Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Inovativni način za hitrejše celjenje in obvladovanje bolečin s pomočjo svetlobe: fotobiosimulacija ali rdeča svetlobna terapija

Inovativni način za hitrejše celjenje in obvladovanje bolečin s pomočjo svetlobe: fotobiosimulacija ali rdeča svetlobna terapija

Rdeča svetlobna terapija, ki jo pogosto imenujemo tudi fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, je inovativna terapija, ki se vse bolj uveljavlja pri celjenju ran in obvladovanju bolečine. Ta terapevtska metoda temelji na uporabi nizkoenergijskega rdečega svetlobnega valovanja, ki ima številne pozitivne učinke na telo. 

Celjenje ran

Celjenje ran je zapleten proces, ki zahteva sodelovanje številnih bioloških mehanizmov in celic. Eden od ključnih korakov pri tem procesu je vnetna faza, kjer telo odstranjuje mrtve celice in tuje snovi iz poškodovanega območja. Po vnetni fazi sledi faza proliferacije, kjer se začnejo obnavljati in razmnoževati celice, ter faza remodelacije, kjer se poškodovano tkivo postopoma spreminja in krepi.

Rdeča svetlobna terapija je v zadnjih letih postala zanimiva metoda za pospeševanje procesa celjenja ran. Rdeča svetloba se absorbira v mitohondrijih celic, kjer spodbuja proizvodnjo ATP (adenozin trifosfat), ki je osnovna enota za shranjevanje energije v celicah. Povečana proizvodnja ATP pripomore k pospešenemu metabolizmu celic in s tem k hitrejšemu celjenju ran.

Poleg tega rdeča svetloba spodbuja sintezo kolagena, ki je ključen za strukturo in trdnost kože. To je še posebej pomembno pri celjenju ran, saj pomaga preprečiti brazgotinjenje in zagotavlja, da se poškodovano tkivo obnovi s čim manjšimi estetskimi posledicami.

Obvladovanje bolečine

Bolečina je pogost spremljevalec različnih zdravstvenih težav, in mnogi ljudje se zatekajo k različnim metodam za njeno obvladovanje. Rdeča svetlobna terapija se je izkazala za učinkovito pri zmanjševanju bolečine pri različnih pogojih, vključno s kroničnimi bolečinami, revmatičnimi bolečinami, mišičnimi bolečinami in bolečinami v sklepih.

Rdeča svetloba deluje tako, da zmanjšuje vnetje in sprošča mišice. To pomaga zmanjšati pritisk na živčne končiče, kar vodi do zmanjšanja občutka bolečine. Poleg tega rdeča svetloba spodbuja sproščanje endorfinov, naravnih analgetikov telesa, ki pomagajo zmanjšati bolečino in izboljšajo splošno počutje.

Kako poteka terapija?

Rdečo svetlobno terapijo je mogoče izvajati na različne načine, vključno z uporabo specializiranih naprav, ki oddajajo rdečo svetlobo v obliki svetlobnih panelov ali laserjev. Terapija se lahko izvaja v zdravstvenih ustanovah pod nadzorom strokovnjakov ali doma s pomočjo prenosnih naprav, ki postajajo vse bolj cenovno dostopne in široko uporabne za vso družino, celo za hišne ljubljenčke. 

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, predstavlja obetavno metodo pri celjenju ran in obvladovanju bolečine. 

Njeni pozitivni učinki na metabolizem celic, proizvodnjo kolagena in zmanjševanje vnetja jo naredijo za uporabno orodje pri različnih zdravstvenih težavah.

 

Panele za fotobiostimulacijo ali rdečo svetlobno terapijo najdemo po vsem svetu v naprednih klinikah, so pa z leti postali tudi bolj cenovno dostopni za domačo uporabo in marsikdo jih ima doma. Ljudje jih kupujejo zaradi bolečin, nespečnosti, zaradi pomlajevanja, zaradi kožnih težav, za vse vrste zadev, ker vpliva direktno na mitohondrije, to pa so celične elektrarne, od tega je vse odvisno. 

Investicija za manjši panel je okrog 400 eurov, za večji (za celo telo) pa okrog 800 eurov. Primerno je tudi za živali, otroke. 

 

Sorodne objave

NASA, astronavti in fotobiomodulacija (rdeča svetlobna terapija), ki je bila odkrita po nesreči ...

Vse se je začelo leta 1993, ki je odigralo pomembno vlogo pri rojstvu same terapije z rdečo svetlobo. Leta 1993 je …

Kaj lahko narediš za svoje zdravje v APRILU? Biohacking aprila

Dragi moji, ko smo sedeli z družino za velikonočno mizo sem na koncu dodala molitev, da si želim da nas …

Da bi se zavarovali pred krvnimi strdki, razkisajte svoje telo!

Nevarnost pred strdki je postala aktualna tema zlasti v zadnjih letih …   Pretresljivo dejstvo, da vsak šesti, ki …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.