Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako je industrijsko predelana hrana porušila ravnovesje med omega-3- in omega-6-maščobami in kaj to pomeni za zdravje človeka?

Kako je industrijsko predelana hrana porušila ravnovesje med omega-3- in omega-6-maščobami in kaj to pomeni za zdravje človeka?

Zaradi prehoda na industrijsko predelano hrano se je preskrba teles s pomembnimi hranili in konkretno maščobnimi kislinami omega-3 precej zmanjšala. Živali zapirajo v hleve, pašnikov skorajda ne vidijo, zaradi česar je v jajcih, mleku in tudi v mesu omega-3-maščob ostalo presneto malo. Posledično se je porušilo ravnovesje med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami. Pomembna raziskava o vsebnosti omega-3 je zgovorna – leta 1960 je imelo jajce enako razmerje obeh maščobnih kislih (omega-3 in omega-6), leta 2000 pa je bilo v konvencionalno pridelanem jajcu 20-krat več omega-6 maščobnih kislin. Kaj to pravzaprav pomeni? Optimalno bi morali imeti v telesu razmerje obeh kislin uravnoteženo, sicer tvegamo nastanek bolezni. Omega-6-maščobne kisline spodbujajo rast celic (pri odraslem človeku so to predvsem maščobne in rakave celice), povzročajo nastanek vnetij in pospešujejo strjevanje krvi. Omega-3, po drugi strani, zavirajo vnetja. Ustrezno razmerje je torej ključno za dobro delovanje obrambnih sistemov telesa. 

Omega-6-kislin nam načeloma ne primanjkuje (Običajno razmerje med maščobnimi kislinami omega-6 in omega-3 v prehrani prebivalcev zahodnih držav je približno od 15 do 17 v korist omega-6, kar je več, kakor je za človeka naravno.)

Kako pa torej pridobiti dovolj omega-3? Z neko običajno hrano zelo težko, da bi z njo pokrili vse potrebe organizma. 

Omega-3 se v največjih količinah nahaja v algah. Sicer so ljudem bolj znana živila, bogata z omega-3, ki so živalskega izvora (tuna, rakci, ribje olje, kril …), ampaj tu velja posebno opozorilo! Z uživanjem tovrstne hrane bi sicer zaužili omega-3-maščobe, a bi zraven pokasirali še abnormalno dozo težkih kovin, ki pa so seveda zelo destruktivne za človeško telo. 

Klepetovi strokovnjaki priporočajo uživanje omega-3 direktno od glavnega vira, torej prek alg (ki testirano ne vsebujejo težkih kovin). 

Omega-3 iz mikroalge BREZ TEŽKIH KOVIN ...

  • za srce, možgane, kožo, oči;

  • pri preprečevanju (ponovne) kapi; 

  • pri povišanem holesterolu;

  • za boljšo koncentracijo in miselne procese;

  • za boljše počutje, proti otožnosti in apatičnosti; 

  • proti vnetnim procesom (tudi tistim skritim), ki povzročajo kronične bolezni. 

 

Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Omega 3 in mikroalge

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
40,00
-6,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.