Pod zavihkom brezplačno preverite TEDENSKI JEDILNIK za zdravo izgubo telesne teže in e-revijo za Pomlad polno zdravja in vitalnosti!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Izkoristite čas izolacije za pomlajevalne tehnike!

Izkoristite čas izolacije za pomlajevalne tehnike!

Pogoj za mladosten videz je redno čiščenje organizma pred t. i. včerajšnjimi strupi (torej toksini, ki smo jih nakopičili v preteklosti z nezdravo hrano, okoljem, navadami, zdravili). Glede na to, da smo se zdaj po sili razmer znašli v izolaciji, verjetno z mnogo več prostega časa, kot ga imamo sicer, lahko to obdobje izkoristimo za pomlajevalne rituale, s katerimi se izognemo potrebi po tonah kemije oz. zapravljanju denarja za botoks ali lifting (ki je do nadaljnjega odpovedan :O) pa tudi okrepimo svoje psihično zdravje. 

1) Vzvratno korakanje in paradni korak

Največji učinek imajo po navadi najbolj preproste stvari. Dve od teh sta korakanje vzvratno in križna hoja ali marširanje. Vzvratno korakanje zagreje telo, daje podporo senzornim čutilom, omogoča, da energija teče skozi vse meridijane, poskrbi za večjo vsebnost kisika v celicah itd. Še boljša tehnika za spotoma pa je križna hoja oz. paradni korak. 

2) Majevska (samo)masaža trebuha

Večina ljudi ima težave ravno v predelu trebuha in medenice. Največji razlogi za to so premalo gibanja, veliko sedenja, nepravilna drža, sedenje s prekrižanimi nogami, nezdrava prehrana, premalo vode, nakopičen stres in zastale emocije. Majevska masaža trebuha deluje na fizičnem, miselnem, čustvenem in spiritualnem nivoju ter pomaga telesu ponovno vzpostaviti ravnotežje in harmonijo. Hkrati se je izkazala za še posebno učinkovito pri hujšanju oz. ohranjanju vitkosti in odpravljanju odvečnih kilogramov.

Kako jo izvajati, preverite v posnetku. 

3) Tehnika pomlajevanja s pomočjo fotografije

Fotografijo iz mladosti (zaželeno je, da na njej niste starejši od 18 let) položite pod prozorni vrč, tako da je s sprednjo stranjo obrnjena navzgor. Vrč pokrijte s krožnikom. Informacija o stanju vašega telesa s fotografije se bo prenesla v vodo. Pijte to vodo in presenečeni boste!

4) Metoda pospešene zamenjave starih celic z mladimi prek vpliva na delovanje fermentov v želodcu

Še ena starodavna šamanska tehnika za pomlajevanje gre takole: 30 minut po jedi dajte na konec jezika 1 g kuhinjske soli, sesajte in slano slino pogoltnite! 

5) Maska z mumijo

Maska z mumijo je odlična za obnavljanje kože. Vsebuje namreč pomembne vitamine, aminokisline, albumine, steroide, eterična olja in mnoge druge biološko aktivne spojine, ki pomagajo obvladovati različne kožne tegobe. Ker pospeši obnovo in regeneracijo celic, izboljša pretok krvi v koži in mikrocikrulacijo, je odlična pri raznih težavah s kožo (akne, gube, dermatitis, ekcemi, luskavica, opekline ...), ki bo po redni uporabi elastična, gladka in sveža. 

Mumija je učinkovita pri aknah na obrazu, saj pomaga hitro pomiriti vnetje in nevtralizira širjenje okužbe, pa tudi pri zmanjševanju videza gub, saj pospeši obnavljanje celic. Tudi razne brazgotine se vidno zmanjšajo. Poleg tega lahko s pomočjo mumije učinovito rešujemo problem suhe kože in njenega prehitrega staranja. Zaradi adaptogenosti (zmožnosti prilagajanja) in kompleksnosti sestave je mumija pravzaprav superhrana za kožo, ki lahko bistveno izboljša stanje tako mlade kot zrele kože. 

RECEPT ZA PRIPRAVO:

1 malo žličko mumije razredčimo z 1 malo žličko vode, da dobimo kremasto zmes. Nanesemo na obraz in pustimo delovati pol ure. Speremo s toplo vodo. Maski lahko dodamo tudi žličko medu, pasiranega sadja ali olja altajske princese. 

6) Kožo negujte z dobrim ekološkim serumom na osnovi olj

V pomlajevalnem serumu za obraz naj bodo uporabljene sveže, popolnoma nerafinirane, čiste sestavine brez kakršnih koli kemikalij ali umetnih dodatkov – samo čista narava. 

Zakaj narava in ne sintetika? Sintetične kemikalije iz konvencionalnih kozmetičnih izdelkov vsebujejo pesticide, fungicide, nanodelce in gensko spremenjene sestavine itd. Pa še naravna zadeva je človeku bolj znana od sintetike in zato učinkovitejša. Primer: Telo lažje vsrka korenčkovo olje, ki vsebuje ogromno provitamina A, kot pa sintetični retinol. Hialuronska kislina je sintetični približek učinka, ki ga dosežemo z naravnim eteričnim oljem vrtnice. 

Če imate žadasti valjček, si pred nanosom seruma “povalkčkajte” obraz.

7) Razstrupite se od znotraj!

Zdravstvena trenerka Simone Godina je v eni od oddaj priporočala pitje klorofila. Klorofil v zelenih superživilih omogoča prenos kisika do celic in okrepi naravne mehanizme celičnega razstrupljanja. Klorofil torej sodeluje v procesu razstrupljanja telesa, čisti kri in pomaga pri tvorbi krvnih celic ter pospešuje rast in obnovo tkiv. Klorofil ravno tako deluje kot močan antioksidant, s tem pa pomaga do lepše kože z manj gubami ter pospešuje celjenje ran in drugih kožnih nepravilnosti. Seveda ne gre zanemariti tudi njegove hranilne vrednosti! 

Mumija ali Altajska skalna smola

Mumija smola (altajska gorska smola)

Mumija je kot zdravilno sredstvo poznana že tisočletja.

50,00
Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Najbolj primerno za ljudi, ki imajo veliko obveznosti, malo časa za zdrav obrok, so veliko …

40,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.