sibirska čaga izpolnjevati, da bi imela tako izjemen učinek, pa so sledeči:
1. Najbolj cenjena je sibirska čaga, ki raste na področju Gornjega Altaja v težkih življenjskih pogojih in ima kot potrjujejo primerjalne klinične študije kar 12-krat močnejši terapevtski učinek kot čaga iz nižinskih področij.
2. Prava sibirska čaga mora imeti ustrezen certifikat, ki dokazuje njen izvor in kakovost.
3. Največji terapevtski učinek ima čaga, ki je stara več kot 9 let in ki raste na brezah v južnem delu Sibirije oz. na Altaju na nadmorski višini 1500m, kjer pozimi temperature padejo pod 50 stopinj.
4. Kateri del čage se uporablja? Največ betulinske kisline, ki je bistvena pri zdravljenju je v črnem sloju, ki pa je neprimerljivo dražji, kar Maria Ana opisuje tudi v video spodaj. Vsi namreč uporabljajo notranji del čage, zato je črna sibirska čaga iz Altaja, ki jo najdete spodaj edina na svetu, ki uporablja samo zunanji del!
Črna sibirska čaga iz Altaja je edina na svetu, ki ima ustrezen certifikat in izhaja iz črnega dela čage, za kar gre izjemna zahvala Mariji Ani Kolman, izjemni poznavalki sibirske fitomedicine, ki vse več časa preživlja v Sibiriji. Tja se z gledalci Klepeta ob kavi odpravljamo 30. junija, kjer bomo jezdili po čudovitih planotah Altaja. Brez skrbi, zraven bo tudi kamera, da bomo z vami delili vse te krasote ...
Spodaj pa je posnetek iz oddaje "Klepet ob kavi", kjer nam je Maria Ana predstavila izjemno črno sibirsko čago iz Altaja!
Komentarji