Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako načrtovati otroka? Planiran otrok, pripravljena starša

Kako načrtovati otroka? Planiran otrok, pripravljena starša

Različne kulture po vsem svetu stoletja pozdravljajo zaporedje dogodkov, kjer poroki sledi načrtovanje družine. To zaporedje je vtisnjeno v naš DNK, a sodobni način življenja, ki naše telo pogosto iztirijo iz stanja homeostaze (ravnovesja) zaradi stresa, polucije s plastiko, elektromagnetnemu sevanju in drugih dejavnikov, ki močno vplivajo na sposobnost ženske in moškega pri zanositvi, pa tudi pri zdravju novorojenčka.

Mlada zakonca, ki začutita, kdaj je “čas za otroka”, le redkokdaj pomislita, da lahko za zdravje svojega otroka naredita največ leta, pol leta pred zanositvijo.

Takšen način razmišljanja je hitro označen kot pretiravanje in nekaj za “control freak” ženske in tudi sama se strinjam, da pretirana priprava prinese veliko pritiska in stahu, ki negativno vpliva na celotno zgodbo o začetku novega življenja, a priprave, ki jih navajamo v tokratnem priročniku Poroka so tiste, ki bodo znatno izboljšale kvaliteto vajinega zdravja in posledično tudi zdravja vajinega bodočega otroka, ki se bo rodil v krogu vajinega zakona, ki ga bosta obeležila s svojimi zaobljubami.

Zavedati se moramo, da ne glede na moderne oblike partnerstva, je odraščanje otroka v zakonu dveh predanih partnerjev, ki se ljubita, sta iskrena in zvesta drug drugemu, še vedno tisto, kar otroka najbolj podpre pri razvoju.

Kaj torej sodi v pripravo mladoporočenca na družino? To ni samo prenehanje kajenja in zmanjšanje pitja alkohola, priprava je bolj obsežna in zajema spremembno ali prilagoditev vsakodnevnih življenjskih rutin.
Je vredno? O, da! Pa še kako!

  1. Iskren pogovor med partnerjema

Pomagajta si s spodnjimi vprašanji. Odgovarjajta jih drug drugemu.

  • Kaj je vajin razlog, zakaj si otroka sploh želita?
  • Kakšno vzgojno strategijo so ubrali vajini starši in kako učinkovita je bila?
  • Kako bi vzgajala svojega otroka?
  • Kaj se mora še zgoditi v vajinih življenjih, da bosta na otroka pripravljena?
  • Kaj je vajin največji strah pri načrtovanju družine, česa se najbolj bojita? Kateri del? (Bodita zelo iskrena, brez cenzure)
  • Na koga v vajinem življenju se lahko zaneseta ob prvih mesecih in kasneje za varstvo?
  • Na katere stvari bosta pozorna pri sami vzgoji? Kaj želita omogočiti svojemu otroku?
  • Kako bosta otroka prehranjevala? 
  • Ali bosta otroka krstila?
  • Kako zdrava sta, katere bolezni ali večji življenjski dogodki so se pojavili v življenju vajinih staršev in prednikov?
  1. Pogovor s starši, babicami in drugimi sorodniki

Znanost epigenetike in psihogenetika pravi, da ne dedujemo zgolj bolezni, temveč mnogo več. 

Genski zapis je koda, ki jo lahko spremenimo le pod pogojem, da jo poznamo – da torej poznamo življenjske zgodbe svojih prednikov. Naše zdravje in bolezni, čustva, značaj in usoda se prenašajo iz roda v rod kot štafetna palica.

S poznavanjem življenjskih zgodb naših prednikov dobimo uvid tudi v način razmišljanja in posledično delovanja.
Povprašajte torej svoje starše, babice, druge sorodnike o teh življenjskih dogodkih poroke, načrtovanja družine, o nosečnosti, porodu, življenju z novorojenčkom in nasploh o življenjskih dogodkih, ki so jih najbolj zaznamovali. 

  1. Priprava fizičnega telesa

Ta priprava ni pomembna samo za žensko, pomembna je tudi za moškega, ki prispeva bistveno esenco k novem življenju - svojo spermo. A število spermijev močno upada, tudi zaradi tega je tako pomembno, da moški svoje telo pripravi na način, ki vpliva tudi na to, da telo producira več in bolj kvalitetne spermije. 

  1. TELOVADBA

Ženska bo med nosečnostjo doživela popolno spremembo telesa. Pridobila bo več kilogramov in tudi porod je lahko posebna izkušnja maratona, ki kliče po dobri fizični pripravljenosti. Dobrodošlo je torej, da ženska vsaj 6 mesecev pred spočetvijo svoje telo pripravi z vadbo, ki jo privlači. Lahko je to tek, klasičen fitnes, pilates, joga, funcionalna vadba ali sodobna vadba elektromišične stimulacija za tiste, ki želite prihraniti svoj čas. 

