Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako izboljšati spanec brez uspaval? 7 zlatih pravil, ki NIČ ne stanejo!

Kako izboljšati spanec brez uspaval? 7 zlatih pravil, ki NIČ ne stanejo!

Zakaj ne spite? Ste si že zastavili to vprašanje? Je kriv stres in obremenitve doma in v službi? Ste se s kom znašli v čudni situaciji? Ne veste kako boste poravnali račune? Vas skrbi kaj se bo zgodilo? Vam bolečina ne dovoli spati? Vas grabi depresija?

Razlogov, zakaj ne morete spati je nešteto. Danes pa vam ponujamo nekaj rešitev, nekaj trikov za spanje brez uspaval.

Prvo kot prvo. Spanje je pomembno. To ste že slišali. A takoj vam lahko povem, da je spanje bolj pomembno, kot si lahko mislite. Nekvaliteten spanec je eden izmed poglavitnih razlogov, zakaj hormoni začnejo delovati po svoje in povzročajo neravnovesja v telesu, kar vodi k različnim obolenjem, celo zelo resnim boleznim. Ponoči poteka regeneracija celotnega telesa, tvoriti se mora melatonin, ki je bistvenega pomena, da smo hormonsko uravnovešeni. Spati je treba. Ampak kako???

Ko sem se pred kratkim pogovarjala s farmacevtko in jo vprašala, zakaj ljudje največkrat pridejo do nje, s kakšnimi recepti in s kakšnimi vprašanji, je odgovor izstrelila kot iz topa: »Jasmina, ljudje ne morejo spati, daj jim kakšen nasvet v oddaji.«

Brez da bi vzeli kakršnokoli uspavalo ali prehransko dopolnilo, lahko sledite sedmim pravilom in telo vam bo hvaležno!

  1. Čez dan pospravite spalnico! Naj bo čista, predvsem pa prosta krame. Spalnica je res najbolj pomemben prostor, a ponavadi najbolj poln navlake. Stran z njo.
  2. Večerjo pojejte vsaj 2 uri preden greste v posteljo. Naj ne vsebuje testenin ali kruha, naj pa bo beljakovinsko polna. Zelenjavna juha ali kakšen fižol in zelenjava bo super. Če še vedno jeste meso in mlečne izdelke bo zdržal tudi pršut, sir in olive. Še enkrat – brez kruha.
  3. Do desetih zvečer v posteljo! Pregovor, da je ena ura pred polnočjo vredna dve uri po polnoči zdrži! Upoštevajte to.
  4. Dve uri pred spanjem nikakršno gledanje v ekrane. Stran z računalniki, televizijo, s telefoni. Najslabše kar si lahko za lahko noč ponudite so poročila!
  5. Pred spanjem v postelji berite kakšno knjigo, vsekakor pa v Hvaležnico zapišite vsaj 5 stvari, za katere ste hvaležni, da so se vam danes zgodile.
  6. Naj bo v spalnici popolna tema. Tema je izjemno pomembna in najmanjša lučka vas lahko moti, zato poskrbite za temo, ki jo naše telo potrebuje za popolno regeneracijo, ki je znova povezana s tvorbo melatonina.
  7. Zbudite se zgodaj zjutraj, najkasneje ob 7.00. Če boste do desetih utrujeni, ni težave. Od 12.00 do najkasneje 14.00 si lahko privoščite uro počitka, vsekakor pa ne po 14.00 uri, saj boste potem znova imeli težave s spanjem.

Če še vedno ne gre, dodajte sledeča pravila:

  1. Spijte skodelico hmeljevega čaja, vanje dodajte nekaj baldrijanovih kapljic.
  2. Naredite eno kuro s sibirsko čago, ki pospeši tvorbo naravnega melatonina, kar je izjemno pomembno. V tujini se sicer da dobiti melatonin (pri nas je prepovedan), vendar je neprimerljivo bolje, da ga telo tvori samo in čaga tukaj zares dela čudeže, sploh za ljudi, ki se soočajo s težkimi diagnozami.
  3. Naj bo zadnja stvar pred spanjem kapljica živice pod jezik.

 

Že s tem, da boste upoštevali zgornjih pet pravil, vam garantiram, da bo kvaliteta vašega spanca neprimerljiva. Vse kar morate narediti je to, da se odločite, da jim sledite.

Veliko odločnosti vam želim!

smola cedre

Živica ali smola sibirske cedre

Močna baktericidna, antiseptična, anestetična, adsorbcijska in celiteljska sposobnost, …

45,00

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.