PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kaj je razlog za veliko potrošnjo alg v Aziji?

Kaj je razlog za veliko potrošnjo alg v Aziji?

Po ocenah iz leta 2015 v Sloveniji za revmatizmom zboleva okoli 10 % populacije, po 75. letu pa ima več kot 80 % ljudi obrabljen ali degeneriran vsaj en sklep. Tokrat nam zdravstvena trenerka za hormone in ščitnico Simone Godina predstavlja širok spekter bioloških aktivnosti rjavih morskih alg. Kako učinkuje fukoidan, sulfatiran polisaharid, ki se nahaja v njih, ter na kak način nam pomagajo pri razstrupljanju in čiščenju limfe? Delali bomo še oblogo iz gline in alg. Le kako ju skupaj uporabiti pri problemih z artritisom pa tudi za lajšanje težav z alopecijo (izpadanjem las), ekcemi, luskavico? Izvedeli boste, da so alge preprosto čudovite. Paziti morate le, da uživate organske, ekološke in takšne brez težkih kovin in sevanja. Ne spreglejte ogleda posnetka!

Fukoidan se pridobiva iz morskih alg in je v osnovnih študijah že razkril široke bioaktivnosti, vključno z antikancerogenimi in protivnetnimi lastnostmi. Pričakuje se, da bo ob uživanju povečal terapevtsko učinkovitost in zmanjšal neželene učinke pri bolnikih z rakom. Raziskava Sloan-Kettering Cancer Center ali MSKCC celo navaja, da ekstrakti iz rjavih alg kažejo kemopreventivne lastnosti, kar pomeni, da pomagajo preprečiti rast in širjenje rakavih celic. Zelo verjetno je, da je velika potrošnja rjavih alg v azijskih državah razlog za zmanjšano tveganje za nastanek raka, povezanega z estrogeni.

 

Fukoidan ima tudi sicer širok spekter bioloških aktivnosti (vključno z delovanjem proti krvnim strdkom) ter antivirusne, antioksidantne in protivotivnetne lastnosti (članek iz revije Molecules, 2008), jod v algah pa zmanjšuje ovulacijske bolečine, preprečuje ciste na jajčnikih in spodbuja proizvodnjo progesterona. Menijo, da okolje, bogato z jodom, ne more gostiti škodljivih bakterij, virusov in glivic.

rjave morske alge

Nočno popravilo: fitokompleks ekoloških rjavih morskih alg za 90 dni

Fitokompleks NOČNO POPRAVILO se pridobiva iz najbolj kvalitetnih rjavih morskih alg na …

68,00
51,00
-17,00

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Domača naloga zate za to pomlad … se splača! Za zdravje in mladost.

Čas pomladi je tukaj …  s hčerko vsak dan hodiva na gozdno malico. Kar v gozdu in na jasi se najeva trobetnic, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.