Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Jasmina Kandorfer in Tadej Pretner o pripravi na zanositev in nosečnosti

Jasmina Kandorfer in Tadej Pretner o pripravi na zanositev in nosečnosti

Ko sem se kakšni dve leti nazaj začela pripravljati na svojo nosečnost, sem povsem po naključju ugotovila, da ima prav Tadej Pretner o tem veliko znanja, na nek način pa tudi izkušenj s strani njegovih udeleženk tečajev, delavnic ter predavanj. 

Takrat mi je zaupal nekaj dragocenih informacij, ki so mi že koristile, zato sem ga v času svoje nosečnosti prosila, da mi odgovori na nekaj vprašanj vezanh na nosečnost, materinstvo, vzgojo. Kar nekaj člankov v naslednjih mesecih sledi, vsebina katerih se bo navezovala na energijske vidike in številne druge vplive, ki se jih bodoči starši manj zavedamo, pa je dobro, da jih ozavestimo, saj bomo tako bolje opravili svojo vlogo in ponudili odlično okolje svojemu otroku, kar nam je seveda vsem v interesu.

Prvi članek se navezuje na sam proces zanositve, s katerim se na žalost ukvarja veliko parov, vendar brez uspeha ali pa za to potrebujejo dlje časa.

Sama sem se na zanositev pripravljala dolgo časa, predvsem fizično, da sem dodobra sčistila svoje telo, ga razbremenila parazitov in težkih kovin. Ukvarjala pa sem se tudi s spiritualnim delom in nabirala energijo v hari.

Rezultat je očiten. Praktično takoj, ko sva se s partnerjem zavestno odločila, da želiva otroka, sem zanosila, čeprav je bilo možnosti zares zares zelo malo, saj sva v tistem mesecu imela spolne odnose zgolj enkrat, pa še to nisva načrtovala. Izjemno sva hvaležna in neizmerno se veseliva bitja, ki ga zdaj že konkretno čutim v svojem trebuščku.

Na koncu članka pa bom tudi dodala izdelke, ki sem jih pred nosečnostjo (in še vedno jih) uživam.

Jasmina Kandorfer:  Imaš kakšen nasvet za ženske, ki bi želela zanositi? V smislu priprave, povezovanja s kristali ali "čiščenja" podzavestnih programov, drugih teles?

 

Tadej Pretner: 

Rekel bi, da so za zanositev in optimalno fazo nosečnosti pomembni trije faktorji, med seboj pa so nekoliko povezani. Gre za starost matere, količino energije, ki jo ima v coni trebuha in uravnoteženo prehrano.
- Uradna medicina pravi, da začne kmalu po 30 letu upadati kakovost jajčec, kar vpliva tako na sposobnost zanositve kot tudi na zdravje ploda. Dober pokazatelj tega je število otrok, rojenih z Downovim sindromom; pri materah, starih okoli 25 let imamo en primer Downovega sindroma na 1500 rojenih otrok, pri materah, starih okoli 45 let, pa kar 35x več.
- Glede na to, da se plod razvija v coni trebuha, je razumljivo, da mora biti tu dovolj energije. Energijski deficit v coni trebuha je namreč najpogostejši vzrok za nezmožnost zanositve pri ženskah in za takšne in drugačne težave v fazi nosečnosti, seveda pa ni povezan le s starostjo, ampak predvsem s sposobnostjo obvladovanja stresa in zdravim življenjskim slogom. Kitajski TAO pravi, da je trebuh cona, kjer bi morali imeti energijske rezerve, vendar pa zaradi vedno bolj zahtevnega in stresnega načina življenja, pri večini potrebne energije v trebuhu ni. To je prisotno pri obeh spolih, pri ženskah pa ne le pri stvareh, vezanih na zanositev in nosečnost, ampak tudi številnih drugih, pri katerih so najpogostejša razna genitalna in urinalna vnetja ter boleča menstruacija. Poleg neuravnotežene prehrane je najpomembnejši vzrok za to vedno bolj zahteven način življenja, pri katerem moramo izpolnjevati številne zahteve, vezane na posel, družbo in družino ter stres. Našteti faktorji vplivajo na spremembo načina dihanja in neustrezno razporeditev energije v avri in fizičnem telesu. Naravno, trebušno dihanje, kakršnega zlahka opazimo pri majhnih otrocih, se preseli v prsni del, postane pa plitko in hitrejše, s čimer je porušena naša čustvena in mentalna stabilnost ter s tem sposobnost obvladovanja stresnih situacij. Telo postane tenzično, energija pa se preseli v cono ramen in glave, da bi lažje »z glavo« obvladovali različne življenjske zahteve in stresne situacije.
- Kar se tiče uravnotežene prehrane, se v našem okolju premalo zavedamo, da ni vse za vsakogar. Pri nas razmeroma slabo poznana ayurveda recimo izbor hrane prilagaja telesni konstituciji in tudi prek nje teži k celostnemu ravnotežju človeka. A to je kompleksna tema, zato bi poudaril le to, da je za nosečnico ključnega pomena, da hrana vsebuje zadostno količino folne kisline, saj ima ta pomembno vlogo pri razvoju hrbtenice in možganov zarodka. Najboljši vir folne kisline so zeleno listnata zelenjava, stročnice in polnozrnati proizvodi. V večjih količinah jo najdemo tudi v mesu, ribah ter soji in mleku, s tem, da sem popolnoma prepričan, da soja, z izjemo naravno fermentirane ni tako zdrava, kot večina misli, podobno pa je tudi s kravjim mlekom in mlečnimi izdelki, saj zasluzujejo telo.
Ključen je torej pomik energije v trebuh, zato je koristno ne le za ženske, ki razmišljajo o nosečnosti in nosečnice, ampak za vse, izvajanje vaj, ki vračajo energijo v cono trebuha. Morda najpreprostejša, a zelo učinkovita je vaja, pri kateri položimo obe dlani pod popek, vdihujemo v trebuh, pri izdihu, ki pa naj traja vsaj še enkrat dlje od vdiha, pa usmerimo pozornost in s tem tok energije nekoliko pod popek.

