Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako dobro se imajo vaši drugi možgani?

Kako dobro se imajo vaši drugi možgani?

Čeprav je bilo o pre- in probiotikih že veliko povedanega, poudarjamo še enkrat: uravnovešena črevesna flora je steber naše obrambe, ravnovesja in zdravja. V črevesju imamo kar 1,5 kg bakterij, katerega v različnem razmerju naseljujejo dobre oz. slabe bakterije. Če je slabih več kot 5 % ter če ob tem ni dovolj dobrih/nevtralnih, prihaja do pojava, imenovanega disbioza. Od tod pa tudi več kot 80 % težav, s katerimi se spopadamo, med drugim, na primer, šibko delovanje imunskega sistema, kandida, alergije, zaprtje, razvoj avtoimunih in psihičnih bolezni, urogenitalne težave, prebavne težave itd. Tokrat smo s trenerko za hormone in ščitnico Simone Godina razjasnili, kako dobiti pre- in probiotike iz hrane. Zaupala nam je še preprost recept za pripravo domačega probiotičnega napitka in kup ostalega. Ne zamudite ogleda posnetka. Ne spreglejte pa tudi delavnice, ki jo pripravlja v kratkem: Kuhajmo za svoje hormone s Simone Godina. Več info na njeni spletni strani www.simonegodina.com.


Probiotiki omogočajo telesu, da se lažje brani pred nezaželenimi posledicami sodobnega načina življenja. Z okrepljeno črevesno floro je namreč imunski sistem močan, črevesno ravnovesje pa se zrcali tako na počutju kot videzu. Zlasti pomembni so v času med in po zdravljenju z antibiotiki, pri čemer je treba z jemanjem vztrajati vsaj 3 mesece. In kako vemo, kateri probiotiki so res kvalitetni (kajti, roko na srce, kljub prenasičenosti z vsemi informacijami velikokrat kupimo mačka v žaklju, ki se izkaže za slabšega, kot smo pričakovali)?

  • Preverite enoto za koncentracijo probiotinih kultur (k. p.).

  • Pozanimajte se, ali vsebujejo tudi prebiotično mešanico (ki je hrana za probiotike) ter

  • koliko vrst sevov vsebujejo probiotiki (zaželeno je do 5 različnih vrst sevov).

Na Klepetu ob kavi prisegamo na take, ki ustrezajo vsem standardom prave kvalitete.

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.