Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

6 težav, ki pokvarijo dopust, in kako se jim izogniti!

6 težav, ki pokvarijo dopust, in kako se jim izogniti!

Obstaja vsaj 6 neprijetnosti, ki vam lahko pokvarijo dopustniško uživancijo. V sklop poletnih počitniških nadlog smo umestili opekline in druge poškodbe, bolečine, zaprtje, vročino, drisko, zastrupitev, pike insektov in simptome kapi. 

Katere naravne in enostavne rešitve priporočamo za naštete izzive, kako ustaviti tiha vnetja, kaj nam o stanju telesa pravi driska, kateri naravni majevski pripomoček uporabiti proti pikom komarjev ter kaj narediti, da zaradi pika klopa, komarja ali druge žuželke ne pride do okužbe, pa tudi, kako se spopasti z vnetjem mehurja? 

Težava #1: Opekline in druge poškodbe

Sončne opekline pravzaprav pomenijo, da obramba kože ni sposobna preprečiti poškodb, kot so rdečina, vnetje in mehurji. Znaki opeklin se pokažejo zapoznelo, šele nekaj ur po izpostavitvi soncu. Če pride do sončnih opeklin, je pomembno, da kožo dobro naoljimo ali namažemo z alojo oz. posežemo po dobrih naravnih/ekoloških preparatih za obnovo kože (mumija, živica). Preventivno pa seveda posezite po kvalitetni sončni kremi (z naravnimi mineralnimi filtri – cinkov oksid, in brez nanodelcev). 

Težava #2: Bolečine 

 

Težava #3: Zaprtje

Črevesje je ključen organ človeškega telesa, njegovo uravnoteženo delovanje pa predstavlja temelj dobrega počutja. To delovanje se v času dopustov/potovanj, ki so na neki način stres za organizem (pakiranje, pričakovanje, sprememba okolja, morebitni prepiri med vožnjo itd.), velikokrat poruši. 

V idealnem svetu bi človek izločal enkrat dnevno, in sicer v času meridiana črevesja, ki je (od 5. do 7. ure zjutraj). Pri dolgotrajnih težavah z zaprtjem ni dobro čakati. Če odvajanje ni redno, najprej pomislimo na zadostno količino vode in dovolj vlaknin pa tudi na magnezij in probiotično-prebiotične kulture. Če ne odvajamo več kot 3 dni, se dobesedno zastrupljamo, zato je takrat čas, da posežemo po pomoči narave ter užijemo rastline, ki nam bodo pomagale pri odvajanju.

Težava #4: Vročina, driska, zastrupitev

Vročina je odziv organizma na vnetja v telesu, ki so nastala zaradi nakopičenih celičnih odpadkov. Pravzaprav gre pri vročini za čiščenje telesa. Ko se strupi ali patogeni organizmi odstranijo iz telesa, vročina pade. Organizem se na taki način bori proti tujkom in jih “skuha”. Pogoj za to pa je seveda, da doseže ustrezno temperaturo. Včasih zadustuje 37,5 ℃, včasih šele 39 ℃. Zaviranje (zbijanje) vročine za vsako ceno ni okej, saj tako zaustavimo/utišamo proces borbe z vsiljivci in s tem izločanje strupov.  

Kako pa se izogniti vročini? Kot rečeno, če do vročine pride, je ne zaustavljajte, saj gre za prepotrebno čiščenje telesa. Seveda je dobro, da se strupov znebite na bolj mili ničin, z rednim čiščenjem jeter in črevesja, z zaustavljanjem tihih vnetij (skrb za prehrano, dodajanje protivnetnih dodatkov, npr. kurkume), s skrbjo za črevesje in zdravo prebavo ter detoksifikacijo težkih kovin, pri čemer je lahko zelo v pomoč uživanje rjavih morskih alg. 

 

Težava #5: Piki insektov 

Naravni majevski pripomoček za odganjanje komarjev je sveti les Palo Santo. Gre za kadilo nebeškega vonja, ki zagotavlja mir pri nočnem počitku ter omogoča energijsko zaščito, dvigne duha in odganja slabo energijo. Tak način odganjanja je primeren za prostor.

Sebe konkretno najbolje zaščitite z nebrušenim baltskim jantarjem in uporabo eteričnega olja sibirske cedre. 

Če pride do ugriza žuželke ali pika insekta, je odličen pripomoček MUMIJA: mesto ugriza namažite s kapljico mumije in tako ne bo prišlo do okužbe. 

