Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kaj so zmote meditacije?

Kaj so zmote meditacije?

Meditacija je celostni pristop, s katerim poskušamo preiti iz faze ‘vedno mislečega uma’ v območje popolne pozornosti in globoke umske sprostitve.

Meditacijo poznajo vse svetovne religije in kot taka obstaja že od nekdaj tudi zunaj verskih okvirov. Je način za doseganje umirjenosti, večje pozornosti, sprostitve stresa, dosežemo lahko tudi razsvetljenje.

Ampak kot pravi zen budistična modrost: Pred razsvetljenjem sekaj drva, po razsvetljenju sekaj drva. Namen meditacije ni odsotnost ali beg pred realnostjo, temveč način, kako lahko svojo intuicijo in racionalno zavest uskladimo.

Naš um je vedno dejaven, še ko imamo občutek, da ne mislimo na nič, se nam v ozadju kotali miselni tok in verjetno preskakujemo z misli na misel.

Meditacija pa nam omogoči, da znamo le opazovati te misli, ne da bi jim sledili. Počasi se zgodi preobrat, ko misli izginejo in nastane popolna umirjenost. Tako se naš um spremeni iz razburkanega morja v mirno morsko gladino. Takrat lahko nastopi pravi trenutek koncentracije, ko smo z vsem svojim bitjem navzoči tu in zdaj terse zavemo lastne transcendence.

Ko poženemo energijo skozi podplate, potiskamo energijo navzdol v druge plasti Zemlje. Osrčje Zemlje pa premore razno razne energije, s katerimi je treba ravnati previdno- eden od teh slojev je tudi svet mrtvih. Tukaj so duše katere ostajajo. Ko prihaja do razkroja, se energije spojijo v skupno polje. Ko poganjamo energije skozi meditacije, dejansko poganjamo energije skozi njihove svetove. To energijo potem vlečemo navzgor.

Zemlja je v osrčju poseljena z različnimi bitji, kajti mi nismo edina bitja na Zemlji in to še dodatno doprinese k našemu energijskemu stanju.

Zavedati se moremo da bivamo na živi zemlji. Prizemljujemo se s pomočjo dlani in razvlečemo energijo na živo naravo in tako smo prizemljeni s pomočjo žive narave in ne s spodnjimi svetovi.

Da se povežemo z zgornjim delom, sta potrebna že eden ali dva vdiha in zavedanje življenjske energije ki se steka kot slap svetlobe in jo vdihnemo skozi pleksus. Ko sklenemo dlani, zavestnemo usmerimo energijo. Notranje telo premaknemo na zgornje telo.

Kakšne pa so zmote meditacije in kako se obvarovati pred njimi nam je pojasnila Lana Praner, avtorica knjige Prebujenje. Lana je na podlagi naloge, ki jo je prejela od svojega višjega vodstva z ljubeznjo napisala to prav posebno knjigo:

Sorodne objave

Sončev mrk 8. aprila lahko prinese globalne pretrese ... povežite se s sabo!

Zapis je pripravil astrolog Jimmy, ki pripravlja tudi tedenske horoskope.  Zapis iz energij meseca aprila 2024. …

Energije meseca aprila

April prinaša veter sprememb in prenove, ko se energije Ovna prelivajo v pogumna dejanja in nas postavljajo v središče …

Kozmični vpliv na človeka in na dogajanje na Zemlji

Mnogi spomladi tožijo nad spomladansko utrujenostjo, slabim psihofizičnim stanjem in splošnim poslabšanjem razpoloženja …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.