Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako kvaliteta zraka v vašem domu vpliva na zdravje?

Kako kvaliteta zraka v vašem domu vpliva na zdravje?

Kvaliteta zdravja doma je najbolj pomembna. Najlepši košček zemlje je tam kjer smo doma. Tam oseba preži največ dragocenega časa in je izjemnega pomena, da ima dobro kvaliteto zraka.

 

Pravilno prezračevanje bi bilo potrebno narediti vsak dan vsaj petkrat. Zato je smiselno, da si uredimo prezračevalni sistem, ki to dela namesto nas. V slovenskih domovih je kvaliteta zraka eden največjih problemov. Do tega prihaja tudi zaradi napačnih oken.

 

Zdravje je ključna vrednota, ki je bistveno več vredna, kot pa prihranek pri energiji, ki bi jo naj imeli zaradi oken. Če ni primernega prezračevanja v prostorih, so koncentracije radona (Radon je radioaktiven žlahten plin brez barve, vonja in okusa) previsoke, zrak je prenasičen z mikroorganizmi, ki se počasi vsrkava v stene, te pa potem mi vdihavamo, zato je zelo pomembno:

  • Ustrezno prezračevanje
  • Le ustrezna izmenjava zraka v bivalnih prostorih trajno odpravi odvečno vlako, kondenz in plesen
  • Kdor prezračuje privarčuje pri energiji
  • Zrakotesni objekti brez prezračevanja so invalidni
  • Moderna gradnja brez ustreznega prezračevanja je zdravju škodljiva (CO2, radon…)

 

 V štiričlanskem gospodinjstvu dnevno v povprečju izločimo 12 litrov vode. Tem bolje je zgradba tesnjena ter izolirana tem pomembneje je, da vlažen zrak transportiramo navzven ter ga nadomestimo s svežim. Le na ta način lahko zagotovo preprečimo škodo za naše zdravje in zgradbo.

 Nastajanje vlage v gospodinjstvu s 4 osebami v litrih/dan:

  • Dihanje 4-5
  • Rastline 2-3
  • Kuhanje 2-3
  • Tuširanje/ kopanje 2-3
  • Skupaj 10-14

 

 

Najboljša rešitev je prezračevalni sistem. Prezračevalni sistem je integriran v objekt in mu tudi viša vrednost. Razvlaževalniki zraka ni dovolj učinkovit oziroma pripomore, da je stopnja vlage še višja. Z vgradnjo nemškega prezračevalnega sistema LUNOS bo v vaše stanovanje stalno pritekal svež zrak, izrabljen pa se bo nenehno odvajal skozi ventilatorsko enoto direktno skozi jašek ali zunanji zid. S tem boste v prostorih dosegli nižjo vlažnost, preprečili nastajanje zidne plesni, kondenza in neprijetnega vonja – skratka sebi in svoji družini boste izboljšali kakovost bivanja. Vsi LUNOS elementi imajo vgrajeno protihrupno in proti alergijsko zaščito. Prezračevalni sistem LUNOS deluje 24 ur na dan, je skoraj neslišen, porabi izjemno malo energije, prav tako pa nam prihrani do 30 % energije v primerjavi z zračenjem skozi okna.

Več informacij o prezračevalnih sistemih pa najdete TUKAJ.

Kako kvaliteta zraka v vašem domu vpliva na zdravje je povedal Milan Kuster, univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva:

Sorodne objave

Andrew Huberman priznava svetlobno terapijo! Fotobiomodulacija za boljši vid, pri kožnih težavah, pri ljudeh z izmenskim nočnim delom …

Andrew Huberman je eden najbolj priljubljenih znanstvenikov našega časa. Kompleksne koncepte opisuje na način, ki ga …

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.