Pod zavihkom brezplačno preverite TEDENSKI JEDILNIK za zdravo izgubo telesne teže in e-revijo za Pomlad polno zdravja in vitalnosti!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako sta zaprtje in zakisanost telesa povezana z večjo možnostjo za okužbo z virusi?

Kako sta zaprtje in zakisanost telesa povezana z večjo možnostjo za okužbo z virusi?

Če je blato predolgo v črevesju, lahko postane trdo in se stežka premika. Lena in počasna prebava povzroči nabiranje oblog na črevesju, ki zastrupljajo telo in hkrati preprečujejo absorpcijo hranljivih snovi. To posledično vodi v porušeno ravnovesje in z njim seveda slabo počutje. Vse to so razlogi, zaradi katerih je vsakodnevno odvajanje blata še kako pomembno tudi z vidika preventive proti koronavirusu. Večdnevno zaprtje namreč povečuje zakisanost telesa in neposredno vpliva na večjo dovzetnost pljuč za okužbe. Mogoče je ravno to razlog, da so starejši ljudje, ki so pogosto zaprti, tudi bolj dovzetni za pljučnice in druge težave s spodnjimi dihali. 

Pomembno je, da prehrani dodate več sluzi (npr. luščine trpotca, laneno seme, cija semena), ki pospešujejo prehod hrane skozi debelo črevo, ter povečate vnos sirotke, probiotikov in fermentirane hrane, ki pospešujejo gibanje črevesja in preprečujejo širjenje patogenov v debelem črevesu. Čisto črevo bo zelo olajšalo delovanje pljuč in tudi v primeru vročine zmanjšalo možne zaplete.

Zakisanost telesa lahko zmanjšate tudi z uživanjem ustrezne hrane. Večina virusov, kot rečeno, za svoj razvoj zahteva zakisanost tkiv, zato njihovo napredovanje zaviramo z bazično prehrano (zelenjava, čemaž, začimbe, alg, ječmenova trava, koprive …). Poskrbite torej za vnos zelene zelenjave. Klorofil je namreč tisti, ki je znan po svoji visoki bazičnosti (in posledično skrbi za zmanjšanje kislosti v telesu). 

 

Rastlinske granule - naravno odvajalo

Rastlinske granule - naravno odvajalo

Rastlinske granule sestavljene iz osmih rastlin, ki skupaj pospešijo prebavo in učinkovito …

25,00
Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Najbolj primerno za ljudi, ki imajo veliko obveznosti, malo časa za zdrav obrok, so veliko …

40,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.