Pod zavihkom brezplačno preverite TEDENSKI JEDILNIK za zdravo izgubo telesne teže in e-revijo za Pomlad polno zdravja in vitalnosti!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako je dr. Maslenikov odkril metodo zdravljenja raka s pomočjo čage?

Kako je dr. Maslenikov odkril metodo zdravljenja raka s pomočjo čage?

Prvi zapis o zdravilnem delovanju čage pri onkoloških bolnikih je bil objavljen l. 1858 v “Moskovskem medicinskem časopisu”. Avtor je bil dr. Semion Aleksejevič Smirnov (1819–1911), ki je zdravnikom priporočal uporabo čage pri zdravljenju v onkologiji, hkrati pa izpostavil problem, da zdravniki nimajo natančnih podatkov, kako uporabiti to drevesno gobo, saj so različni viri iz ljudskega zdravilstva nakazovali različne recepte za uporabo. Vendar njegova pobuda za znanstveno raziskavo čage ni bila sprejeta, saj je istočasno takratna avtoriteta v medicini dr. Lapin pisal o neustreznosti uporabe čage v onkologiji in njegovo mnenje je čago vse do revolucije izrinilo iz medicinske literature. 

Šele po skoraj sto letih so na Botaničnem inštitutu V. L. Komarova na Akademiji znanosti ZSSR, pričeli z znanstvenim proučevanjem čage. Inštitut je bil že takrat vodilna znanstvena ustanova, danes pa znanstveno proučujejo zdravilnost že preko 9 miljonov primerkov rastlin in gliv. 

Prve raziskave čage so bile najverjetneje posledica njene široke uporabe v tradicionalni medicini. Ne glede na to, da sodobna medicina zavrača tradicionalne metode in razglaša   "uspehe medicine in farmacije v onkologiji", bolniki z rakom še vedno uporabljajo stare preizkušene metode. Rezultate pri zdravljenju onkoloških bolezni s čago, ki jih ni mogoče prezreti, so zabeležili številni zdravniki. Med temi zapisi je tudi mnogo poročil o ozdravljenju. Poleg tega so mnogi zdravniki spremljali in opazovali zdravljenje bolnikov s pomočjo čage ob konvencionalnem zdravljenu z operacijo, kemo- in radioterapijo in to dokumentirali v zdravstvenih kartotekah.  

Eden od njih je bil tudi zdravnik Sergej Nikitič Maslenikov iz majhnega ruskega mesta Aleksandrov.  Maslenikov se je rodil 21. junija 1887 in l. 1908  diplomiral  na Medicinski fakulteti univerze v Moskvi.  V letih 1914–1918 je služil v 197. pehotnem polku 6. sibirske divizije in do leta 1935 kot zdravnik služboval v Tadžikistanu, Kirgiziji, Uzbekistanu, Turkmenistanu, Sibiriji in na Sahalinu.  Od leta 1935 dalje je služboval v Zemski bolnišnici v Aleksandrovu.  Bil je zdravnik, ki je med prebivalstvom užival veliko spoštovanje, pa tudi raziskovalec, ki je razvil vrsto naravnih načinov zdravljenja. V svojem delu z naslovom "Opis izuma – simptomatsko sredstvo, ki lajša stanje bolnikov z rakom" je zapisal, da je največji dosežek v njegovem življenju odkritje zdravilnega delovanja čage.  

V času ko je Maslenikov služboval v Zemski bolnišnici v Aleksandrovu, se je v medicinski literaturi že veliko pisalo o raku. Dr. Maslenikov pa je  ugotavljal, da v njegovem okraju rakavih bolezni skorajda ni. Njegov raziskovalni pristop in poznavanje fitoterapije, ki jo je spoznal v času službovanja v Sibiriji, sta ga napeljala k proučevanju načina življenja prebivalcev v okrožju Aleksandrov. Ugotovil je, da revni ljudje na tem področju namesto čaja kuhajo drevesno gobo z brez, torej čago, in to pijejo kot čaj. Tako je prišel do predpostavke, da se ti ljudje že od nekdaj verjetno zdravijo za rakom, ne da bi sploh vedeli, da ga imajo.   Vendar je dr. Maslenikov vse želel natančno preveriti. Mnogo let se je ukvarjal s preučevanjem lastnosti čage in kliničnim testiranjem njenega delovanja. Poleg dela v bolnišnici je v svojem prostem času zbiral podatke o delovanju čage ali žarge, kot so jo imenovali v okrožju Aleksandrov, – beležil je diagnoze bolnikov, potek zdravljenja, učinkovitost različnih načinov in koncentracij čaginega čaja, zabeležil je vrste raka, pri katerih čaga deluje: ugotovil je, na primer, da je tumor želodca in ledvic skoraj vedno mogoče pozdraviti le s čago, možganskega tumorja pa ne. Maslenikov je dolga leta eksperimentiral in pripravljal ustrezno koncentracijo čaginega čaja pri posamezni vrsti bolezni. Kot rezultat tega raziskovanja je nastal obsežen arhiv, ki vsebuje diagnoze bolnikov in rezultate zdravljenja. Zapustil je tudi veliko zapisov z anamnezami, med katerimi je mnogo primerov popolnih ozdravitev.

Takratni stalinistični režim ga pri njegovem delu ni oviral. Leta 1950 je Maslenikov po dolgoletnih raziskavah in opazovanjih na Ministrstvo za zdravje takratne SZ vložil vlogo za poatentiranje svojega izuma. Patent je prejel 8 let kasneje.  

Novica o uspehih zdravljenja rakavih bolnikov doktorja Maslenikova iz Aleksandrova se je hitro raznesla po Rusiji. Ljudje so prihajali v Aleksandrov od vsepovsod: od železniške postaje do njegovega doma se je po Ulici revolucije vila dolga kolona čakajočih na sprejem pri dr. Maslenikovu.  

Dr. Maslenikov je umrl leta 1967, pokopan je v svojem rodnem Aleksandrovu in na njegovem grobu so se same od sebe zasadile štiri breze. Arhiv z zapisi o rezultatih zdravljenja, pisma bolnikov, knjige, medicinske inštrumente in fotografije je Maslenikova hči Marija Sergejevna l. 1995 predala Mestnemu muzeju v Aleksandrovu. Leta 2001 so muzej obiskali predstavniki japonskega farmacevtskega podjetja, ki so se zanimali za odkritja dr. Maslenikova in nato na Japonskem izdali revijo in monografijo, posvečeni doktorju Maslenikovu in čagi.

 

Delo dr. Maslenikova bi bilo verjetno pozabljeno, če med njegovimi bolniki ne bi bilo Aleksandra Isajeviča Solženicina (1918–2008), kasnejšega Nobelovega nagrajenca za literaturo. V romanu “Rakov oddelek” je Solženicin opisal  svoje izgnanstvo v Kazahstanu in Uzbekistanu in zdravljenje v Onkološkem centru v Taškentu, kjer je od nekega bolnika izvedel za dr. Maslenikova in njegovo metodo zdravljenja s čago. Maslenikovu je napisla pismo in kmalu dobil odgovor s predpisanim protokolom uživanja čaginega čaja. Pisatelj je bil v dveh letih popolnoma ozdravljen in umrl je star 90 let zaradi odpovedi srca. Iz njegove biografije je znano, da je po ozdravitvi tudi sam svetoval bolnikom čagin čaj in svojim pismom, tudi tistim, ki jih je pošiljal iz Vermonta v Ameriki, dodajal kopiran list z navodili za pripravo in uživanje čaginega čaja.

 

Maria Ana Kolman

 

 

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.