Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Imaš zdrava ali nezdrava prepričanja o denarju?

Imaš zdrava ali nezdrava prepričanja o denarju?
Splošna populacija ima precej omejujoča prepričanja o denarju. Verjetno ste že slišali, da so bogati ljudje slabi, denar pokvari ljudi, ne zapravljaj, varčuj za slabe dni, vsi bogataši so do denarja prišli na nepošten način, če želiš veliko zaslužiti, moraš veliko delati … Vse to nam onemogoča živeti v pravem obilju. Obilje je namreč povsod okrog nas – le prepoznati ga moramo!
 
Denar je izjemno pomemben – bolj kot to dejstvo zanikamo, večje težave imamo. Večina ga povezuje s pohlepom, to neukrotljivo željo po še večjem materialnem bogastvu, a ni nujno, da se le na takšen način pride do denarja. To je samo sredstvo za izmenjavo energije, pri katerem so odnosi povsem ločeno področje.
 
Vsak izmed nas ima skoraj vsak dan opravka z denarjem, saj z njim plačujemo položnice, storitve, hrano ter druge dobrine. Naslednje zakoreninjeno prepričanje je, da je za obilje potrebno garati, kar pa ponovno mnogim prinaša veliko skrbi in stresa, posledično pa pride do izgorelosti.
 
Lahko imamo vse – denar, zdravje, odnose ... ni potrebno izbirati med enim ali drugim. Gre za način razmišljanja, katerega nas niso učili v šolah, doma pa se iz generacije v generacijo prenašajo omejujoča prepričanja.
 
 
S spodnjim testom lahko prepoznamo, ali imamo zdrava ali nezdrava prepričanja o denarju. 
 
TEST: Postavimo se pred ogledalo, se pogledamo v oči in rečemo: tako zgleda premožna oseba. Opazujemo, kako se počutimo. (Če tega ne moremo niti izreči ali se ob vaji počutimo izjemno neprijetno, potem bomo težko v svoje življenje privabili več denarja. Ker nam je neprijetno. Nismo navajeni in na delu je cel kup blokad, ki jih vsak dan tudi udejanjamo.)
 
Zakaj težko spremenimo svoje finančno stanje?
V naših možganih deluje t. i. finančni termometer – vsota denarja, ob kateri se počutimo udobno (± 10 %). Če zaslužimo več od te vsote, bomo denar nezavedno hitro porabili, če zaslužimo manj, bomo hitro postali kreativni in našli način, da se vrnemo nazaj do svoje udobne številke.
 
Finančni strokovnjaki priporočajo 10% mesečni prihranek - od svojih prihodkov prihranite vsak mesec desetino za večje nakupe ali druge priložnosti.
 
Nekateri mislijo, da potrebujejo samo visok znesek na računu, da bi bolje upravljali z denarjem, a se žal motijo. Zgodbe loto milijonarjev so takšen primer - zaradi ustaljenega prepričanja jih večina v nekaj letih zapravi denar in na koncu imajo manj premoženja, kakor pred dobitkom. Naslednji primer so tudi premožni dediči, kateri so navajeni pretiranega zapravljanja zaradi pomanjkanja uvida v realni pritok in odtok denarja. Seveda pa so tukaj tudi popolnoma navadni ljudje, kateri se hitro ulovijo v številne skrbi. Marsikdo sanja o svojem podjetju, a se žal tega ne loti strateško, pa tudi stopijo na novo pot z napačno miselnostjo. Statistika kaže, da 82 % malih podjetij v ZDA propade zaradi neustreznega upravljanja z denarnim tokom.
 
Tukaj je še nekaj zanimivih člankov na temo obilja:
 
 
 

 
Najpogostejša prepričanja o denarju, ki nam onemogočajo živeti v obilju, najdete v knjigi Kako živeti v obilju. Še več, tukaj so zbrani nasveti, kako se naravnati na miselnost, s katero si boste privabili še več obilja na vseh nivojih v svoje življenje!
Kako živeti v obilju? 2. dopolnjena izdaja iz potovanja okrog sveta

Kako živeti v obilju? 2. dopolnjena izdaja iz potovanja okrog sveta

S praktičnimi energijskimi tehnikami do osebne in finančne svobode! Knjiga vam ponuja …

27,00
Kako živeti v obilju? 2. dopolnjena izdaja iz potovanja okrog sveta (E-knjiga)

Kako živeti v obilju? 2. dopolnjena izdaja iz potovanja okrog sveta (E-knjiga)

S praktičnimi energijskimi tehnikami do osebne in finančne svobode! Knjiga vam ponuja …

19,70

Sorodne objave

Andrew Huberman priznava svetlobno terapijo! Fotobiomodulacija za boljši vid, pri kožnih težavah, pri ljudeh z izmenskim nočnim delom …

Andrew Huberman je eden najbolj priljubljenih znanstvenikov našega časa. Kompleksne koncepte opisuje na način, ki ga …

Kaj pa, če je rešitev ozemljevanje? Kaj lahko naredimo?

Kako deluje ozemljitvena podloga?Podloga za stol je prevodna in vas preko ozemljene vtičnice (ne, to ni elektrika, …

Zdravilni učinki digitalnega detoksa! Prihaja 21. december, najboljši čas za to ...

Digitalni detoks je proces, kjer posameznik namerno zmanjša ali popolnoma prekine uporabo elektronskih naprav, zlasti …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.