DVE NORI JULIJSKI AKCIJI! Prejmi darilo v vrednosti 39€ in 58€! PREVERI ZAVIHEK SPLETNA TRGOVINA

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kako burna čustvena stanja vplivajo na delovanje možganov?

Kako burna čustvena stanja vplivajo na delovanje možganov?

Kdaj ste na možgane gledali z emocionalnega in ne kognitivnega vidika? Tokratni gost, psihiater dr. Rok Tavčar, bo pojasnil, kako so možgani povezani z našim čustvenim odzivanjem oz. obratno, kako čustva vplivajo na delovanje možganov. Kot primer, možgani so v kroničnem stresu povsem enaki tistim v depresiji oz. da stres in bolečina (npr. zaradi ločitve) celo za nekaj let znižata storilnost. Dejansko lahko človek optimalno funkcionira šele takrat, ko so vsi deli možganov v ravnovesju. Kako delujejo starejši predeli in kako evolucijsko mlajši ter na zakaj možgani ne razumejo besede ne, izveste v posnetku!

Starejši deli možganov imajo pomembne funkcije pri zagotavljanju samega življenja (bitje srca, dihanje itd.). Evolucijsko mlajši deli opravljajo druge človekove dejavnosti (razmišljanje, ravnanje itd.). Nekje med starejšimi in novejšimi deli možganov pa so ČUSTVA.

In kakšna je povezanost med možgani in čustvi?

Možgani so v kroničnem stresu povsem enaki tistim v depresiji. To dokazujejo sodobne tomografske slike možganov! Dokazano je tudi, da stres in bolečina (npr. zaradi ločitve) celo za nekaj let znižata storilnost. Da si človek opomore, traja v povprečju 7 let. Človek lahko optimalno funkcionira šele takrat, ko so vsi deli možganov v ravnovesju.

 

Kot so že govorili predhodni strokovnjaki v naši oddaji, pa samo ravnovesje v možganih ne bo dovolj! Vzrok za psihične probleme lahko namreč izvira tudi iz neravnovesja črevesne flore (črevesje je namreč povezano z izločanjem nevrotransmiterjev,  npr. serotonom, ki je odgovoren za občutek ugodja.). V ta namen uživajte veliko probiotične hrane (kislo zelje, kefir, kombuča …) in kakovostnih probiotikov s prebiotiki. 

Mešanica mikrobioloških kultur, 30 kapsul

Mikrobiološke kulture okrepijo naravno obrambo telesa in potem telo samo pokonča …

33,00

Mikrobiološki protokol (3 in 6 mesečni)

Uravnovešena črevesna flora je steber naše obrambe, ravnovesja, našega zdravja!

od 89,10

Sorodne objave

Kako rastlinojedci pri pripravi jedi nadomestijo jajca?

Upamo, da je jasno, da hrane ne gre metati stran. Se pa kdaj vseeno zgodi, da ostane kak kos suhega kruha, ki nam …

Priznani ruski onkolog bi uzakonil uživanje teh GOB!

Vse več ljudi išče naravne načine za povrnitev ali ohranjanje zdravja, pri čemer spreminjajo stil življenja ter se …

Splošna medicina skeptična glede uporabe “alternativnih” dodatkov pri zdravljenju raka. Kaj pa pravita dva napredna onkologa?

Napredna bolgarska onkologinja dr. Maja Angelova Cakova nam bo v tokratni oddaji (za katero smo se morali odpeljati vse …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.