 

Jasmina: Kaj na podlagi tvojih znanj najbolj pomembno v času nosečnosti, glede na to, da številni viri omenjajo, da otrok že akceptira stvari iz okolja?

Tadej Pretner: Poleg stvari, o katerih sem že govoril, predvsem sprememba načina življenja, ki naj bo v fazi nosečnosti čim bolj mirno in sproščeno, saj se prek maternice v plod prenašajo tudi materine tenzične reakcije na stresne dejavnike, pri čemer se v plodu formirajo nagnjenosti k določenim načinom odziva na zunanje dejavnike oziroma do nagnjenosti k določenim boleznim. Če recimo nosečnica doživlja kup stresnih življenjskih situacij, od katerih bi najraje pobegnila, bo otrok nagnjen k multipla sklerozi. Zlasti po petem mesecu nosečnosti pa je pomembno tudi izogibanje hrupu. V nemški Novi medicini (dr. Ryke Geerd Hamer) npr. izpostavljajo, da so v fetusu po petem mesecu nosečnosti avtonomni instinkti že tako razviti, da se že odziva na nekatere zunanje dražljaje. Kot najbolj nevaren za plod navajajo izpostavljenost nosečnice zvoku krožne žage, ki na podeželju ni nobena redkost. Plod naj bi ga prepoznal kot grožnjo in aktivirajo se mehanizmi, ki so pri odraslem vezani na boj ali beg. Ker fetus seveda nima kam pobegniti, ima lahko izpostavljenost tovrstnim zunanjim dražljajem za posledico celo različne oblike motenj pri razvoju nog. 

 

V naslednjih člankih, si boste lahko prebrali tudi:

 

  • Kaj se dogaja v času poroda in prvih urah življenja za otroka in mati? Je kaj posebej pomembno?
  • S čim najbolj onemogočamo polni razvoj potenciala novega bitja? S čim čustveno obremenimo, "zasmetimo" svojega otroka?
  • Če otroka pazijo različne varuške, babice ter dedki ... ali lahko otrok povzame njihove škodljive miselne vzorce, ki bi jim utegnili škodovati?
  • Je možno, da si duša izbere napačne starše?
  • Katera je največja bedarija, s katero se starši obremenjujejo, pa nima nobenega smisla?

