PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

8 najboljših vitaminov za ženske

8 najboljših vitaminov za ženske

Čeprav lahko vse vitamine in minerale dobimo iz premišljene dnevne prehrane, pa raziskave kažejo, da okoli 30 % žensk kljub vsemu trpi za pomanjkanjem minimalno enega izmed spodnjih vitaminov (delež pa s starostjo le še narašča). 

In še eno zanimivo spoznanje – ocenjujejo, da bi okoli 75 % žensk verjetno razvilo primanjkljaj vitaminov, če ne bi obstajala prehranska dopolnila. 

Ne glede na to ali ste v svojih 20., 40. ali 70., bi morali resnično poskrbeti za ustrezno količino teh “ženskih” vitaminov. 

ANTIOKSIDANTI

Vitamini A, C in D so antioksidanti, ki na različne načine upočasnijo ali pa celo popolnoma ustavijo oksidacijo molekul. Zaradi te lastnosti poznamo antioksidante tudi kot lovilce prostih radikalov (ki slabijo naše telo, poškodujejo srce, oči, kožo, možgane, pospešijo celično staranje …).

VITAMIN D

Ima pomembno vlogo pri zdravju kosti, imunskega sistema, hormonskega ravnovesja, psihičnega stanja in delovanju možganov. Pravzaprav je D-vitamin najbolj pomemben vitamin, brez katerega praktično nič ne deluje tako, kot bi moralo.

VITAMIN K

Vitamin K je prav tako izredno pomemben vitamin za zagotavljanje močnih kosti, skupaj z vitamin D pa pomanjkanje K-vitamina povečuje možnost za bolezni srca in ožilja. 

B-VITAMINI 

B-vitamini skrbijo za dovolj energije v telesu in prenosu hrane do končnega cilja, hkrati pa so pomembni za pravilno delovanje možganov in metabolizma. Konkretno pri nosečnicah (za zdrav razvoj plodu) je zelo pomembno uživanje folata/folne kisline. 

ŽELEZO

Glede na vzroke za pomanjkanje železa so prav gotovo najobčutljivejše skupine za pomanjkanje železa ženske v rodni dobi in nosečnice. Zaradi pomanjkanja železa je poleg slabokrvnosti prisotna kronična telesna in duševna utrujenost, zmanjšana koncentracija, apatija, glavobol itd. 

JOD

Jod je sestavni del hormonov žleze ščitnice, ki uravnavajo mnogo pomembnih biokemijskih reakcij, kot sta sinteza beljakovin in encimska aktivnost (kar je ključnega pomena za presnovo ter za pravilen razvoj kosti in živčnega sistema). Ugotavljajo, da je stopnja joda pri ženskah med 20 in 39 letom v večini prenizka. Kvaliteten in naraven vir joda predstavljajo rjave morske alge. 

MAGNEZIJ

Dodajanje magnezij je super zadeva za tipične težave, ki spremljajo PMS (migrene in želodčni krči, zastajanje vode, slaba prebava, napetost v dojkah in izbruh aken …).

OMEGA-3-MAŠČOBNE KISLINE

Omega-3-maščobne kisline so bistvene sestavine vseh celičnih membran v telesu in nujno potrebne za tvorbo hormonov. Brez omega-3-maščobnih kislin hormoni ne morejo nastajati, s pomanjkljivim vnosom pa tvegamo hormonsko neravnovesje. Tudi težave z zanositvijo so močno povezane s pomanjkanjem maščob in posledično s pomanjkljivo tvorbo hormonov. V času nosečnosti je lahko pomanjkanje omega-3 v organizmu zelo škodljivo tako za mati kot otroka. 

(Povzeto po Dr. Axe, Jillian Levi)

 

D3 in K2 v kapljicah – 100% organsko, ekološko, naravno

D3 in K2 v kapljicah

23,37
-20%
rjave morske alge

Nočno popravilo: fitokompleks ekoloških rjavih morskih alg za 90 dni

Fitokompleks NOČNO POPRAVILO se pridobiva iz najbolj kvalitetnih rjavih morskih alg na …

68,00
51,00
-17,00
Naravni B kompleks (iz kaljene ajde) z eko acerolo (60 kapsul)

Naravni B kompleks iz kaljene ajde

Idealna kombinacija za vse preobremenjene mame, poslovneže, študente, vse ki včasih živijo …

25,00
Količinski popust
Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Omega 3 in mikroalge

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
40,00
-6,00

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Domača naloga zate za to pomlad … se splača! Za zdravje in mladost.

Čas pomladi je tukaj …  s hčerko vsak dan hodiva na gozdno malico. Kar v gozdu in na jasi se najeva trobetnic, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.