Kurkumino/zlato mleko je okusna in zelo zdrava pijača, ki je še posebno primerna za dolge jesensko-zimske dneve. Po ajurvedski medicini lahko kurkumo uporabimo na različne načine: kot poparek, prevretek, prevretek na mleku ali surovi prašek. A vendar velja nasvet: glede na to, da je kurkuma gomolj, je laže prebavljiva termično obdelana.
S kuhanjem se nekoliko omili njen sicer trpek in grenak okus. Kot pravi Sanja Lončar, je idealno, če jo jedi dodamo pet minut pred koncem kuhanja. V tem času razvije svojo antioksidativno moč in se lepo poveže z vsemi sestavinami jedi.
AJURVEDSKO ZLATO MLEKO
Za 2 osebi
-
5 dcl rastlinskega mleka
-
1 žlica kurkume
-
pol žličke cimeta
-
pol žličke ingverja
-
1 konica noža kardamoma
-
ščepec popra
-
1 žlička kokosovega olja

Komentarji