Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Imajo kmetje res traktorje za orodje ali orožje? So traktorji 'špijuni'?

Imajo kmetje res traktorje za orodje ali orožje? So traktorji 'špijuni'?
Zgodba ameriškega proizvajalca kmetijske mehanizacije, John Deere, je dvignila veliko prahu, ko so na daljavo onesposobili za več milijonov vrednih vozil in opreme v Rusiji. Visokotehnološki izdelek je kot računalnik na kolesih, a vprašanje časa je, kdaj bodo vsi avti na naših cestah postali prav to, pa tudi druga vozila in oprema.
 
Kdo nosi največjo moč nad lastnino povprečnega človeka? Je potem prevozno sredstvo vaše ali samo na izposojo skupaj z visokimi stroški vzdrževanja?
 
Pojavilo se je precej kritik škodljivih praks omenjenega podjetja, pa čeprav ni edino, ki jih izvaja. Spodaj smo navedli nekaj izjemno kritičnih dejstev:
 
- Lastniki vozil ne smejo popravljati traktorja brez pooblaščenega servisa. Vsak poseg sproži avtomatsko blokado, ki jo je možno odblokirati le pri pooblaščenem servisu. V tem primeru kmet, ki živi v odročnem kraju, izgubi ogromno dragocenega časa, prav tako so takšna popravila veliko dražja.
 
- Precizne podatke, ki jih pridobiva Deere preko upravljanja s traktorjem, prodajajo večjim korporacijam (konkurentom). Tako konkurent točno ve, kaj zasaditi, kakšne cene lahko pričakuje na trgu, v katerem predelu sveta je na voljo določena količina pridelka itd.
 
- V novejših modelih traktorjev Deere so vgrajeni senzorji za merjenje vlažnosti tal, ki so zelo uporabni. Vendar pa je za uporabo te funkcije potrebno kupiti semena korporacije Monsanto, katera se je v preteklosti izkazala za izredno sporno podjetje (poleg tega, da prodajajo v večini gensko spremenjena semena).
 
- Korporacije, kot so John Deere, imajo moč ugasniti vso mehanizacijo kadarkoli in kjerkoli, ne glede na razlog. To se lahko zgodi sredi prehranske krize ali pa, ko prispe nov model. Še več, v te sisteme lahko vdrejo hekerji, ki proti plačilu pridobijo podatke ali onesposobijo mehanizacijo kadarkoli in kjerkoli.
 
Ugotovili smo da je celoten sistem oskrbe s prehrano možno onesposobiti v trenutku! Korporacije se ne držijo moralnih in etičnih načel, ampak profita. Zato hitro poskrbite za lastno prehransko varnost in vlagajte v veščine, ki bodo v prihodnosti nekaj vredne. Mi kmalu organiziramo tečaj nabiranja divjih rastlin, na katerega se prijavite TUKAJ.
 
Če je le možno si uredite vrt. Naučite se konzervirati hrano, pridelovati lastna semena in ohranite znanja svojih prednikov.

Sorodne objave

Andrew Huberman priznava svetlobno terapijo! Fotobiomodulacija za boljši vid, pri kožnih težavah, pri ljudeh z izmenskim nočnim delom …

Andrew Huberman je eden najbolj priljubljenih znanstvenikov našega časa. Kompleksne koncepte opisuje na način, ki ga …

Kaj pa, če je rešitev ozemljevanje? Kaj lahko naredimo?

Kako deluje ozemljitvena podloga?Podloga za stol je prevodna in vas preko ozemljene vtičnice (ne, to ni elektrika, …

Zdravilni učinki digitalnega detoksa! Prihaja 21. december, najboljši čas za to ...

Digitalni detoks je proces, kjer posameznik namerno zmanjša ali popolnoma prekine uporabo elektronskih naprav, zlasti …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.