Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako poleti poskrbeti za dober imunski sistem, da bi bili bolj zdravi jeseni in pozimi?

Kako poleti poskrbeti za dober imunski sistem, da bi bili bolj zdravi jeseni in pozimi?
Poletje je idealen čas za krepitev imunskega sistema. Vitamin D, ki ga poleti dobimo prek sonca, je dokazano najpogostejša preventiva pred infekcijami, kot sta gripa in pljučnica. Obstajajo pa še drugi načini, kako z delovanjem poleti preprečiti nastanek bolezni pozimi. Virusi niso nič novega. Novo je le to, da smo v zadnjem času pozabili, da so se z njimi uspešno spopadali že tisočletja, in sicer brez kemije. Dejansko ima vsaj 55 rastlin znanstveno dokazano protivirusno delovanje, 11 od njih pa deluje tudi na koronaviruse. Z naravnimi rešitvami bi torej lahko obvladali celo pandemijo ... Ampak kaj lahko naredimo proti mutacijam? Katere začimbe, rastline in naravne pripravke uporabiti poleti, da bi bili bolj zdravi jeseni, ko virusi tradicionalno krožijo med ljudmi?
 
  1. Kot rečeno, D-vitamin, ki ga dobimo z zdravim sončenjem, je ultimativen in pomemben preventivni ukrep pred boleznimi. Vitamin D je esencialni in verjetno najpomembnejši vitamin, ki ga lahko zaužijete za splošno zdravje in močan imunski sistem. D3 je namreč ključen za aktiviranje imunske obrambe. Brez zadostnih vrednosti vitamina D3 celice ubijalke (T-celice) ne morejo reagirati in se boriti proti resnim okužbam. Soncu nastavite tudi svoje spolovilo. S sončenjem intimnih predelov namreč poskrbite za še večjo absorpcijo vitamina D. 

  2. Krepitev jeter in črevesja ter skrb za uravnoteženo mikrofloro. Povečajte vnos sluzi, fermentov in probiotikov. Zdrava mikrobiota je namreč temelj imunskega sistema. 

  3. Uživajte ustrezno protivnetno in protivirusno hrano. Znanost dokazuje, da ima vsaj 55 rastlin protivirusno delovanje. Ingver, na primer, lahko štirikratno ali petkratno zmanjša pritrjevanje virusa na naše celice, sladka koreninica in bezgove jagode močno zavrejo repliciranje/podvajanje virusa, redno uživanje česna 2−4-krat zmanjša razvoj akutne respiratorne infekcije, dragocene sluzi, kot so slezenovec, slezove korenine, cvetovi rožlina, lučnik, islandski lišaj, trpotec itd., (nepregrete), pa so  tudi univerzalna rešitev, s katero lahko zavarujemo svoje sluznice (ne glede na vrsto virusa, ki jih želi prebiti). 

  4. C-vitamin: v našem naravnem okolju je veliko rastlin, ki delujejo kot imunostimulatorji in jih je zato smiselno vključiti v vsakodnevno prehrano: limona, smrekovi vršički, trpotec, šipek itd. Limona, šipek in smrekovi vršički so med drugim tudi odličen vir C-vitamina. 

  1. Meditacija, sproščanje: dolgotrajno stresno obdobje vodi v pretirano stimulacijo nadledvičnih žlez in posledično v nihanje ravni kortizola (stresnega hormona) v krvnem obtoku. Vsako zdravstveno stanje, od prehlada do raka, pa je povezano s stresom oz. našim odzivom nanj. 

  2. Čiščenje sinusov: sinusi so kot neki filter, ki se zabaše z razno umazanijo in bakterijami. Dobro jih je dnevno čistiti s soljo in vodo ali fiziološko raztopino (pazite pa, da ne uporabljate pršil z dodanimi kemikalijami). 

  3. Čiščenje jezika: s čiščenjem oblog z jezika izboljšamo imunski sistem ter masiramo notranje organe. Z odstranjevanjem toksinov iz območja jezika delujete tudi na predel grla, kar je zelo pomembno za ljudi, ki imajo pogoste bolečine v grlu in vnetna stanja. Čist jezik je povezan tudi z nosno votlino. Skrb za odstranjevanje oblog z jezika vpliva na sinuse, njihovo prehodnost, lažje dihanje in zmanjšanje sluzi.

D3 in K2 v kapljicah – 100% organsko, ekološko, naravno

D3 in K2 v kapljicah

23,37
-20%
Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

44,00
NARAVNI C VITAMIN

Naravni C-vitamin (šipek)

Vitamin C ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno …

23,00
16,10
Jesenska akcija

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.