Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako veš, da imaš “prestreljeno” črevesje? In kako si lahko pomagaš?

Kako veš, da imaš “prestreljeno” črevesje? In kako si lahko pomagaš?
Stanje v črevesju ne vpliva le na prebavljanje in izločanje hrane, ampak tudi na imunski sistem, mentalno zdravje, razstrupljanje in hormone. Vedno bolj pogosta težava sodobnega časa je prekomerna prepustnost črevesja, ki vodi v pomanjkanje pomembnih hranil, prekomerno zastrupljenost telesa ter posledično do avtoimunih obolenj in hormonskih neravnovesij … Pri sindromu prepustnega črevesja med celicami črevesne stene nastanejo večji prehodi, ki omogočajo, da v krvni obtok pridejo tudi bakterije, strupi, presežek hormonov in neprebavljena hrana. Tako se odpadne snovi, namesto da bi se izločile iz telesa, absorbirajo nazaj v krvni obtok in povzročajo vnetja, za katera vemo, da vodijo do različnih težav in bolezni.
 
 
 
Neravnovesje med dobrimi in slabimi bakterijami v črevesju (disbioza) je eden glavnih razlogov za nastanek prepuščajočega črevesja.
 
 
Izločite hrano, ki najpogosteje povzroča alergije ali vzdržuje nezdrave razmere v tankem črevesju (sladkor, mleko, jajca, gluten, procesirana hrana ...). Črevesje lahko dodatno podprete s prebavnimi encimi, ki pripomorejo k prebavljanju hrane in tako zmanjšajo možnost, da bi neprebavljena hrana poškodovala črevesne stene. Takšno zdravljenje črevesja lahko traja od 4 do 6 tednov oz. do pol leta za popolno obnovo. Vzemite si čas in preverite, katera živila razdražijo vaše črevesje in ustvarijo napihnjenost.
 
 
Ena izmed izjemno močnih, enostavnih, poceni in efektivnih tehnik razstrupljanja, ki je vedno pri roki, je žvrkljanje olja. Žvrkljanje olja izvajamo zjutraj (na tešče). V usta damo čajno žličko
olja in ga žvrkljamo oz. vlečemo med zobmi, vendar olja ne pogoltnemo. Po 20 minutah ga izpljunemo v papirnato brisačo. Brisačo vržemo v koš, usta pa večkrat speremo z vodo.
Za žvrkljanje lahko uporabimo katerokoli hladno stiskano rastlinsko olje – sončnično, arašidovo, olivno, kokosovo, sezamovo .
Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Klasični izdelki iz kurkume zgolj povečajo metabolične nivoje kurkumina v krvnem obtoku, …

37,50
Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

44,00
Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Omega 3 in mikroalge

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
40,00
-6,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.