PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kaj pridobimo z vadbo qigonga?

Kaj pridobimo z vadbo qigonga?

Ko govorimo o qigongu, ne mislimo zgolj na neko telovadbo, ampak bolj na celoten koncept življenja. Vadba Qigonga zajema tri elemente, ki morajo delovati v skladju: formo oz. položaj, držo telesa (Xing), zavedanje (Yi), vitalno energijo (Qi). Kako to izgleda v praksi? Lahko vzhodno tehniko za vzpostavljanje ravnovesja telesa in duha dobro vpeljemo tudi v ta naš divji zahodni svet? Kaj sploh pridobimo z vadbo qigonga? Za koga je taka vadba primerna?

Prednosti vadbe qigonga

Z vadbo qigong izboljšamo svoje mentalno počutje in splošno zdravje (vadba blagodejno vpliva na celotno telo, hrbtenico, srce, ostale notranje organe, ožilje, prekrvavitev …), izboljšamo telesno počutje, se sprostimo po napornem dnevu, zmanjšamo napetosti in bolečine, revitaliziramo telo, umirimo um ter dosežemo večjo vitalnost in čustveno stabilnost.
Qigong pozitivno vpliva na psihofizično stanje človeka in je dejansko preventiva pred boleznimi.
Qigong pomeni tudi spremljanje svojega diha od točke do točke v telesu. Ko si povezan s svojim vdihom in izdihom, te zunanje stvari ne zmotijo. Če smo sposobni imeti svoj dih pod nadorom ves čas, se nekontrolirane situacije težje zgodijo, ko pa se, nas to ne preseneti oz. vrže iz tira. Vsak človek je v osnovi zelo lepo in preprosto bitje, vendar pa velikokrat nismo povezani sami s seboj in si želimo kompleksnih stvari in vse prevečkrat pozabimo na tiste najbolj preproste zadeve, kot je npr. dihanje.

Za koga je vadba qigonga najbolj primerna?

Za vse, ki so preobremenjeni, pogosto utrujeni, ki jih zafrkava spomin, ki imajo težave s sklepi ali revmo oz. pravzaprav vse, ki želijo okrepiti telo in duha.

 

Kaj pa starejši? 

Gre za telesno nezahtevno vadbo, ki je zaradi počasnih in kontroliranih gibov izjemno primerna tudi za starejše. Raziskave kažejo, da vadba qigonga zmanjšuje možnost padcev pri starejših (za 43 % po enem letu vadbe).

Doslej je bilo opravljenih veliko znanstvenih študij, ki proučujejo vplive kitajskih gibalnih veščin (tai chija, qi gonga itd.) na zdravje in dobro počutje.

Te ugotavljajo ugodne vplive:

- na fizično kondicijo,

- kostno maso,

- zboljšanje ravnotežja in preprečevanje padcev.

Če bo vadba qigong postala del vašega vsakdana, boste tako aktivno ohranjali svoje zdravje na telesu in umu prijazen način.

Vabljeni, da se nam 20. 6. 2020 pridružite na vodeni delavnici kitajske veščine QIGONG za ohranjanje in krepitev življenjske energije, kjer se bomo učili sliko daoistične forme za spodbujanje zdravjetvornosti in Qigong petih elementov. 

VEČ INFORMACIJ NAJDETE -> TUKAJ.

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Domača naloga zate za to pomlad … se splača! Za zdravje in mladost.

Čas pomladi je tukaj …  s hčerko vsak dan hodiva na gozdno malico. Kar v gozdu in na jasi se najeva trobetnic, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.