Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Je vse to igra ali je vse to res? Selena Gomez in njena bipolarna motnja, lupus itd.

Je vse to igra ali je vse to res? Selena Gomez in njena bipolarna motnja, lupus itd.

Nekajkrat sem že opisala, da bom letos po več kot desetletju preživela prvo zimo v Sloveniji in si bom privoščila to, kar vsi potrebujemo. Počitek. Narava nas k temu spodbuja. In se je zgodila priložnost, da je naša Gaja ravno zaspala za svoj opoldanski počitek na prijetno nedeljo in sva s partnerjem v tem času utrujena pogledala dokumentarec. To se pri nas doma zgodi izjemno redko, saj imamo televizijo bolj zaradi našega dela (tv produkcija) kot pa kaj drugega.
In sem gledala dokumentarec z odprtimi usti. Selena Gomez je svojo prvo službo dobila pri sedmih ali šestih letih in od takrat precej delala, prav nič pa predelovala svoje travmatične izkušnje iz otroštva, kar se je seveda rezultirali v številnih diagnozah.
To me ni presenetilo, ker je povsem standarden redosled. Kar je zanimivo je to, kako iskreno in srčno je spregovorila o sebi, svojem notranjem dogajanju in da si je upala pokazati vse temnejše odtenke sebe javno, za dokumentarec. In kar me je šokiralo je to, da ženska, ki je v svojem življenju pred 30. letom zaslužila že več kot 100 milijonov nima prav nobene ustrezne podpore za svoje fizično in mentalno zdravje, za svojo dušo. Prav nasprotno. Dokumentarec je morda namensko, morda pa brez zavedanja razkrival, da je njena prehrana neustrezna za diagnoze, s katerimi se spopada. Da utrujenost rešuje z energijskimi pijačami in da je res na dnu, hkrat pa, da povsem slepo zaupa izključno in zgolj uradni medicini, ki ji recimo za lupus ponudi rešitev intravenske terapije, ki bo za 1 leto zmanjšala bolečino. V dokumentarcu sploh ne pomisli na druge možnosti, samo sprejme.
Osebno me je to šokiralo, ker očitno živim v nekem romantičnem svetu, kjer imam v glavi, da ljudje, ki imajo toliko denarja in tako naravo službe, vendarle bolj poskrbijo zase.
Dokumentarec prikazuje recimo kako jo zjutraj zbudijo in čez 30 minut pride GLAM ekipa, ki uredi njene lase, make up in oblačila.


Ona izgleda kot zombi, povsem brez energije in brez življenja.
Njen manadžer, producent, kdorkoli bi lahko poskrbel, da ji namesto kave zjutraj prinesejo živo hrano, naredijo vmes akupnukturo, dajo na IV kakšen vitaminski koktejl, rekleksno masažo stopal ... tukaj je tisoč stvari, ki si ženska s tem denarjem lahko privošči. A v dokumentarcu izpostavijo samo del, ko daje navodila vizažistki, kako naj ji vsake toliko časa izmerijo krvni pritisk, ker ima precej nizkega in če ga ima nad 150, lahko doživi srčni napad.
Wauuu! In to je punca stara 27 let?
Res me takšne situacije spravijo v nejevoljo. Kaj smo res še tako zelo zadaj, da ne vidimo vse načine, s katerimi si lahko pomagamo? Kaj je res farmacija tako močna, da tako blokira naravne zadeve, holistični pristop, ki bi lahko punci rešil življenje? Kako ob vsem tem denarju in slavi ni ene osebe, ki bi ji povedala, da obstaja druga pot, da se punca pri 27 letih ne ukvarja z biopolarno motnjo, lupusom in nepojasnenim bolečinam .... ?
Ali pa je vse nastavljeno?
Srce me boli, kajti vem kako zelo sprememba jedilnika in nekaj dodatkov, nekaj terapij lahko spremeni človeka in ga vrne v pravo mentalno, čustveno zdravje, do volje za življenje.
Bipolarna motnja je zagotovo težka zadeva, videla sem jo na lastne oči in vem kako zelo obvladljiva je s pravim režimom prehrane.
In za to sploh ne rabiš milijone, kot jih ima Selena ... rabiš samo kakšno uro, dve svojega časa, da daš možnost tem informacijam in da vidiš kako zelo je tvoje zdravje v tvojih rokah.

Tukaj najdeš trailer dokumentarca:

Sicer pa smo ustvarili kup uporabnih vsebin, brezplačno na voljo na strani pod zavihkom brezplačno, med drugim tudi za obdobje depresije ...
Vam pa pripenjam tudi povezavo do brezplačnega predavanja:

22. november 2022

Jasmina Kandorfer

Sorodne objave

Jasminino osebno sporočilo vsem ženskam v marcu + darilo: ZLATI LOTUS

Draga ženska, rada bi ti priznala, da sem bila toliko let izjemno stroga, povsem neizprosna do sebe. Preganjala sem sebe …

Jasmina osebno: Kako sem dojela kaj pomeni dom in ... roža življenje kot ključ, ki je lahko tvoj obesek za ključ! Darilo zate ...

Začel se je naš mesec. Mesec MAJ, ko pri nas praznujemo številni v ekipi, sama pa ga zaključim na zadnjega maja, ko bom …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.