Tudi pri moškem je ugotovljeno, da fizična vadba poveča število spermijev, a tudi tukaj ni za pretiravati. 

  1. b) RAZSTRUPLJANJE

Bistveno v sami pripravi sploh za žensko, ki bo vse toksine prenesla na novorojenčka. Zavedati se moramo, da smo v sodobnem svetu polni parazitov, nano plastike, različnih kovin, elektromagnetnim smogom.

Hrana

Razstrupljanje naj bi potekalo vsaj štiri mesece pred zanositvijo, optimalno bi bilo 3 leta prej (ja, šok! Vem!).
Bistvo je vzpostavljanje dobre črevesne mikroflore.
V tem času naj se izločijo vsaj vsi mlečni izdelki (razen kefirja), optimalno bi bilo, da izločite tudi meso, vnesete pa v prehrano napitke kot so kombuča, dodate probiotike (nujno), več organskih izvlečkov vitamina B, vsekakor pa ne pozabite na vitamin, ki je pravzparav hormon skupine D. Najbolje ga dosežete z ustreznim sončenjem, tudi intimnih predelov.

Iz prehrane izločite tudi navadno pšenico in jo nadomestite z ajdo, kvinojo, prosom, amarantom.

V prehrano vključite več zelenjave, še posebej brokoli, cvetačo in temnolistnato zelenjavo.
Poslužujte se moči mediniskih gob in rjavih morskih alg, ki imajo izredne učinke na razstrupljanje in krepitev imunskega sistema. Pazite pa, da ne posegate po sintetičnih prehranskih dopolnilih, ki se samo nalagajo v telesu. izberite ekološko certificirano in ne nasedajte napisom “naravno”.

Plastika, oblačila.

Iz vašega doma izločite uporabo plastike.  Ne pozabite na plastično stekleničko za vodo. Predvsem omejite plastična oblačila. Najboljša izbira je volna, svila. Preverite iz česa so narejena vaša oblačila in pripravite se na šok!
Volnena in svilena oblačila so tudi najboljša izbira zato, ker nudijo rahlo zaščito pred elektromagnetnim sevanjem.
Plastika je večji problem, kot si mislimo. V naših telesih je ogromno mikroplastike, ki moti naše hormone, še posebej estrogen.
Ko smo enkrat noseči, noben detoks ne pride več v upoštev, ker gredo vsi ti delci direktno na plod. Kar je tukaj nujno je to, da spravimo iz telesa mikroplastiko in hormonske motilce še preden zanosimo in to dosti časa pred tem. Osebno bi priporočila protokol za razstrupljanje težkih kovin. Brezplačno dostopen je na www.klepetobkavi.si pod zavihkom brezplačno. To je najmanj kar lahko storimo in hkrati največ in najbolj bistveno.

Sevanje
Najmanj, kar lahko naredite je, da ponoči izklopite wi-fi in da nikoli ne spite zraven telefona. Telefon nima kaj početi v spalnici. Če nimate navadne budilke, naj bo to vajina želja za poročno darilo.

Spanje
Gre za najmočnejše orodje. Naše babice so imele prav, da je ena ura pred polnočja vredna dvojno. Spanje je tudi razstrupljanje, zato poskrbite za dovolj spanja, sploh v zimskih mesecih, ko je to naravni ritem našega telesa in potrebujemo več spanja.
Optimalno bi bilo, da ob 21. uri greste v posteljo ter se zbujate ob približno 5.00 zjutraj. Tako boste imeli tudi pred službo več časa zase, tudi za telovadbo, ki je najbolj učinkovita ravno zjutraj in v dopoldanskem času, odsvetuje pa se v popoldanskem času.
Spanje je pomembno tudi zaradi delovanja hormonov!

Ob vsej pripravi pa ne pozabite, da je to eno izmed najlepših obdobij vašega življenja, zato med pripravo spada veliko smeha, radosti, sproščenih trenutkov v naravi.

Jasmina Kandorfer, svobodna raziskovalka

Sorodne objave

Otroci in alergije: vodnik po prehrani, navadah in dopolnilih

Alergije so 'nenormalen' odziv našega telesa na snovi iz zraka (v naše telo pridejo z dihanjem), hrane, materialov s …

Ničesar ne naredim zase, vse dam za otroke in družino. Kaj pa jaz?

Ko postanemo starši, se pogosto zavemo, da smo pripravljeni storiti vse za svoje otroke. Nesebično se žrtvujemo za …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. Ko je Jasmina obiskala …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.