Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako pripraviti ajurvedsko kurkumino mleko?

Kako pripraviti ajurvedsko kurkumino mleko?

Kurkumino/zlato mleko je okusna in zelo zdrava pijača, ki je še posebno primerna za dolge jesensko-zimske dneve. Po ajurvedski medicini lahko kurkumo uporabimo na različne načine: kot poparek, prevretek, prevretek na mleku ali surovi prašek. A vendar velja nasvet: glede na to, da je kurkuma gomolj, je laže prebavljiva termično obdelana.

S kuhanjem se nekoliko omili njen sicer trpek in grenak okus. Kot pravi Sanja Lončar, je idealno, če jo jedi dodamo pet minut pred koncem kuhanja. V tem času razvije svojo antioksidativno moč in se lepo poveže z vsemi sestavinami jedi.

AJURVEDSKO ZLATO MLEKO

Za 2 osebi

  • 5 dcl rastlinskega mleka

  • 1 žlica kurkume

  • pol žličke cimeta

  • pol žličke ingverja

  • 1 konica noža kardamoma

  • ščepec popra

  • 1 žlička kokosovega olja

Sorodne objave

Rastlinski viri beljakovin + beljakovinski proteinski recepti

Beljakovine so ključni gradniki telesa in imajo številne pomembne funkcije. V prehrani je pomembno zagotoviti zadosten …

Reševanje napihnjenosti na naraven način

Ali ste že kdaj doživeli občutek težkega, napetega trebuha, ki ga spremlja nelagodje? Če je odgovor pritrdilen, se …

Jetra in tradicionalna kitajska medicina: izkoristi pomlad

Pomislite na jetra - organ, ki skrbi za filtriranje in razstrupljanje našega telesa. Toda ali ste vedeli, da …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.