 

FIZIČNA PRIPRAVA NA ZANOSITEV

 

Moj (Jasminin) seznam priporočil fizične priprave na zanositev, ki sem ga omejila na res najbolj osnove, najbolj pomembne stvari (izvajala sem jih še mnogo več):

  1. Vsekakor dovolj fizične telovadbe v smislu joge, pilatesa, hoje v hrib, raztezanja, tai chi, qi gonga. Nosečnost je fizičen napor in biti v dobri kondiciji je bistvenega pomena.
  2. Uživanje rjavih morskih alg ekološke kvalitete. Ne znam opisati kako bistveno in pomembno je to! Ne samo zaradi joda, zaradi vseh mineralov, vseh hranil, ki jih imajo rjave morske alge v obilju. Poleg tega odstranjujejo kovine iz telesa in druge strupe, pripravijo možgane, uravnavajo hormone in še in še. Jih je pa potrebno uživati dlje časa, vsaj pol leta prej. Jaz jih neprekinjeno uživam že 2 leti in jih tudi še naprej bom! Vsak dan eno do dve kapsuli zvečer pred spanjem, ker ureja tudi to. Zato sem jih poimenovala NOČNO POPRAVILO.
  3. D3 vitamin je obvezen! Jaz bom rodila zimskega otročka, zato je zame še toliko bolj pomembno da dodajam D vitamin, sicer pa je tako in tako obvezen za vse (tudi nenosečnice). Od sredine maja do septembra sicer ne potrebujemo dodajati, če smo dovolj časa (in pravilno) na soncu, sicer pa vse ostale mesece nujno dodajanje D vitamina. Med drugim so odkrili tudi, da te dodajanje D vitamina bolj zaščiti pred gripami in prehladi, kot pa cepljenje proti gripi.  Seveda sama uživam ekološke kakovosti, v obliki kapljic. Užival jih bo tudi otroček, dejansko so tako kvalitetne, da so primerne tudi za dojenčka.
  4. Probiotiki. No, da je črevesna mikroflora osnova je jasno. Osnova pa je tudi zdrava ekološka, sezonska hrana, ki hrani naše dobre bakterije. To je smiselno, da naredimo prej dober remont črevesja, ki se ponavadi začne s protiparazitno fungoterapijo.
  5. Olje Altajske princese je stara sibirska receptura za ženske, ki je že mnogim pomagala pri zanositvi. Meni je odlična za hormonsko ravnovesje in številnim ženskam je pomagala pri miomih, cistah, neplodnosti in še marsičemu. Celo moški ga uživajo za dober libido.

 

Sicer pa za dojenčke in mamice obstaja tudi nova kategorija MAMA IN OTROK, kjer najdete naša priporočila ekoloških izdelkov, od odejic do igračk, ki vsebujejo vse ustrezne certifikate, zato jih lahko resnično priporočamo kot varne. Problem je namreč, da je na trgu kup izjemno strupenih izdelkov, ki bi morali biti vsekakor prepovedani.

Mešanica mikrobioloških kultur, 30 kapsul

Mikrobiološke kulture okrepijo naravno obrambo telesa in potem telo samo pokonča …

33,00

Olje Princesa Gornjega Altaja

Olje, ki prihaja z Altaja si zaradi izjemne sestave in močnega terapevtskega učinka …

58,00

D3 in K2 v kapljicah za 60 dni – 100% organsko, ekološko, naravno

D3 in K2 s kompleksom K vitaminov v kapljicah vsebuje najaktivnejšo in naravno, MK-7 …

23,37
rjave morske alge

Nočno popravilo: fitokompleks ekoloških rjavih morskih alg za 90 dni

Fitokompleks NOČNO POPRAVILO se pridobiva iz najbolj kvalitetnih rjavih morskih alg na …

68,00
47,25
-20,75

Sorodne objave

NOSEČNIŠKI PROTOKOL: Rezultat − ni strij, poporodne depresije/poporodne otožnosti, ni podivjanih hormonov!

Jasmina se je na nosečnost temeljito pripravljala kar dve leti; sčistila se je strupov, težkih kovin, okrepila črevesje …

Kako se Jasmina spopada z neprespanostjo? Njenih 6 orodij!

Če bi mi nekdo rekel pred letom dni, da bom spala največ 3 ure v kosu, načeloma pa se bom ponoči zbujala na uro, dve uri …

Rodila sem, zdaj pa bi nazaj svoje telo!?!

Neverjetno je, kaj vse zmore žensko telo in kako ga nosečnost lahko spremeni.  Zares sem hvaležna za to izjemno …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.