Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako živčni sistem vpliva na lepo kožo

Kako živčni sistem vpliva na lepo kožo

Prihaja praznični čas. To pomeni veliko druženj, obdarovanj ter tudi pritiskov, da izpolnimo vse obveznosti v službi in doma. Ves ta stres vpliva ne samo naše možgane, ampak tudi na izgled naše kože. Ko smo pod stresom, simpatični živčni sistem sprošča stresne hormone kot sta kortizol in adrenalin. Kaj to pomeni za našo kožo? Presežek kortizola povzroči povečano proizvodnjo olja v kožnih žlezah, kar lahko privede do zamašenih por, poškodb zaradi prostih radikalov in aken. Presežek adrenalina povzroči nenormalne skoke kortizola, kar lahko povzroči hiperaktivnost v možganih, uhaja v krvni obtok in nato prizadene naše organe (vključno s kožo). Ti valovi adrenalina, ki jih pogosto povzroči preobremenitev s stresom, lahko povzročijo tudi akne, gube in pustost kože.

Sodobna znanost je v številnih študijah potrdila, da so stres in kožne bolezni tesno prepleteni, kot je bilo dokumentirano že iz antičnih časov. Tako imenovana povezava med kožo in možgani, ni samo neverjetno močna, je tudi kritičen dejavnik pri ohranjanju zunanjega videza. Naša koža ne deluje le kot takojšnja tarča stresa, ampak je tudi največji telesni organ, ki ščiti pred škodljivimi toksini iz zunanjega sveta in nenehno vzdržuje homeostazo med notranjimi tkivi, ki jih hrani in zunanjimi dejavniki. Upoštevati moramo, da naša koža zaznava toploto, mraz, bolečino in druge napetosti.

Signali od zunaj se prenašajo v hrbtenjačo in nato v možgane. Ta primarni nadzorni center daje odziv, ki lahko nato vpliva na stresne odzive v koži. Stanja, ki se lahko pokažejo na naši koži vključujejo: luskavico, dermatitis, akne, alopecijo in srbenje.

Kako lahko torej pomagamo našemu živčnemu sistemu, da pomaga naši koži?
Predstavili vam bomo zelišča, ki pomirjajo živčni sistem in pomagajo zniževati raven kortizola ter obnavljajo in ščitijo kožo.
 

Osem zelišč za lepšo kožo:
 

1.     Šisandra
 

Zmanjšuje vnetja, pomaga telesu pri soočanju s stresom, vzpostavlja hormonsko ravnovesje in podpira jetra, kar še posebej pomaga pri hormonskih aknah.
 

2.     Melisa
 

Pomirja živčni sistem. Bogata z antioksidanti. Pomaga pri borbi s prostimi radikali, ki povzročajo prezgodnje staranje.
 

3.     Kamilica
 

Pospešuje obnovo celic in tkiv. Pomirja živce in želodec, kar posledično pomaga umiriti tudi kožo, na primer pordelost in razdraženost. Koži daje mladosten sijaj.
 

4.     Sveta Bazilika- Tulsi
 

Uravnava krvni sladkor. Je adaptogeno zelišče, kar pomeni, da telesu daje kar mu primanjkaju in odstrani tisto česar ima preveč. Uravnotežen krvni sladkor pomaga ohranjati nizko raven kortizola, zaradi česar je koža čista in sijoča. Linolenska kislina v tulsiju ima tudi protivnetni učinek in pomaga v boju proti aknam.
 

5.     Sivka
 

Pomirja um in kožo, pomirja živčni sistem (možgane), ki seva skozi pore! Rečeno je, da ko se stvari spremenijo v tebi, se stvari spremenijo okoli tebe. Ste že kdaj pomislili, da bi svojo kožo dejansko pomirili? Nekateri naši ljubljeni učitelji joge pravijo, da "dihajte skozi vse pore svoje kože" – poskusite.
 

6.     Ašwaganda
 

Mehča in vlaži kožo. To antioksidativno, adaptogeno zelišče je tudi vlažilno, zato ohranja kožo prožno in preprečuje prekomerno izsušenost.
 

7.     Čaga
 

Zmanjšuje vnetja in uravnava krvni sladkor. Ta adaptogena goba vsebuje betulonsko kislino, ki je delno odgovorna za rast kože. Obnovi in regenerira kožne celice, nekateri pravijo, da nam lahko čaga vrne mladosten videz. Najpomembneje pa je, da čaga spodbuja proizvodnjo kolagena, kar je koristno za vse tipe kože.
 

8.     Goji
 

Pomaga ledvicam in jetrom. Znano je, da neguje "jin", ki pomaga hidrirati kožo tako, da preprečuje izgubo vode. Dodatne prednosti gojija vključujejo zmanjšanje aken, izravnavo tena kože in spodbujanje proizvodnje kolagena.
 

Poglejte si tudi našo oddajo o gobi meseca čagi

Ter video Če delaš tako, ne boš nič bolj lepa, suha, srečna ... Samo izgorela boš!

Izpolnite tudi naš brezplačni test v kakšnem stanju so moje adrenalne žleze?

Tukaj pa lahko dobite tudi brezplačni priročnik o moči adaptogenov

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.