Ta mesec praznujejo Jasmina, Marko, Neja, Irma in Marija! Zato ti cel mesec častimo poštnino, praznuj z nami!
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako postaneš pranojedec? Pogled na hrano z drugačne perspektive!

Kako postaneš pranojedec? Pogled na hrano z drugačne perspektive!
Marsikdo se želi zavarovati pred prihajajočo (morda tudi prehransko) krizo. Zaradi pomanjkanja informacij in nestabilnih razmer mnogi kupujejo velike zaloge hrane za 'slabše čase'. Kaj pa, če bi na situacijo pogledali drugače? Je možno vir energije pridobiti še kje drugje ali je to možno le preko fizične hrane?
 
Pranojedci se prehranjujejo v največjem deležu s prano, ki je sinonim za življenjsko, kozmično ali univerzalno energijo (obstaja veliko poimenovanj). Ne prehranjujejo se s trdo hrano in živijo popolnoma drugače od običajnih ljudi. 
 
Pogoje za pranojedsko izkušnjo ustvari um. Vselej dobimo le tisto, kar mislimo, da je možno in le tisto, kar zmoremo sprejeti. Vsakdo izmed nas se hrani delno s fizično in delno s kozmično energijo, razlika je le v tem, v kakšni količini smo zmožni sprejeti kozmično energijo. Navadno je tako, da manj kot obremenjujemo naše fizično telo (težka, hrana, stres, kajenje itd.), več prane sprejemamo. Skozi različna zgodovinska obdobja v različnih kulturah so poznali različne oblike posta, pa tudi v ljudskih pravljicah najdemo zapise o tem, kako so določeni junaki preživeli brez hrane daljša obdobja. Seveda pa moramo za takšno izkušnjo biti umirjeni in imeti razširjeno zavest.
Definitivno ne apeliramo, da se instantno odločite za to izkušnjo. Je le zanimiv pogled na fizično realnost, predvsem da se ponovno zavedamo v kakšni meri misli dominirajo materijo. Takšen korak se po večih obdobjih posta ali zmanjšanemu vnosu hrane zgodi spontano, ker ničesar ne moremo izsiliti. Prav tako se za takšen način življenjskega sloga ne odločimo zaradi koristi (npr. da privarčujemo), ampak zaradi poklicanosti.
 
V naših oddajah smo večkrat gostili pranojedko Miro Omerzel - Mirit, ki že 28 let ni okusila običajne hrane, razen blagih čajev. Brez 'trdega goriva' se počuti energijsko pretočno, bistro, s hrano ni obremenjena ne fizično (telo tri četrtine energije vnesene hrane porabi za prebavljanje) kakor tudi ne psihično. Njena izkušnja je popolnoma naravna in spontana, ker je sledila svojemu notranjemu občutku.
Zanimivost: Po lanskih podatkih je eno povprečno slovensko gospodinjstvo (2,5 člana) porabilo 235 € za mesečni nakup hrane in pijače, kar letno znese 2.820 €. V obdobju 28 let bi ta znesek zrasel na 78.960 €!
 
Vendar raje kot da spodbujamo k pranojedstvu, vas pozivamo k samooskrbi. Slovenska zemlja je izjemno rodovitna, če jo primerjamo z mnogimi državami sveta. Vzemite si čas in se povežite z naravo.

Sorodne objave

RECEPTI: Omilite najrazličnejše težave s temi obroki!

Ko govorimo o ženskih težavah, imamo v mislih predvsem bolečine, ki spremljajo menstruacijo (mimogrede, več kot polovica …

RECEPTI: Pripravite te obroke s suhimi marelicami!

Marelice, ne glede na to ali so posušene ali sveže, vsebujejo veliko karotenoida, tako kot vso ostalo oranžno sadje in …

RECEPTI: Slastni dateljni namesto čokolade za povišan oksitocin!

Superživilo, ki so ga v davni Mezopotamiji uporabljali kot afrodizijak, ima številne pozitivne učinke, predvsem pa je …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.