Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako rastlinojedci pri pripravi jedi nadomestijo jajca?

Kako rastlinojedci pri pripravi jedi nadomestijo jajca?
Upamo, da je jasno, da hrane ne gre metati stran. Se pa kdaj vseeno zgodi, da ostane kak kos suhega kruha, ki nam “neobdelan” ne gre prav rad po grlu. Tokrat boste spoznali, kako ga enostavno reciklirati v izjemno okusno malico. Ljubiteljska kuharica rastlinske prehrane Klara Avsenik nam je razkrila eno od priljubljenih jedi s svojega spletnega bloga. Pripravljali bomo nekaj, kar vrača v preteklost ter diši po nostalgiji in dobesedno – veganske šnite. Seveda zaupamo recept in postopek priprave. Sladko jed je testiralo tudi nekaj članov naše ekipe. So ugotovili, katere sestavine vsebuje? Ne spreglejte ogleda posnetka, če pa se zadeve lotite v svoji kuhinji, pošljite fotodokaz. Veseli ga bomo.

Hrane ne mecite stran. Poskusite jo spremeniti v jed! Iz starega kruha lahko, na primer, pripravimo kruhov narastek, drobtinice, pohane šnite itd. 
Tako lahko preprosto naredite pohane veganske šnite, za kar boste potrebovali le naslednje sestavine: 
  • 4 žlice mletih lanenih semen
  • 4 dl rastlinskega mleka
  • ščep soli
  • 4 žlice veganskega masla ali kokosovega olja
  • 8 rezin starega kruha
Lanena semena namoči v rastlinsko mleko za okoli 20 minut. Mešanico nato posoli in vanjo položi kose kruha. Če je kruh zelo star, ga namoči za eno minuto, če je bolj svež, zadostuje 10 sekund. V ponvi segrej dve žlici veganskega masla ali kokosovega olja in peci 4 rezine kruha na vsaki strani na srednje močni temperaturi dokler niso lepo zlato rjave. Ponovi z ostalimi štirimi kosi. Postrezi takoj s svojim najljubšim dodatkom.

Rastlinojedci namesto jajc uporabijo naslednje super nadomestke:

 

Lanena semena

Dve žlici mletih lanenih semen zmešamo s tremi žlicami vode (ali rastlinskega mleka). 

Jabolčni sok

Jajce v receptu lahko nadomestimo s približno 60 ml nesladkanega jabolčnega soka (dobro se obnese tudi jabolčna kaša). Po potrebi pa soku (kaši) dodamo še 0,5 žličke pecilnega praška, da bo testo bolj rahlo. 

 

Banana

Jajce lahko nadomestimo z dobro pretlačeno banano (približno 60 ml). Seveda moramo upoštevati, da bo banana jedi dodala nekaj okusa (kar sploh pri sladicah ni problem). 

 

Rastlinsko olje

Če za pripravo potrebujemo eno jajce, ga lahko nadomestimo s 60 ml rastlinskega olja. Če recept zahteva večjo količino jajc, izberimo raje drug nadomestek (da se izognemo prevelikim količinam maščobe).



Tofu

Eno jajce nadomesti ¼ skodelice zmešanega ali pretlačenega tofuja. Tofu je odličen nadomestek pri jedeh, ki za pripravo zahtevajo veliko jajc. 


Motiviramo te k zdravim odločitvam in k boljšemu življenju! Začni danes! Pomagaj si z www.klepetobkavi.si in 02 6200 230. 

 

Preveri izdelke, ki jih priporočamo, ali pa se udeleži katerega od prihajajočih dogodkov. 

 

V juliju, avgustu in nadalje v jeseni nas čakajo:

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Komentiral Sandra Busby |

Please credit this image of the egg as a painting by Sandra Busby, or take it down.
Thank you.

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.