Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Jasminin regeneracijski teden na kliniki v Cipru

Jasminin regeneracijski teden na kliniki v Cipru

Sem zdrava, nimam nekih simptomov zaradi katerih bi trpela, živim brez kave in drugih poživil in imam ogromno energije, veliko volje in strasti za ustvarjanje vsega. Konstantna želja po novem znanju na področju naprednih tehnik za zdravje in dejstvo, da me je prejšnje leto obiskal VID, ki KO-KOdaka, pa to večkrat ... je bilo tisto zaradi česar sem hvaležna sprejela priložnost za obisk klinike na povabilo njihove direktorice Suzane Vitti. Klinika je svetovno znana in deluje že desetletje, v tem času pa jo redno obiskujejo pacienti in premožni ljudje celega sveta, nekateri s svojimi varnostniki, drugi pa z družinskimi člani, ki jim pomagajo, da sploh lahko prispejo do klinike.
Tisti z resnimi diagnozami ostajajo dlje. Spoznala sem paciento z boreliozo iz Avstralije, ki bo na kliniki ostala 6 tednov in so se za ta namen v domači deželi preselili, da bi zbrali dovolj denarja za zdravljenje. Spoznala pa sem tudi premožnega podjetnika, ki se ukvarja z diamanti, je fanstastičnega zdravja v svojih 60. letih in redno skrbi, da poln energije in fokusiran tudi ostane, zato si privošči redne tretmaje. Vsak na kliniki ima nekako svoj razlog in jaz sem jih imela mnogo, zato sem odšla. Sama. In ne, nisem samska. Pa tudi mama sem. Potovala sem sama in teden je minil brez krivde in obremenjevanja s tem, kaj bodo pa drugi rekli. Sem pa hvaležna za video klice z domačimi, brez tega bi me pa verjetno malo stisnilo.

NOVA ZNANJA

Po tednu dni in 28-ih terapijah bi se najraje zjokala od sreče. Znanje, ki sem ga pridobivala iz celega sveta, seveda iz osnove lastnega zdravstvenega izobražanja, sem tukaj lahko zares nagradila. Zase pa spoznala, da sem vsa ta leta ignorirala eno najbolj osnovno napako, ki je preveč ignorirana s strani celotne medicine, to je sposobnost mojega limfnega sistema.
Sem pa pridobila kar nekaj novih znanj o neplodnosti, predvsem pa zapletih in prepletih okrog VID-a, ki KO-KO daka. Mislim, da veste o čem govorim. Direktno zaradi algoritmov ne bom pisala, ker sicer organski doseg članka skrčijo in informacije ne pridejo do ljudi (zato bom tudi hvaležna, če sami delite ta članek komu). 

Neka najbolj boleča zadeva zame osebno, ki mi je dala misliti je to, kako zelo vplivajo določena neravnovesja (s katerimi čist normalno živimo) na naš karakter. Neravnovesja s katerimi lahko živimo desetletja lahko popolnoma spremenijo naš karakter, da postanemo razdražljivi, nepotrpežljivi, negativni, da ne maramo glasnih zvokov, da nas vrže iz tira, ko nekaj ni kot planirano in podobno. Vse te zadeve, niso del našega karakterja, ker so posledica neravnovesja in ko uredimo neravnovesja, se čudežno uredi tudi naš karakter, naši odnosi, način kako živimo. In pomislila sem, koliko parov gre narazen zaradi tega, ker imajo neravnovesja v telesu, sploh ne zato, ker niso za skupaj. To je res žalostno.
Zavedanje tega, pa je res nizko. 

VNETJA V TELESU

Vnetja v telesu so večji problem, kot mislimo. Vodijo v prehitro staranje, v rakava obolenja, v konstantno utrujenost in cel kup težav. Nastajajo zaradi mnogih zadev, kar pa največkrat pozabljamo pa je naša limfa in pa zakisanost telesa, ki jo rešujemo z minerali in s temnolistato zelenjavo. Hvaležnost, ki jo imam do Eko zelenja, s katerim si rešujem vsakdanjike, ko sem na poti, pa tudi ko sem doma, je zdaj še večje in vsako vrečko zdaj zaužijem še z večjim spoštovanjem. 

