Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Jasmina pritrjuje: noseča sem in to je najina zgodba o kreaciji ...

Jasmina pritrjuje: noseča sem in to je najina zgodba o kreaciji ...

Voditeljica oddaje “Klepet ob kavi”, ki jo gledalci cenijo zaradi svoje prisnosti in neposrednega pristopa, je potrdila, da je noseča.

Jesen je zanjo prinesla velike spremembe. Najprej je oddajo prestavila iz kanala TV3 na neprimerljivo bolj gledan Planet TV ter Planet plus, vsebine povsem nadgradila, uredila povsem nov studio, zato smo jo vprašali, če je nosečnosti tista, ki ji je prinesla toliko energije.

Ojoj! Moja nosečnost se je zgodila v najbolj primernem trenutku! Drugi mesec nosečnosti je bil zame izjemno naporen zaradi slabosti, ki so trajale po 24 ur na dan, brez prestanka. Temu so se pridružila bruhanja, da o utrujenosti ne govorim. 

Bili so dnevi, ko sploh nisem šla iz postelje, razen na stranišče, saj nisem zmogla ničesar. 

Za vse plodove, ki se bodo sedaj jeseni začeli kazati, smo pridno sadili že prej!

 

Si nosečnost načrtovala?

Seveda. Pa ne samo to, nanjo sem se intenzivno pripravljala 1 leto.

Ali to pomeni 1 leto poskušanja ali kako so izgledale te priprave?

Dobro vprašanje! 1 leto priprav ne zajema seksa kot takšnega, temveč priprava organizma na nosečnost. Zadnja 3 leta sem razstrupljala organizem težkih kovin, popravljala luknje v črevesju in vzpostavljala zdrave kolonije bakterij, ki so bile zdesetkane zaradi veliko antibiotikov, ki sem jih užila v otroštvu. 

Tudi amalganske plombe sem odstranila in nasploh celostno pristopila k pripravi organizma. 

 

Pa ni to malo pretirano?

Kakor za koga. V mojem modelu sveta sem sprejela takšno odločitev. Pri meni je delovalo, stara sem 31 let, zavedam se problematik v zdravstvu, znanje ter izkušnje so mi narekovale, naj se tega lotim tako. Seveda sem imela vmes obdobja, ko nisem sledila programu, saj je za mano izjemno intenzivno obdobje, a vendarle namen je bil in stvari so se zgodile … 

 

 

Na katero stvar si prisegala pred nosečnostjo?

Na rjave morske alge, dobre količine vitamina D, dobro stanje črevesnih bakterij in adaptogene rastline, ki so mi pomagale uravnavati stres.

 

Torej je bilo spočetje načrtovano?

Je bilo načrtovano, celo neko dejanje, ritual je bil narejen za ta priklic, vendar se je kljub temu zanositev zgodila nepričakovano, spontano. 

In sicer prvi dan na otoku Iž, kjer vsako leto vodim delavnice za dušo in telo. 

 

Na katere stvari prisegaš med nosečnostjo?

Trenutno sem v drugem trimesečju. Še vedno prisegam na rjave morske alge, dobre količine vitamina D, dobro stanje črevesnih bakterij in adaptogene rastline, ki mi pomagajo uravnavati stres. Z drugimi besedami … isti protokol, isti način, način ZA ZDRAVJE!

 

Ali že načrtuješ porod?

Imam željo, da bi rodila doma. To je moj namen, vendar nisem zacementirana v tem, kar pomeni, da se zavedam, da se lahko še marsikaj zgodi, kar ne bo po planih. 

To je dejstvo, zato se prepuščam. 

 

Kako boste zmogli vsa snemanja, dogodke?

Rok imam konec februarja, tako da zadnje dogodke, delavnice in snemanja vodim še v januarju. Potem pa se bodo dogodki sicer odvijali, vendar kakšna 2 meseca brez moje prisotnosti, za to bo poskrbela Živa.

 

Torej vas na televiziji ne bo videti?

Bom bom. Veliko vsebin bom posnela pred porodom, pa tudi dovolila bom kakšen obisk kamer … takšen je namen. Zaupam, da se bo vse odvilo, kot je namenjeno, gledalcem ne bom zapostavila, svoje družine pa tudi ne. Imam super ekipo doma in na snemanjih, pomagala mi bosta dva nova voditelja Kristjan in Branka.

 

Plodovi jeseni so res izjemni. Tudi nova knjiga?

Da! oOOH … res sem hvaležna! To je knjiga “DARILO TEME”. 

V večini je nastala prejšnje leto na Baliju in Borneo, kjer sem se med drugimi spopadala tudi s potresi, pa družinskimi težavami v Sloveniji in da .. bilo je izjemno intenzivno celo leto 2018 in knjigo sem dokončala šele letos poleti. 

 

O čem govori? Komu je namenjena?

 

Knjiga ponuja razumevanje, da vse kar se nam v življenju zgodi je darilo.

Ko to sprejmeš, potem se ti spremeni življenje. Naenkrat vidiš, da imaš odločitev, da imaš možnost izbire. Tako zavestno izbereš, da izstopaš iz vloge žrtve ter spremeniš reakcijo na vse dogodke življenja s sprejemajočim odnosom:

“Ne vem zakaj se mi je to zgodilo. 

Ne vem kako mi lahko to pomaga, a zavestno se odločam da ostajam odprta za opcijo, da je to korak naprej v mojem razvoju. 

Zavestno dopuščam vesolju, da me nauči tisto, kar je v moje najvišje dobro.

 

V knjigi sem opisala desetine stanj, situacij, okoliščin, katerih se bojimo, se jim skušamo izogniti, jim ubežati. Zapisan je pravi namen tega, pa tudi kako to prepoznati in s tem napredovati, se zavedati. 

Je pa knjiga nekako namenjena mojemu obdobju Saturnovega obrata (obdobje sade sati), ki traja 7 let in pol, ter se konča ravno v dneh, ko imam napovedan rok za porod. 

Ja, vse na-ključ-je.

 

Sorodne objave

TEMNA PLAT MASK ZA OBRAZ: Kaj so “maskne” in kako se jim izogniti?

Nošnja mask je po sili razmer postala obvezna oprema vsake ekspedicije v trgovino ali v ostale zaprte prostore. Če pa …

NOSEČNIŠKI PROTOKOL: Rezultat − ni strij, poporodne depresije/poporodne otožnosti, ni podivjanih hormonov!

Jasmina se je na nosečnost temeljito pripravljala kar dve leti; sčistila se je strupov, težkih kovin, okrepila črevesje …

12 neizpodbitnih dejstev o bosanskih piramidah

Bosanske piramide so eden največjih tovrstnih artefaktov na svetu. Stojijo na zares strateški lokaciji, saj so pod njimi …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.