Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kakšna je dobra in varna igrača? Kakšna je slaba igrača? Ob svetovnem dnevu otroka bodimo pozorni ravno na to!

Kakšna je dobra in varna igrača? Kakšna je slaba igrača? Ob svetovnem dnevu otroka bodimo pozorni ravno na to!

Svetovni dan otroka, ki ga praznujemo 20. novembra, je dan, posvečen mednarodnemu bratstvu in razumevanju med otroki ter promociji otrokovih pravic. Generalna skupščina Združenih narodov je 20. novembra 1959 sprejela Deklaracijo o otrokovih pravicah, prav tako pa je na ta dan leta 1989 sprejela Konvencijo o otrokovih pravicah.

Na ta dan se po vsem svetu odvijajo različni dogodki, ki opozarjajo na potrebe otrok, njihove pravice in izobraževanje ter na pomen zagotavljanja boljšega sveta za naše najmlajše. Organizacije, šole in skupnosti organizirajo različne aktivnosti, s katerimi želijo izboljšati blaginjo otrok po vsem svetu.

Svetovni dan otroka je tudi priložnost za spodbujanje solidarnosti in ozaveščanja o težavah, s katerimi se otroci srečujejo. Vsako leto se določi tudi tema, ki usmerja pozornost javnosti na določena področja, ki so ključna za izboljšanje življenja otrok.

Ta dan je prav tako opomnik vladam in vsem odgovornim, da je treba stalno delovati v dobrobit otrok in zagotavljati, da so njihove pravice vedno spoštovane in zaščitene.

Bi pa radi na ta dan vašo pozornost usmerili na igrače. Ravno igrače so lahko izjemno toksične, polne hormonskih motilcev!

Hormonski motilci oponašajo delovanje naših lastnih hormonov ter s tem spremenijo delovanje endokrinega sistema … In nobena skrivnost ni, da je v zadnjem času v obtoku toliko materialov in spojin, ki resno škodujejo našim hormonom, da je že zaznati spremembe v populaciji, ki nas bi morale pošteno skrbeti − ženske vse težje zanosijo, kvaliteta in količina moških spermijev upada, razvijajo se ginekološke in druge bolezni, vse več je avtoimunih obolenj, “nepojasnjenih” genetskih nepravilnosti, raka ... 

Strupene snovi najdemo povsod, tudi v izdelkih za otroke, ki so na kemikalije še toliko bolj občutljivi. Zelo zgovoren je podatek, da je bilo leta 2018, torej v enem letu, odpoklicanih 51 otroških igrač. 

Na katere oznake paziti, ko kupujemo otroška oblačila in igrače? Svoje kritično mnenje in opozorila bo delil Anton Komat.

Hiter vodnik do zdravih igrač ... 

Dobra igrača ni: 

  • plastična;
  • bleščeča;
  • kričeča;
  • močnih barv;
  • povsem definirana. 

 

Dobra igrača je: 

  • iz naravnega matriala (tudi les pobarvan s kemijo je lahko toksičen);
  • nedefinirana, kar spodbuja otrokovo domišljijo;
  • ekološki materiali. 

Vodilo številka 1 pri igračah je: 

MANJ IGRAČ = VEČ DOMIŠLJIJE!

Več igrač pa pomeni manj domišljije. Otrok naj ima hkrati do 10 igrač, ostalo pa je v menjavanju. Otrok se bo več igral, imel boljšo domišljijo in boljši fokus!

Igrače, ki jih požegnajo naši strokovnjaki:

Punčka Gaja: eko, Waldorf in ročno narejena v Sloveniji!

Punčka Gaja: eko, Waldorf in ročno narejena v Sloveniji!

Za otroka je punčka več kot samo igrača, temveč prijatelj, zaupnik skozi mnoga leta.

68,00

Delite posnetek babicam in dedkom, sestram in stricem, ki vaše otroke ljubeče zasipavajo z igračami, v najlepšem duhu in z najbolj srčnim namenom. 

Naj jim raje podarjajo svoj čas, svojo pozornost!

 

Sorodne objave

Tudi ekstremist v pomlajevanju - Bryan Johnson uporablja fotobiomodulacijo

V iskanju daljšega in bolj zdravega življenja inovatorji, kot je Bryan Johnson, premikajo meje tega, kar zmoreta znanost …

Andrew Huberman priznava svetlobno terapijo! Fotobiomodulacija za boljši vid, pri kožnih težavah, pri ljudeh z izmenskim nočnim delom …

Andrew Huberman je eden najbolj priljubljenih znanstvenikov našega časa. Kompleksne koncepte opisuje na način, ki ga …

Kaj pa, če je rešitev ozemljevanje? Kaj lahko naredimo?

Kako deluje ozemljitvena podloga?Podloga za stol je prevodna in vas preko ozemljene vtičnice (ne, to ni elektrika, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.