Praznična ponudba: brezplačna poštnina, brezplačna energijska kartica, cedrina semena ... preveri spletno trgovino!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako pripraviti ajurvedsko kurkumino mleko?

Kako pripraviti ajurvedsko kurkumino mleko?

Kurkumino/zlato mleko je okusna in zelo zdrava pijača, ki je še posebno primerna za dolge jesensko-zimske dneve. Po ajurvedski medicini lahko kurkumo uporabimo na različne načine: kot poparek, prevretek, prevretek na mleku ali surovi prašek. A vendar velja nasvet: glede na to, da je kurkuma gomolj, je laže prebavljiva termično obdelana.

S kuhanjem se nekoliko omili njen sicer trpek in grenak okus. Kot pravi Sanja Lončar, je idealno, če jo jedi dodamo pet minut pred koncem kuhanja. V tem času razvije svojo antioksidativno moč in se lepo poveže z vsemi sestavinami jedi.

AJURVEDSKO ZLATO MLEKO

Za 2 osebi

  • 5 dcl rastlinskega mleka

  • 1 žlica kurkume

  • pol žličke cimeta

  • pol žličke ingverja

  • 1 konica noža kardamoma

  • ščepec popra

  • 1 žlička kokosovega olja

Sorodne objave

Praznična darila za vas!

December je tu in v velikem številu ste se udeležili naše akcije - 31 dni hvaležnosti, kjer vsak dan družabno omrežje …

SLADKANJE BREZ GREHA

Imejte sladko življenje brez belega sladkorja in umetnih sladil Privoščite si zgoščeni jabolčni sok Biotop – odlično …

Želite pripraviti jetra in črevesje na praznike? Da ne bo prehudo ...

Začel se je najbolj obremenjujoč mesec za naše denarnice in naše organe.  Pretiravati znamo na vse možne načine. …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.