 

Težava #6: Simptomi kapi

Možgane je treba dobro zavarovati ravno v tem času! Zakaj? Ker je poleti beležimo največ primerov možganske kapi. S pravočasnim nudenjem prve pomoči in čimprejšnjo zdravniško oskrbo hude posledice možganske kapi pogosto preprečimo ali vsaj zmanjšamo. Najpomembnejša je še vedno skrb zase – da pazite na svoje zdravje! Možnost možganske kapi namreč povečuje tudi nezdrav življenjski slog: telesna nedejavnost, čezmerna telesna teža, stres, kajenje, alkohol in nepravilna prehrana.

Možgane lahko zavarujemo že z dvema preprostima napitkoma, in sicer z žafranovim in kurkuminim mlekom. Zdravstvena študija Framinghama kaže še na pomen magnezija: dodajanje magnezija je povezano z zmanjšanjem arterijske kalcifikacije in s tem manjšim tveganjem za srčni napad in kap. Zgovorni so tudi podatki, da lahko zdravljenje pacienta z magnezijem v prvi uri po kapi hitro razširi krvno žilo in pomaga zmanjšati škodo. 

V primeru da je do kapi že prišlo, obstaja sibirski protokol, ki sestoji iz treh preparatov, in sicer:

  • Mumije: v starih farmakopejah je mumija opisana kot izvrstno sredstvo, ki krepi telo, predvsem pa srce, kar potrjujejo tudi sodobne klinične študije.

  • Čage in cordycepsa:  klinične študije so potrdile, da pride v času uživanja cordycepsa do umirjene razširitve krvnih žil, kar pomembno poveča prekrvavitev srčne mišice in drugih organov, s tem  preprečuje nastanek trombov in celo nastanek infarkta, kapi, ishemične bolezni srca itd.  Črni del sibirske čage ima visoko vsebnost polisaharidov, melanina, triterpena in antioksidantov, kar omogoča njeno adaptogeno in imunomodulatorno delovanje, kar je v kombinaciji s cordycepsom močna podpora pri hitrem okrevanju po kapi.

  • Smole sibirske cedre: obnavlja poškodovane celice, stimulira vzpostavitev pravilnega stanja in izmenjave krvnega obtoka v velikih možganih, kar izboljša delovanje možgan po kapi in delovanje srca po infarktu miokarda.

Sveti les Palo Santo - 100 g

Sveti les Palo Santo - 100 g

Palo Santo ali »Sveti Les« je naravni les, aromatično kadilo, že stoletja uporabljeno pri …

45,00
42,00
-3,00
smola cedre

Živica ali smola sibirske cedre

Močna baktericidna, antiseptična, anestetična, adsorbcijska in celiteljska sposobnost, …

45,00
Mumija ali Altajska skalna smola

Mumija smola (altajska gorska smola)

Mumija je kot zdravilno sredstvo poznana že tisočletja.

50,00
jantar izdelek

Nakit iz nebrušenega BALTSKEGA jantarja

Največjo zdravilno moč ima ravno takšen naraven, nebrušen jantar, ki pri stiku s kožo …

88,00
Rastlinske granule - naravno odvajalo

Rastlinske granule - naravno odvajalo

Rastlinske granule sestavljene iz osmih rastlin, ki skupaj pospešijo prebavo in učinkovito …

25,00
AGARIKUS ali MACESNOVA GOBA (program fungoterapija po recepturi dr.Korepanova)

AGARIKUS ali MACESNOVA GOBA (program fungoterapija po recepturi dr.Korepanova)

Učinkovit naraven način pri razstrupljanju organizma tudi po jemanju močnih kemičnih …

57,00
Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Klasični izdelki iz kurkume zgolj povečajo metabolične nivoje kurkumina v krvnem obtoku, …

37,50
Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

44,00

Sorodne objave

NASA, astronavti in fotobiomodulacija (rdeča svetlobna terapija), ki je bila odkrita po nesreči ...

Vse se je začelo leta 1993, ki je odigralo pomembno vlogo pri rojstvu same terapije z rdečo svetlobo. Leta 1993 je …

Kaj lahko narediš za svoje zdravje v APRILU? Biohacking aprila

Dragi moji, ko smo sedeli z družino za velikonočno mizo sem na koncu dodala molitev, da si želim da nas …

Da bi se zavarovali pred krvnimi strdki, razkisajte svoje telo!

Nevarnost pred strdki je postala aktualna tema zlasti v zadnjih letih …   Pretresljivo dejstvo, da vsak šesti, ki …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.