PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako na naraven način pobarvati velikonočna jajčka s sestavinami, ki jih imamo doma?

Kako na naraven način pobarvati velikonočna jajčka s sestavinami, ki jih imamo doma?

Velika noč je pred vrati in namesto kupljenih in agresivnih barv za jajčke (če se boste za barvanje sploh odločili) lahko uporabite naravna barvila, ki jih lahko, povečini, dobite v najmanjši trgovini. 

  1. Čebulni olupki 

Vzemite olupke 6 rumenih ali rjavih čebul in jih 15 minut kuhajte v dveh skodelicah vode. Dodajte 3 žličke belega kisa. Barva: oranžna ali rjava.  

Mimogrede, čebulni olupki imajo še kup dodatnih funkcij in niso samo za barvanje jajc. Imajo pravzaprav tudi zdravilno moč. Verjetno jih po slišanem ne boste metali v smeti ali shranjevali le za barvanje pirhov, ampak uporabljali v skladu s Hipokratovim priporočilom: kot sredstvo za preprečevanje in zdravljenje številnih boleznih: predvsem alergij (s pomladjo prihaja namreč tudi nevarnost alergij in čebulni olupki so super preventiva!). Več o uporabi čebulnih olupkov na: https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/goljufija-komercialna-zavajanja-in-kaznovanje-branjevk-z-zdravilnimi-zelisci.html 

  1. Rdeča pesa 

1 ali 2 nasekljani pesi dajte v  200 ml vode z 1 žlico kisa in 1 žlico soli. Zavrite in pokrito in kuhajte 30 minut. Barva jajčk: rdeča. Za svetlo roza odtenek zmešajte 1 skodelico pesinega soka z 1 žlico kisa.

  1. Kurkuma

Dodajte 2 žlici mlete kurkume v 1 skodelico vrele vode in dobro premešajte, dokler se kurkuma ne raztopi. Dodajte 2 žlici kisa. Barva: rumena. Za bolj intenzivno oranžnorumeno barvo namesto kurkume uporabite kurkumin. 

  1. Spirulina 

Dodajte 2 žlici spiruline v prahu v 1 skodelico vrele vode in premešajte, da se mešanica raztopi. Dodajte 2 žlici kisa. Barva: zelena. 

  1. Rdeče zelje 

Pol glave rdečega zelja zavrite z 2 skodelicama vode, nato pokrijte in dušite 30 minut. Dodajte 2 žlici kisa. Barva: modra. 

  1. Borovnice 

Zmešajte 1 skodelico zamrznjenih borovnic z 1 skodelico vode. Pustite stati tako dolgo, da mešanica doseže sobno temperaturo. 

Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Klasični izdelki iz kurkume zgolj povečajo metabolične nivoje kurkumina v krvnem obtoku, …

37,50

Sorodne objave

Letos znova odhajamo na IŽ! 7 dni za dušo in telo v JULIJU!

Otok Iž, skriti dragulj v Jadranu, je destinacija, ki ponuja veliko več kot le čudovite plaže in kristalno čisto morje. …

Diabetes in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija, je postala precej raziskana metoda za različne zdravstvene …

Kaj bi morali jesti kronično utrujeni, izčrpani, izgoreli ljudje?

Srčno vam priporočamo ogled spodnjega posnetka, ki je poln modrosti, predvsem pa razumevanja in strategije, kaj narediti …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.