Pod zavihkom brezplačno preverite TEDENSKI JEDILNIK za zdravo izgubo telesne teže in e-revijo za Pomlad polno zdravja in vitalnosti!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

KAJ JE PEDIKURA?

KAJ JE PEDIKURA?

Noge nosijo naše telo, a jim posvečamo le malo pozornosti. Skozi zgodovino, z današnjim tempom in načinom življenja so se pojavile težave tudi na nogah. Včasih so ljudje hodili precej več, zato so se stimulirale tudi refleksne cone na stopalih, kar je posledično vplivalo na celotno telo, še posebej na stopala. Takrat ni bilo toliko kurjih očes, otiščancev, vraščenih nohtov, saj ravno tesna obutev in veliko časa, preživetega v obuvalih pripomorejo, da pride do tovrstnih težav. Da bi se temu izognili, moramo nositi čim bolj udobno obutev, prav tako pa mora redno in vsakodnevno skrbeti za svoja stopala.

Pedikura je postopek nege nog in rok. S primernimi pripomočki (orodje, ki ga je potrebno najprej razkužiti in nato še sterilizirati v točno določenem času in s standardi določeno temperaturo), lahko dosežemo ustrezen rezultat. Preden začnemo s pedikuro, je potrebno narediti anamnezo stopala, ter povprašati stranko ali uživa kakšna zdravila. Na osnovi videnega in slišanega se nato terapevt pedikure odloči, kakšno pedikuro bo izvajal.

 

Vrst pedikur je več

Čeprav pedikura označuje eno storitev in se kot termin uporablja v vsakodnevni komunikaciji, pa je dobro vedeti, da se pedikura deli na več vrst. To vedenje nam še najbolj koristi takrat, ko storitev pedikure tudi potrebujemo.

Spa pedikura je postopek razvajanja nog, pri katerem noge najprej namočimo v prijetno odišavljeno kopel, nato pravilno postrižemo nohte, naredimo piling in jih po želji tudi obložimo s parafinsko oblogo. Na kocu še v stopala vtremo ustrezno kremo.

Klasična pedikura je postopek, ki zahteva več previdnosti in ustreznega pristopa. Najprej postrižemo nohte, odstranimo kožico, ki raste po nohtu, prav tako tudi odvečno kožo (z brusnim svedrom ) s stopala in prstov. To naredimo povsod tam, kjer je vidna začetna trda zadebelitev.

Ko govorimo o klasični pedikuri, pomislimo na lažje težave, ki niso povezane z bolečino. Prav je, da se stopalo vzdržuje, neguje, saj se s tem lažje prepreči kakršenkoli problem, ki bi lahko nastal zaradi nevednosti ali malomarnosti same osebe.

Medicinska pedikura je postopek na stopalih in prstih, ki zahteva izredno veliko znanja strokovnjaka pedikure, saj se le tako lahko izognemo težavam na koži in stopalih nog. Ko govorimo o medicinski pedikuri, mislimo na pravilno nego diabetičnega stopala, odstranjevanje trde kože, odtiskov (s kredo rezilom), kurjih očes (žlebičasto rezilo), glivičnih naslag in reševanje težav pri vraščenih nohtih (VHO MEDICINSKA SPONKA,KI JE TRENUTNO NAJUSPEŠNEJŠA METODA V SLOVENIJI).

Pri medicinski pedikuri je najpogostejša težava prav VRAŠČEN NOHT. Uspešno 100% zdravljenje je z VHO medicinsko sponko. Zakaj? Zaradi obsežnega znanja terapevta, kot tudi samega pristopa in vseh ustreznih navodil, ki jih mora oseba med samim zdravljenjem upoštevat.

Več na strani www.annika.si

Za prijetnejši korak priporočamo dober, učinkovit nasvet za nego nog, ki je koristen še posebej pri težavah z glivičnimi obolenji. Potrebujete le 20 min dnevno, medtem ko sedite za računalnikom ali gledate tv.

2 dcl domačega jabolčnega kisa dodamo mlačni vodi in v njej namakamo noge 10 min, nato tekočino zamenjamo s 4-5 žlic sode bikarbone, ki jo damo v mlačno vodo – noge v tej kopeli namakamo še 10 minut.

Po končanem namakanju noge namažemo z ustrezno kremo, ki vam jo priporoča strokovnjak pedikure.

 

Reden obisk pri strokovnjaku medicinske pedikure je nujen vsak mesec, še posebej v takšnih primerih, kjer so težave na stopalih in nohtih bolj očitne. Na tak način lahko posledično pripomoremo k izboljšanju kvaliteti življenja.

Prijeten in sproščen korak vam želi Center medicinske pedikure An. Nika d.o.o.

www.annika.si in Facebook stran https://www.facebook.com/centermedicinskepedikure/

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.