Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Izredne razmere in fitoterapija

Izredne razmere in fitoterapija

V času izrednih razmer zaradi pandemije v zdravstvenih zavodih delujejo predvsem službe nujne medicinske pomoči. Politična odločitev o ukrepih v zvezi s koronavirusom, ki sicer ogroža zdravje neprimerljivo manj kot druge bolezni, zaradi katerih pa ni razglašenega izrednega stanja, ima verjetno v ozadju precej drugačen namen kot le skrb za zdravje ljudi.
Mnogi zdravniki že opozarjajo, da  lahko  več ljudi umre zaradi prepozne ali neustrezne zdravstvene oskrbe življenje ogrožajočih bolezni, kot so rak in kardiovaskularne bolezni, kot pa za koronavirusom. 

Trenutno je pri nas 1400 testirano pozitivnih na koronavirus, umrlo pa je 84 ljudi. Podatki Registra raka RS kažejo, da v Sloveniji letno zboli za rakom več kot 13.000 ljudi, umre jih okrog 6000. Podatki navajajo tudi, da  pri nas živi že skoraj 95.000 ljudi, ki so v preteklosti zboleli zaradi ene od rakavih bolezni. Večina od teh redno opravlja kontrolne preventivne preglede zaradi možnosti ponovitve bolezni. V času izrednih ukrepov seveda ambulante ne delujejo in bivši onkološki bolniki zato teh pregledov ne morejo opravljati. Primerjava s trenutno pandemijo kaže, da je obolevnost in smrtnost zaradi koronavirusa znatno nižja kot obolevnost in smrtnost zaradi raka.  

Trenutno so zastali tudi vsi organizirani preventivni programi za zgodnje odkrivanje raka. Zgodnje odkrivanje raka znatno olajša zdravljenje in poveča možnost ozdravitve. Pozno diagnosticiranje rakave bolezni z zamikom mesec ali dva  pogosto pomeni višji, lahko celo napredovani stadij bolezen in s tem mnogo slabše možnosti ozdravitve. Pozivi, naj ljudje ne hodijo k zdravniku, če to ni nujno, so sicer razumljivi, vendar sprejemljivi le za tiste, ki so obiskovali zdravnike za vsako malenkost oz. zdravstveno težavo, ki bi jo lahko s preizkušenimi in med ljudmi še vedno dobro znanimi metodami tradicionalne medicine rešili sami. Marsikdo pa zamudi dragocen čas zgodnjega odkrivanja bolezni, ker nima možnosti specialističnega pregleda, prvi znaki in simptomi bolezni pa običajno niso tako resni, da bi sodili med nujna stanja. 

Omejevanje nenujnih zdravstvenih storitev je nepremišljeno in predstavlja veliko verjetnost, da se bo splošno zdravstveno stanje v nekaj mesecih občutno poslabšalo. V tem času zato objavljam zapise o rastlinah, ki rastejo pri nas in ki so v preteklosti ljudem služile kot zdravila za vrsto akutnih in kroničnih bolezni. Ker rastejo dobesedno za domačim pragom, kot npr. kopriva in trpotec, je potrebno le nekaj truda, da jih naberemo in iz njih pripravimo zdravilni čaj, sok, sirup, oblogo ali pa kar hrano.    

V programu sibirske fitomedicine je tudi vrsta fitoterapevtskih proizvodov, namenjenih preventivi, lajšanju vsakodnevnih zdravstvenih tegob, pa tudi podpornemu zdravljenju  akutnih in kroničnih bolezni.

Onkološkim bolnikom svetujem proizvode, ki vsebujejo čago: čagin čaj, čago v svečkah, fungoterapijo dr. Korepanova (čaga s cordycepsom in čaga, reishi, korenina navadnega repinca), čago z elevterokokom in čago z rožnim korenom (ki je tudi močan psihostimulans brez stranskih učinkov kot jih imajo antidepresivi).

