Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako se fitobočkati? Navodila za izvajanje domačih zeliščnih parnih kopeli v ruski savni!

Kako se fitobočkati? Navodila za izvajanje domačih zeliščnih parnih kopeli v ruski savni!

Savnanje in uporaba fitobočke

 

Cedrov sodček z zeliščno paro je podoben navadnemu lesenemu sodu. Izdelan je iz lesa sibirske cedre, stare od 300 do 400 let.

Pri savnanju v cedrovem sodčku z zeliščno paro se razširijo krvne žile, izboljša se prekrvavitev kože, mišic, sklepov, notranjih organov, stimulira se presnova na celični ravni – torej izgradnja in razgradnja organskih molekul, poveča se izkoristek kisika in izločanje ogljikovega dioksida. 

Zaradi obilnega znojenja se poveča aktivnost žlez z notranjim izločanjem in žlez lojnic, kar pripomore k razstrupljanju telesa. Poveča se tudi aktivnost srca in pljuč, ki nista obremenjena kot pri klasičnem savnanju, saj glava gleda ven iz sodčka in tako ni izpostavljena visokim temperaturam. 

Telo se očisti toksinov, kar na celičnem nivoju spodbudi delovanje vseh organov in sistemov, metabolizem se normalizira, koža se očisti, postane elastična, mehka in nežna, poveča se odpornost organizma, povečano je tudi izločanje endorfinov ali hormonov sreče, kar prispeva k odličnemu počutju.

Kako uporabljati?

Potreben čas: približno 40 minut s pripravo in tuširanjem potem. 

Potrebujete 3 brisače.

Priprava fitobočke

Prižgite generator pare in na levi strani določite minute (lahko 40 minut, če se bo savnala ena oseba, lahko pa seveda več) ter določite stopnjo vročine na desni strani, najboljše kar 7 ali 8.  Takoj dodajte vodo. Vsekakor pa lahko naredite prevretek kakšnega čaja, odlična je njivska preslica ali kopriva, odvisno od vaših izzivov ter simptomov, tukaj je resničen čar fitobočke.

Jasmina najraje uporabi kar koprivo, ki je slovenski adaptogen.

Izberite stopnjo klopi za sedeti znotraj savne (dve opciji) in naj položite eno brisačo, pod noge pa drugo brisačo. 

Zaprite fitobočko in pri odprtini za glavo, le to pokrijte z brisačo.

Počakajte, da se fitobočka pripravi, približno 15 minut. 

Namestitev v fitobočko

Spijte vsaj 2 dcl tople vode. Pripravite si kakšno glasbo in preverite minute na generatorju, naj bo vsaj 18 minut (priporočljiv čas je 15 minut). 

Hitro vstopite v fitobočko. Noge morajo biti na brisači. Sedite tudi na brisači, okrog vratu pa si namestite brisačo, s katero je bila fitobočka pokrita pri glavi, da ni uhajala para. 

Najprej zaprete vrata, potem pa na notranji strani primete tudi pokrov za glavo in se namestite. 

Po fitobočkanju: POMEMBNO!

Po 15 minutah fitobočkanja najprej odstranite del za glavo, odprete vrata in odidete pod mrzel (ali vsaj hladen ali vsaj mlačen) tuš, lahko se tudi povaljate po snegu. 

Takoj po tuširanju naj s fitobočkanjem nadaljuje druga osebe, v nasprotnem primeru takoj odstranite brisače, pobrišete odvečno tekočino. Za nekaj minut lahko odprete vrata, da se prezrači. 

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Andrew Huberman priznava svetlobno terapijo! Fotobiomodulacija za boljši vid, pri kožnih težavah, pri ljudeh z izmenskim nočnim delom …

Andrew Huberman je eden najbolj priljubljenih znanstvenikov našega časa. Kompleksne koncepte opisuje na način, ki ga …

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.