STAREJŠI IMAJO BOLJŠO PLATFORMO ZDRAVJA KOT MLAJŠI 

Boom procesirane hrane se je začel v nekih 70. ih letih in račune za odraščanje v navduševanju nad kupljenimi keksi, prigrizki, čokoladicami, plačujemo zdaj. Nismo še stari, ampak že zdaj plačujemo. Kakšno ceno bomo šele plačali zaradi vseh sevanj, o tem sploh ne razmšljam.
Ampak sem pa doživela uvid, ko je naprava, ki pokaže vnetja v telesu (kronična in akutna) pri meni pokazala točno tiste šibke točke, ki so se že nakazovale v mladosti (to jasno čutiš, ne more te preslepiti) in ko sem vprašala, če obstajajo ljudje, ki vnetij v telesu nimajo, mi odgovori .... "da, ponavadi starejši ljudje, ki res skrbijo zase. Odraščali so z odlično vodo, fajn zrakom, boljšo hrano, brez procesirane hrane in to jim je dalo odlčno platformo, na kateri lahko delajo marsikater feler, pa jih bo še vedno držala na dobri ravni zdravja." Človek se zamisli. Res. 

KAKŠNE NAPRAVE SO UPORABILI?

Kot omenjeno je za mano 28 terapij in 5 posvetov z uradnimi, holističnimi zdravniki in drugimi specialisti na področju zdravja. Zame so izbrali tiste terapije in naprave, ki jih moje telo potrebuje. Izjemno mi je bila všeč naprava MultiMag, ki te spravi v stanje "rest and digest" in pomirja vsa skrita notranja vnetja, potem pa so še druge naprave s katerimi treniraš mitohondrije (naše elektrarne celične), pa seveda slovit 10pass ozonska terapija krvi, ki mi je res odprla oči. Moja kri je bila najprej (po vidkotu) kot juha, potem pa je že čez nekaj dni postala izjemno oplemenitena, prave konsistence, brez nekih strdkov.
Tudi infuzije, ki jih izberejo zate so odlične za sodobnega človeka, ki ima ponavadi tako poškodovan mikrobiom, da težko presnavljajo tudi najbolj izjemno ekološko hrano.
Takšni koktelji so super, ampak ne brez glave, ampak kot del celostnega pristopa in z zavedanjem, da je mikrobiom treba urediti.
Med celotnim tednom so mi glede na moje odzive na terapije, sam proces tudi malo zamenjali, povsem brez doplačil. Tako so dodali kolonhidroterapijo in ravno to je tisto, kar je najbolj vredno, da slediš telesu in njegovim odzivom.
Nekatere od naprav, ki jih imajo na kliniki, so seveda tudi v Sloveniji, vendar poudarjam, da same naprave nimajo smisla same po sebi, če nimaš vrhunske ekipe zadaj, ki zna med sabo komunicirati, povezuje znanje in je pozorna na najmanjše zadeve, te resnično zna slišati, videti in uporablja nešteto tehnik in metod, ki najbolj resnonirajo s tabo. 

SMEŠNI TRENUTKI

Omedlela sem. 

Prav nič smešno se mi sicer ni zdelo, ko sem prispela na Ciper sredi noči, spala 1-2 uri in odšla na kliniko na prvo infuzno terapijo. Toliko sem se pripravljala z vprašanji, področji, fokusom kaj vse bom predelala in vsem ostalim, da sem nekako pozabila mentalno predelati dejstvo, da bom dobila tekom tedna veliko infuzij v veno, kar pomeni veliko igel, s katerimi sicer res nimam težav.
A neprespan trenutek na stolu, iskanje vene in govorjenje sestre kako bomo "šparali" vene in podobno ... začutila sem, da mi postaja slabo in da čutim težo na glavi, vedela sem, da bom omedlela in povedala sem ji: "I will pass out." Naslednji trenutek se tresem na stolu, vse slišim in dojemam, ne morem pa premaknit telesa in evo me, hitro nazaj. Še preden je vame stekla kapljica česarkoli, za dramatičen začetek sem poskrbela, cela klinika je govorila o meni, ker sem prišla v času zatišja, ko so šele začeli, torej 9. januarja ...
Potem sem se hitro sestavila, a je bil prvi dan vseeno naporen, zaradi leta. Obljubila sem si, da nikoli več ne letim ponoči in upam, da se bom s sodobnimi okrnjenimi letalskimi opcijami letanja, lahko res držala te obljube.
Ponoči jaz moram spati, ni druge. 