Klinične študije, ki sta jih opravila onkologa, ginekologa in fitoterapevta dr. Korepanov in  dr. Dmitrovna z inštituta Galen, so pokazale izjemno visok odstotek ozdravitev pri onkoloških bolnikih z različnimi oblikami in stadiji raka, ki so ob  konvencionalnem onkološkem zdravljenju uživali čago v kombinaciji oralno kot čagin čaj ter rektalno in vaginalno v obliki svečk iz čage, propolisa, čebeljega voska in kakavovega masla. Ta kombinacija ima veliko hitrejši in močnejši učinek, kar je pomembno ne le pri zdravljenju onkoloških bolezni, ampak tudi v primeru, ko zaradi višje sile bolnik nima možnosti takojšnjega klasičnega zdravljenja. Protokol s temi proizvodi v manjših količinah pa oba fitoterapevta svetujeta tudi kot preventivo za vse, ki so v preteklosti že preboleli raka in tudi za tiste, ki imajo družinsko pogojeno nagnjenje za raka. Klinične študije so namreč potrdile učinek čage na upočasnitev rasti tumorjev in tudi njeno sposobnost, da izzove apoptozo rakave celice.

Močan učinek čage, ki jo uživamo v obliki čaja hkrati z aplikacijo rektalno ali vaginalno, je moč razložiti z biokemičnimi procesi, ki se pri tem odvijajo v organizmu. 

Pri aplikaciji per os (čez usta) se hrana oz. zdravila, ki gredo skozi želodec v dvanajstnik,  v želodcu z želodčno kislino pripravijo za nadaljnje prebavljanje v črevesju. Po tem se glede na vsebnosti (ogljikovi hidrati, proteini, maščobe itd.) pod vplivom prebavnih encimov razgradijo in absorbirajo v različnih segmentih tankega črevesa. V debelem črevesu se absorbira  še tekočina. Iz črevesa gredo te snovi v vene portalnega sistema. Portalni sistem je ožilje prebavnega trakta, ki vso kri  pripelje v jetra. Jetra te snovi dodatno obdelajo, po potrebi razstrupijo in spremenijo v presnovne komplekse. Te snovi gredo iz jeter naprej v srce, iz srca pa po vsem organizmu, nekaj tudi nazaj v jetra. To pomeni, da določene snovi doživijo svojo spremembo v jetrih in pridejo v organizem drugačne kot so bile ob absorpciji iz črevesa. Nekateri kompleksi snovi se lahko zelo spremenijo, eni so lahko celo bolj aktivni, večinoma pa so manj aktivni.  Ob absorpciji je udeležen tudi limfatični sistem, ki je pomemben del imunskega sistema, saj je 70 % vsega imunskega sistema v prebavilih. Še zlasti je to pomembno, ko uživamo hranila, ki so tudi imunostimulatorji.

Pri aplikacija per rectum in per vaginam (rektalno in vaginalno) se snov iz sluznice v rektumu in vagini  absorbira v vene sistemskega krvnega obtoka, ki prenesejo nespremenjeno snov oz. učinkovine v srce in po tem po vsem organizmu. Zaradi pletežev obeh venskih sistemov (portalnega in sistemskega) v predelih rektuma gre lahko del snovi po taki aplikaciji  vendarle tudi v portalni sistem in jetra. Na enak način se lahko  snovi, ki se  absorbirajo  pod jezikom, tudi znajdejo v sistemskem obtoku in obidejo jetra. Pomembno pri aplikaciji per rectum in per vaginam pa je tudi, da je učinek seveda tudi lokalen.

Pri zdravljenju onkoloških bolnikov s kemo- in radioterapijo pa fitoterapevti čago  priporočajo v kombinaciji z adaptogeni kot sta elevterokok in rožni koren, ki znatno zmanjšata škodljive stranske učinke terapije, obenem pa kar do 70 % povečata učinek kemo- in radioterapije.

Maria Ana Kolman

Promo akcija! Pri nakupu dveh čaginih čajev darilo čaga v svečkah!

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.