Odprte so prijave za duhovne počitnice na Ižu v juliju ter za Egipt v oktobru. Posebna FIRST MINUTE ponudba velja do konca tega meseca ... 
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Izboljšanje delovanja možganov in upočasnitev napredovanja demence s fotobiostimulacijo (rdeča svetlobna terapija)

Izboljšanje delovanja možganov in upočasnitev napredovanja demence s fotobiostimulacijo (rdeča svetlobna terapija)

Naše možgane lahko primerjamo z najbolj zapletenim računalnikom, ki nadzira vse funkcije našega telesa. S staranjem se včasih lahko soočamo s izzivi, povezanimi z upadom kognitivnih funkcij in tveganjem za demenco. Statistike so tudi za Slovenijo zelo slabe, hkrati pa v oddaji Klepet ob kavi že leta opozarjamo na vse tiste dejavnike, ki povzročajo ali pospešujejo napredovanje demence. Govorili smo o povezavi s toksičnimi kovinami, najbolj aluminijem, pa tudi o učinkovitih načinih, kako se očistiti ali vsaj zaustaviti nadalno nabiranje aluminija v možganih. Priročnik za to najdete pod zavihkom BREZPLAČNO.

Obstajajo tudi raziskave, ki kažejo, da lahko rdeča svetlobna terapija ali fotobiostimulacija prispevata k izboljšanju delovanja možganov in celo upočasnitvi napredovanja demence.

Kako deluje fotobiostimulacija za izboljšanje možganske funkcije?

Fotobiostimulacija vključuje izpostavljanje možganov svetlobi določene valovne dolžine, običajno rdeče svetlobe. Ta svetloba prodre skozi kožo in tkiva ter doseže možgane. Vpliva na mitohondrije, ki so "energetske elektrarne" celic. Svetloba spodbuja proizvodnjo energije v mitohondrijih, kar lahko izboljša delovanje celic v možganih.

Kako fotobiostimulacija vpliva na možganske funkcije?

  • Povečanje energije: Fotobiostimulacija spodbuja proizvodnjo energije v možganskih celicah. To lahko prispeva k izboljšanju splošne mentalne energije, koncentracije in budnosti.
  • Spodbujanje nevroplastičnosti: Nevroplastičnost se nanaša na sposobnost možganov, da se prilagajajo in oblikujejo nove povezave med nevroni. Fotobiostimulacija lahko spodbuja nevroplastičnost, kar je ključno za učenje in prilagajanje novim situacijam.
  • Zmanjšanje vnetij: Vnetja v možganih so lahko povezana s tveganjem za demenco. Fotobiostimulacija lahko zmanjša vnetja, kar lahko prispeva k zmanjšanju tveganja za kognitivne težave.

Prednosti fotobiostimulacije za zdravje možganov

  • Izboljšanje spomina: Fotobiostimulacija lahko pomaga izboljšati spomin in sposobnost učenja. To je lahko koristno za ljudi vseh starosti.
  • Zmanjšanje tveganja za demenco: Raziskave kažejo, da lahko fotobiostimulacija prispeva k upočasnitvi napredovanja demence in zmanjšanju tveganja za njeno pojavljanje.
  • Povečanje mentalne jasnosti: Svetlobna terapija lahko pripomore k jasnosti misli in boljši osredotočenosti.

Kako vključiti fotobiostimulacijo za izboljšanje možganske funkcije?

  • Izberite pravo svetlobo: Uporabite naprave, ki oddajajo rdečo svetlobo z ustrezno valovno dolžino. Ta svetloba je najbolj učinkovita za stimulacijo možganskih celic. V Sloveniji sta dva napredna LED panela za svetlobno terapijo, primerna tudi za domačo uporabo. Preverite pod kategorijo svetlobna terapija.
  • Določite čas izpostavljenosti: Izpostavljanje svetlobi najbolje deluje zjutraj ali zgodaj popoldne. Določite si čas, ki vam ustreza, in ga redno upoštevajte. Uporabljajte dnevno 10-20 minut dnevno.
  • Redna terapija: Fotobiostimulacija za izboljšanje možganske funkcije zahteva redno izvajanje. Svetlobno terapijo izvajajte vsak dan ali po navodilih strokovnjaka.

 

Fotobiostimulacija ali rdeča svetlobna terapija je zanimiva metoda, ki lahko pomaga izboljšati delovanje možganov in celo zmanjšati tveganje za demenco.

Več o svetlobni terapiji: Rdeča svetlobna terapija koristi zdravju: učinki na telo (fotobiostimulacija)

Sorodne objave

Vaginalna suhost: popoln vodnik

Poznana je ženskam v vseh življenjskih obdobjih in ne samo v meni. O tem smo posneli oddajo z dr. Urško …

Težave, povezane s pomanjkanjem omega-3-maščob!

V zadnjem desetletju smo znanstveno gledano precej napredovali v poznavanju maščob. Za sam začetek smo ugotovili, da jih …

Razlika med IR savno in uporabo RedLight panela - rdeče svetlobne terapije z bližnjo IR svetlobo

Infrardeča (IR) savna in rdeča svetlobna terapija z fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija z bližnjo infrardečo …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.