Prenizek srčni utrip?

Malo bolj smešni trenutek je bil zaradi mojega srčnega utripa.
Na napravi, kjer sem trenirala mitohondrije (hiper in hipo oksigenacija) sem se sprostila in v nekem trenutku pač umirjeno brala. Moj utrip je padel na 45 in to jih je zaskrbelo. Začeli so se zbirati okrog mene in vsa panika je potihnila v trenutku, ko sem jim razložila, da meditiram in učim meditacijo. To jih je nemudoma pomirilo, sem se pa sama zamislila nad tem, da velikokrat sprožam meditacijski postopek in umiritev telesa tudi, ko nisem v položaju, temveč berem knjigo, uspavam hči in podobno. Te zadeve učim na meditacijskih vikendih, če te zanima preveri kdaj bo naslednji.

Zadnji dan - moja plazma

Suzana Vitti mi je v času moje terapije podarila tudi relativno poznan postopek za spodbujanje kolagena na obrazu, brez kemije, brez agresivnih sredstev, zgolj z lastno plazmo, ki jo pridobijo s tvojo krvjo. Mašinca, ki jo uporablja njihova skoraj 80-letna izjemna dama iz Anglije z neverjetnimi izkušnjami, je nekaj posebnega, pravzaprav je zaradi tega postopek prijeten, ne pa boleč in krvav. Hvaležno sem sprejela darilo, čeprav sem se za trentek počutila kot: "Aha, zdej sem pa tam. Kaj je zdaj to poseg na obrazu, je to ena postaja do botoxa ali filerjev?" No, pa sem se pomirila, ko sem malo pobližje pogledala zadevo in uporabila je res najnižjo stopnjo, bila pa nadvse navdušena nad mojo plazmo. Po plazmi ji je bilo jasno, da res lepo skrbim za svoje telo in nastalo je res veliko plazme, tako da ni več vedela kam z njo ... kaj pa vem, morda si jo je še kaj zase zadržala (hehe).

Kostna juha? Prvič v življenju

Kot veste sem človek, ki se ne definira z nobenim načinom prehranjevanja. Ne želim biti označena za vegana, presnojedca, vegeterijanca, vsejedca. Vse te oznake prinašajo kup nekega pritiska, identifikacije, celo religije, ki lahko postane močnejša kot to, kaj telo v danem trenutku v resnici potrebuje. Nikoli recimo nisem jedla mesa, sem pa pojedla svojo placento v smutiju, ko sem doma rodila svojo hči (imaš celo zgodbo ROJENA DOMA na www.klepetobkavi.si pod zavihkom brezplačno).
Zavedam se mnogih zaključkov takih in drugačnih in ne bom pisala o mesu, si bom pa dovolila napisati, da je kostna juha, kuhana po 15+ ur nekaj, kar je zelo dobro za telo. Vegiji, hejtite me kokr želite. Moj um to razume, telo si želi, emocije gnusa pa so mi prepričevale, da bi vsaj enkrat probala. Pa sem, tukaj na kliniki. Ves čas je na voljo kostna in zelenjavna juha. Najprej sem pojedla malo kostne juhe, čiste. Potem pa sem začela mešati pol zelenjavne, pol kostne in nekaj limone. Okus fantastičen. Ne vem koliko tega mi bo uspelo doma jesti, ampak bom delala kaj v tej smeri. Ni to čist povezano s tem, ampak osebno sem bila izjemno beljakovinsko podhranjena kot otrok, ker mesa nisem hotela jesti, nadomestkov nisem dobila in vse skupaj kompenzirala z ogromno sladkorja in procesirane hrane. Posledice so in rešujem jih, bodo pa tudi moje kosti hvaležne za tak boost, sploh pa sem našla perfekten produkt, ki zamenja 9 prehranskih dopolnil za kosti, tkiva in kožo, vsebuje več tipov kolagena, hondroitin, encime, vražji krempelj, res ogromno zadev. Se pa pije, podobne vrečke so kot pri Eko zelenju, konec februarja 2023 mislim, da se bo že dalo dobiti v Sloveniji.
Samo povem, da se ne bom dosti odzivala na jezne veganske komentarje. To zapisujem zato, ker se spomnim odzivov, ko sem leta nazaj izjavila, da včasih uživam jajca sosedovih kokoši, ki jih tudi sama hranim z ekološko hrano. Živijo prosto, zanje skrbi najstnik, ki je poklican za to in ima vsako kokoš prav rad, pa Gaja jih gleda vse dni in da, imamo nek odnos z njimi, njihova jajca so zelo drugačna!

