PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako si napolniti baterije? 9 načinov za več energije!

Kako si napolniti baterije? 9 načinov za več energije!

Koliko časa na dan si polnite baterije? Ste že kdaj preprosto pustili vse in šli spat, ko ste bili utrujeni? Ali ste svojo utrujenost ignorirali? Zelo smo panični, ko se izprazni baterija na telefonu (90 % ljudi občuti neprijetne občutke, ko jim baterija na pametnem telefonu pade pod 20 % in se zelo potrudijo, da ga čimprej napolnijo.) 

Kako pa je z našo baterijo?  

  • Skoraj nihče se obremenjuje, ko je zaspan ali utrujen,

  • spusti vsega iz rok, ko je zaspan in utrujen, ter gre spat,

  • ne izpusti dogodkov ali druženj, ker je preutrujen. 

Kronična utrujenost je problem sodobnega časa. Največkrat se pojavi med 30. in 50. letom starosti in je pogostejša pri ženskah (8-krat)! 

9 načinov za več energije

  1. Počitek (spanje)

Je bistven. Brez ustreznega počitka ni dobre regeneracije. Več o hormonskem protokolu spanja lahko preverite v brezplačnem priročniku, ki ga najdete tukaj: https://klepetobkavi.si/brezplacno.html 

  1. Dovolj vode: 

Za hitro premagovanje utrujenosti je ključnega pomena, da zaužijete dovolj vode. Če je le mogoče, spijte vsaj dva litra tekočine (navadne vode, nesladkanih čajev, naravnih sokov, kokosove vode, izotoničnih napitkov, vodo z mineralnimi kapljicami). Ustrezna oskrba telesa z vodo je nujna. 

  1. Izločite sladkor

Da sladkor izboljša razpoloženje je žal kratkoročna rešitev. Po zaužitju sladkorja ne namreč ne počutimo nič bolje. Nasprotno, smo le bolj utrujeni in se težje osredotočamo. V primeru zaužitja sladkora vnesite magnezij. Da lahko telo prebavi eno molekulo sladkorja, namreč porabi kar 54 molekul magnezija.

  1. Hrana – kaj ja in česa ne

 

  1. Redna vadba

Raziskave o vplivu redne vadbe na počutje so pokazale, da če se vsak dan ukvarjate s kakršno resno obliko rekreacije (to ne pomeni brisanja prahu ali hoje po trgovinah), boste veliko bolj pri močeh. 

  1. Dovolj magnezija, D-vitamina in B-vitaminov

Pomanjkanje magnezija povzroča utrujenost, izgorelost, zaskrbljenost, težave s srcem in ožiljem. Magnezija lahko primanjkuje tudi zaradi jemanja nekaterih zdravil: antibiotikov, antihipertenzivov, kontraceptivov. Uživajte tudi B-vitamine. Ne le, da so to ženski hormoni, z B-vitamini lažje zmanjšate potrebo po enormnih količinah kave. D-vitamin pa je osnova. Izkoristite sonce! 

  1. Vzemite si odmor brez občutka krivde

Ohranite mirnost in se s spremembami soočajte preudarno in s čim manj stresa. Odmori so obvezni. Zapomnite si — kadar se najbolj mudi, se ustavi!

  1. Dobre navade (sprehod po gozdu, zlata ura pred spanjem, zgodaj v posteljo) 

  2. Uporabite adaptogene

Dolgotrajno stresno obdobje vodi v pretirano stimulacijo nadledvičnih žlez in posledično v nihanje ravni kortizola (stresnega hormona) v krvnem obtoku. Adaptogeni pa imajo to moč, da povečujejo obrambni odziv na stres v vseh njegovih pojavnih oblikah. Več znanstvenih raziskav dokazuje, da so adaptogeni koristni zaradi delovanja na imunskem, umskem in fizičnem področju. 

Več o adaptogenih rastlinah

Adaptogene rastline rastejo v težkih okoliščinah, kjer se morajo prilagoditi. Tako razvijejo vsestranske in močne sposobnosti prilagoditve. S tem ko jih uživamo, nas podprejo na podoben način. Aktivirajo namreč našo sposobnost prilagajanja, da se tudi mi lažje prilagodimo vsakodnevnim izzivom. Adaptogene rastline delujejo tako, da nahranijo naše telo, napolnijo baterije ter nas pripravijo na zunanje in notranje stresne dogodke. V telesu vzpostavijo ravnovesje, kar nam daje dovolj moči, da se prilagodimo na še tako ekstremne pogoje. Ravno prilagodljivost pa je ključna v zahtevnih časih, v katerih živimo. 

Ena najbolj znanih adaptogenih rastlin, ki je tudi vključena v poliadaptogensko mešanico ADRENAL podpora, je ašvaganda. To vse zmore: 

D3 in K2 v kapljicah – 100% organsko, ekološko, naravno

D3 in K2 v kapljicah

23,37
-20%
Naravni B kompleks (iz kaljene ajde) z eko acerolo (60 kapsul)

Naravni B kompleks iz kaljene ajde

Idealna kombinacija za vse preobremenjene mame, poslovneže, študente, vse ki včasih živijo …

25,00
Količinski popust
ConcenTrace; popolni spekter ionskih mineralov v sledeh

Mineralne kapljice (popoln spekter ionskih mineralov v sledovih)

Popolni spekter ionskih mineralov v sledovih za naravno ravnovesje telesa.

38,00

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Kaj pa, če je rešitev ozemljevanje? Kaj lahko naredimo?

Kako deluje ozemljitvena podloga?Podloga za stol je prevodna in vas preko ozemljene vtičnice (ne, to ni elektrika, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.