Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako v nosečnosti poskrbeti za lepšo kožo obraza in zmanjšati/odpraviti pojav STRIJ?

Kako v nosečnosti poskrbeti za lepšo kožo obraza in zmanjšati/odpraviti pojav STRIJ?

Čas nosečnosti je občutljiv, saj takrat v ženskem telesu prihaja do velikih telesnih in duševnih sprememb. Ženska prevzame odgovornost za še eno bitje, zato je zelo pomembno, kakšen odnos ima do svojega telesa. To se kaže tudi v tem, kaj da nase in kaj vase.

Površina kože povprečne ženske pred nosečnostjo znaša 1.57 m2. V času nosečnosti (do poroda) se raztegne na 1,72 m2 (kar je skoraj 10 %). Seveda je takšno raztegovanje velik šok za telo, predvsem običajna posledica takšnega hitrega širjenja kože pa so strije. Gre za rdečkaste ali rožnate črte, ki se pogosto pojavijo v nosečnosti (navadno na stegnih, prsih in trebuhu). Tudi sicer se v času nosečnosti zaradi hormonskih sprememb pojavljajo neželeni pojavi na koži, kot so akne, srbečica, izpuščaji, pigmentni madeži itd. Kako poskrbeti za lepo kožo brez strij tudi v času nosečnosti, nam je zaupal Matic Anzeljc − Amon!

Kot prvo Amon poudarja, da je pomembno, da se ženska vsaj v tem času odpove vsem sintetičnim kemikalijam iz konvencionalnih kozmetičnih izdelkov kot tudi "naravnim sestavinam", ki vsebujejo pesticide, fungicide, nanodelce in gensko spremenjene sestavine, npr.  agresivni deodoranti z delci aluminija, zobne paste s fluorom, konvencionalne sončne kreme z kemičnimi filtri in nanodelci, konvencionalna dekorativna kozmetika, sploh različna senčila za oči, umetne dišave, ki povzročajo različna hormonska neravnovesja, na splošno kozmetika, ki vsebuje sintetične kemikalije itd.

Kako v nosečnosti poskrbeti za lepšo kožo obraza? 

Zaradi normalnih hormonskih sprememb v času nosečnosti se lahko po obrazu in tudi drugod po telesu pojavijo akne in izpuščaji. V nosečnosti je treba več piti (namesto 2 celo 4 litre vode!). Bistveno je, da nosečnice pijejo čimveč na tešče in kasneje v dopoldanskem času. Zaužiti je treba tudi dovolj zdravih maščob (hladno stiskano kokosovo olje, olivno olje ipd.) ter ekološko certificirane hrane. Ne pozabite tudi na dovoljšni vnos vitaminov A in D (ki sta za lepo kožo v nosečnosti bistvena)! Amon priporoča še nego s kvalitetnimi ekološkimi preparati, serumi, olji in mazili.

Kako zmanjšati ali odpraviti pojav strij? 

Z večanjem nosečniškega trebuščka in prsi se začnejo zelo pogosto pojavljati strije. Bistveno je, da jo redno negujemo, najbolje 2- do 3-krat dnevno s kvalitetnimi ekološkimi masli, rastlinskimi ekstrakti in eteričnimi olji, ki so primerni za obdobje nosečnosti (v času nosečnosti moramo biti namreč z uporabo in koncentracijami eteričnih olj bolj previdni!), recimo z Mama maslom*. Zadnja 2 meseca je še posebno priporočljiva masaža prsi. Tako lahko omilimo ali celo preprečimo nastanek strij, saj kožo redno mehčamo, negujemo, obnavljamo in ji dodajamo elastičnost. 

Trenutno še ni nobenega artikla.

* Zgodba o Mama maslu: prvo Mama maslo je Amon naredil za Jasmino osebno, saj na trgu ni našla mazila za rastoči trebušček in prsi, ki bi ustrezalo njenim visokim kriterijem in bi dejansko podprlo drastične procese kože v nosečnosti. Ker pa je Jasmina minimalističen človek, je želela to mazilo uporabljati tudi kasneje za dojenčka, skratka nekaj ekološko univerzalnega. 

Sorodne objave

Otroci in alergije: vodnik po prehrani, navadah in dopolnilih

Alergije so 'nenormalen' odziv našega telesa na snovi iz zraka (v naše telo pridejo z dihanjem), hrane, materialov s …

Ničesar ne naredim zase, vse dam za otroke in družino. Kaj pa jaz?

Ko postanemo starši, se pogosto zavemo, da smo pripravljeni storiti vse za svoje otroke. Nesebično se žrtvujemo za …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. Ko je Jasmina obiskala …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.