KJE SEM SAMA ZDAJ?

Ta teden na kliniki mi je za dosti zadev odprl oči in najraje bi se kar zjokala, ker sem tako grdo neglektirala svojo limfo, ki mi je vendarle dajala subtilne znake, da potrebuje pomoč. Kri ima srce in ga pumpa. Limfa nima pumpe, mi moramo pumpat. In vračam se na jutranji rebounder (mini trampolin), pa predvsem na odpiranje kanalov limfe, ki so bistveni. O tem bom zagotovo veliko še govorila, ko dobim svoje rezultate, ker ne rada govorim o zadevah, ki jih nisem dala čez in jih poznam samo v teoriji, tole moram izkusit konkretno in se javim.
Tako da zame je to spet nek nov začetek, sem pa sklenila da se na Ciper definitivno vrnem, imam že datum zadnji teden v septembru in nekaj punc je že reklo, da gredo zraven. No, pa en dec je napisal, če lahko tudi pride ali bo to sam en velik babji žur ;) hehe. 

KAKO STVARI POTEKAJO PRI NJIH

Prejela sem ogroooomno vaših povpraševanj, spraševanj in vsem na žalost nisem mogla odgovorit, zato bom tukaj povzela največkrat zastavljena logistična in praktična vprašanja.

Suzana Vitti je VAUU od ženske. Je pa primarno iz Srbije in obožuje Slovenijo. Z vsakim, ki želi priti na kliniko se najprej pogovori preko Skypa, da se ve kateri program je najboljše izbrati, katere zadeve vključiti, najbolj pomembno pa, ona sploh pove, če je smiselno da pridete, koliko časa se rabi za kako zadevo in kar mi je najbolj všeč - realna je! Zelo realna, tako da ona je tista, ki da žegn, če lahko pridete in kaj boste tam sploh delali. To je štarten plan, ki se lahko malo spremeni, ko vas v roke dobi ekipa. 

Če bi želeli z mano na Ciper v septembru, potem mi napišite mail na jasmina@klepetobkavi.si, vas povežem s Suzano in potem vidimo, če je smiselno ali ne, kaj točno, koliko pride in podobno. 

Če pa želite sami na Ciper v svojem času, mi tudi lahko napišete na moj mail in vas bom priporočila naprej, da boste dobili fajn storitev, lahko pa seveda tudi sami pišete na Neomed kliniko, poveste da ste iz Slovenije.

Ne govorim jezika?!

Klinika je celo mednarodno središče. Iz Rusije, Moldavije, Slovaške, Amerike, Avstralije, Angljie ... skratka, mnogo jezikov govorijo, Suzana pa tako in tako govori srbsko. Znašli se boste tudi brez angleščine, če pa bi vas to res skrbelo, potem greste z mano. 

Prenočišče

Iz klinike vam pošljejo seznam priporočenih prenočišč za vsak žep.
Osebno sem našla hotel, ki je 7 minut stran na plaži, je malo dražji, ampak meni je všeč hrana tam, plaža, zrak. Tudi tam lahko zrihtam nek popust, imenuje pa se Mediterranian hotel Larnaca. 

