Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Je kupovati zlato dobra investicija?!

Je kupovati zlato dobra investicija?!

Zlate verižice, uhani, zapestnice, krone, kipci, celo tolaletni papir iz zlata! Zakaj ta žlahtna kovina tako zelo privlači človeka že vse od začetka obstoja? V tokratni oddaji bomo ugotavljali, zakaj nam je zlato tako všeč. Izvedeli boste, katerih je pet najdražjih predmetov iz zlata, koliko miligramov zlata vsebuje človeško telo, od kod izvira mera za karat, kdo poseduje največ svetovnega zlata, kako se imenuje strah pred zlatom, pa tudi, zakaj miselno osredotočenje na zlato prečisti energijske nečistoče iz subtilnih teles, kako pripraviti zlato vodo ter zakaj pravimo, da je zlato svojevrsten akumulator kozmične energije. Bi bilo dobro v zlato vlagati tudi iz investicijskega vidika? Ne zamudite! 

Trenutno še ni nobenega artikla.

Jürgen Müller v knjigi »Generacija zlato« piše, da noben politik ne upa na glas povedati tega, kar nam kaže matematika kot logična znanost: obstoječi pokojninski sistem, ki temelji na prispevku mladih za stare, v prihodnosti ne bo zmožen preživeti.

Ali že zdaj preventivno mislimo na svojo varnejšo starost ter finančno brezskrbnost otrok in vnukov, da jih bomo vsaj malo obvarovali stresa? Če ja, potem zase in zanje varčujemo v zlatu. Denimo tako, da vsak mesec kupimo en gram zlata zase in en gram za otroke. 

 

Zakaj zlato? Če denar za otroke varčujemo na varčevalnem računu v evrih na banki, ta posreduje podatke državi, ki ta znesek upošteva pri izračunu zneska otroškega dodatka. Seveda to pomaga otroški dodatek zaokrožiti navzdol. Poleg tega privarčevani denar na banki neslišno odjeda inflacija, banke pa grozijo tudi z negativnimi obrestmi. Ne bi bili radi koristoljubni, vendar pa zgodovina govori v prid edinole žlahnim kovinam. Zlato je že tisočletja najvišja oblika varnosti in likvidnosti. Predstavlja zavarovanje proti inflaciji in dokazljivo ohranja svojo kupno moč in je tudi najzanesljivejše sredstvo za vzpostavitev finančne preskrbe.

 

Takšni in drugačni skladi lahko nenadoma propadejo, zlato pa vedno ostane zlato. Ne more zgoreti, do živega mu ne pridejo tudi voda, rja, plesen … Ne svetujemo vam, da bi vse svoje premoženje zamenjali za zlato! Tisti, ki to storijo, že vedo, kje se to naredi. Svetujemo pa tistim, ki bi to radi imeli za starost, za pokojnino, da si na mesec kupite za, recimo 50 ali 100 evrov zlata, namesto da se podate v tvegane naložbe. Zlato lahko trenutno malo pade ali pa zelo naraste – napovedujejo namreč, da bo zlato nekoč vredno veliko več! Strokovnjaki so izračunali, da največ profitiramo, če vsak mesec kupimo za enako vsoto zlata, denimo za 50, 100 evrov zlata. 

 

Spodnja slika prikazuje kupno moč zlata v primerjavi z dolarjem. Leta 1971 smo za en gram zlata kupili pet štruc kruha, leta 1991 dvajset štruc. Zlatu je torej kupna moč v tem času dejansko narasla. Za en dolar smo leta 1971 kupili štiri štruce kruha, leta 2015 pa le še pol štruce. Kupna moč dolarja se je v štiridestih letih močno zmanjšala. Enako se dogaja z evrom. Torej si bomo tudi za zlato, ki ga kupimo danes in ga varčujemo za pokojninino, dejansko lahko, ko bomo čez nekaj desetletij ali nekaj let v pokoju, kupili več kot danes. Če pa bomo varčevali v evrih ali kateri drugi papirnati valuti, pa bomo s privarčevanim denarjem kupili veliko manj, kot lahko kupimo danes! 

Sorodne objave

Andrew Huberman priznava svetlobno terapijo! Fotobiomodulacija za boljši vid, pri kožnih težavah, pri ljudeh z izmenskim nočnim delom …

Andrew Huberman je eden najbolj priljubljenih znanstvenikov našega časa. Kompleksne koncepte opisuje na način, ki ga …

Kaj pa, če je rešitev ozemljevanje? Kaj lahko naredimo?

Kako deluje ozemljitvena podloga?Podloga za stol je prevodna in vas preko ozemljene vtičnice (ne, to ni elektrika, …

Zdravilni učinki digitalnega detoksa! Prihaja 21. december, najboljši čas za to ...

Digitalni detoks je proces, kjer posameznik namerno zmanjša ali popolnoma prekine uporabo elektronskih naprav, zlasti …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.