Prevoz

Če greste z družino in vi hodite na tretmaje, potem si najamite avto, da boste malo raziskali Ciper, sicer pa imajo na kliniki urejene tudi prevoze. Mene so prišli vsak dan iskati pred hotel in me tudi odpeljali domov.
Poskrbijo tudi za transfer iz letališča itd., skratka vse se da zmenit. Sicer pa je aplikacija na Cipru kot Uber, imenuje se CABCY in je zelo poceni.

Cene

Cene so različne od programov, ampak recimo cca. 1.700 eurov na teden.
Prišteti je potrebno še nekje 300-400 eurov za letalo iz Ljubljane (Air Serbia me je tokrat prišla 350 eur, imela pa sem samo osebno prtljago kar je bilo čist dovolj).
Prenočišče je pa glede na standard, ki ga želiš in izbereš kar je v tvojem budgetu. 

Za konec bi morda izpostavila še nekaj ...
... vem kako je, ko si na trenutke jezen, ker toliko delaš na svojem zdravju, pa je še kr nekaj in nekaj. Medtem, ko nekateri jedo junk food, pijejo alko in delajo konkretne bedarije, pa nekak gurajo po domače povedano. Poznam te trenutke, ko si misliš ... fuck off, jaz živim po reglcih, eni pa delajo bedarijo pa so ok. A moram tudi js začet delat bedarije? NE, velik NE.
Naša telesa so drugačna, felerji iz otroštva ali mladosti se lahko pokažemo kasnejo in smiselno jih je čimprej sanirat. Poleg tega ogromno ljudi sicer živi, ampak se pa tudi naučijo živeti s konstantno možgansko meglo ipd. ... seveda je tu še psiha, ampak v resnici ... če delaš zadeve KER se imaš rad, ne zato DA BI SE imel rad, potem ti je itak fajn in uživaš v tem, pa tudi potem dobiš ta prave rezultate. Je pa res ... včasih je fajn narest nekaj res holističnega, da ne fejlaš na osnovnih zadevah ali kakšnih drugih, ki jih zaradi lastnih mentalnih blokad nočeš videt, kot jaz recimo tole z limfo.
Skrakta, pogumno naprej v skrbi zase, ker se imamo radi. 

 

Za več vprašanj pa dobrodošli, da pišete na moj mail ali pa če mi sledite na Instagramu. 

Naj povem, da vsak mesec snemam tudi rubriko BIOHACKING meseca, kjer povem kaj je smiselno početi, kako je kaj smiselno početi glede na mesec, glede na vplive narave, pa tudi kake novoste in zadeve. Biohacking področje je malo manj poznano v Sloveniji, ampak verjamem da nas je BIohackerjev vedno več.
BTW, to smo tisti, ki delamo preventivno, izkoriščamo potenciale s poznavanjem biologije telesa in tudi tehnologije ter starodavnih modrosti in novodobnih izsledkov neodvisnih študij ...

DOGODEK: Regeneracijski BOOST teden na Cipru z Jasmino na kliniki Neomed

Sorodne objave

Jasminino osebno sporočilo vsem ženskam v marcu + darilo: ZLATI LOTUS

Draga ženska, rada bi ti priznala, da sem bila toliko let izjemno stroga, povsem neizprosna do sebe. Preganjala sem sebe …

Jasmina osebno: Kako sem dojela kaj pomeni dom in ... roža življenje kot ključ, ki je lahko tvoj obesek za ključ! Darilo zate ...

Začel se je naš mesec. Mesec MAJ, ko pri nas praznujemo številni v ekipi, sama pa ga zaključim na zadnjega maja, ko bom …

Nazaj

Komentarji

Komentiral JOŽICA STOPAR |

želim da me obveščate o vsem

Komentiral JOŽICA STOPAR |

Jasmina, "svaka čast", da imaš jajca, da rineš naprej in nas počasi premikaš ...
Želim vse dobro !
Hvala za vse !
Lp, Jožica

Komentiral Alenka Vrandecic |

Zelo rada vam sledim Jasmina. Se zelo razlikujeta od drugih "nakladacev". Bila bi pripravljena, da grem z vami na Ciper. Hvala za vaše odlične oddaje. Vi ste že v tretjem tisočletju. ????????????

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.