Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

5 živil za ženske po 50. letu (za ohranjanje zdravja srca, kosti in možganov)

5 živil za ženske po 50. letu (za ohranjanje zdravja srca, kosti in možganov)

S številom svečk na torti se povečuje tudi potreba po uvajanju/vzdrževanju zdravih življenjskih navad. Narava nam nudi številna živila, ki krepijo telo in lahko celo upočasnijo procese staranja.

Če ste stari 50+ let, potem na jedilnik umestite naslednje: 

 

1. Rdeča pesa

Ta sladka gomoljasta zelenjava pozitivno vpliva na fizično počutje ter zdravje možganov in srca. Nutricionistka Patricia Bannan poudarja, da je pesa je polna nitratov, ki lahko povečajo dotok krvi v možgane, kar lahko pomaga pri obolevanju za demenco. Nitrati tudi nadzorujejo krvni tlak in krepijo zdravje krvnih žil. Seveda pa peso najbolj poznamo kot odlično živilo proti slabokrvnosti in za izboljšanje krvne slike. Lahko jo uživate svežo in pečeno (v različnih jedeh, juhah in solatah).

2. Sončnična semena

Semena za mladostno kožo! Raziskave kažejo, da kombinacija vitaminov E in C, ki jih vsebujejo sončnična semena, ščitijo pred UV-žarki, hkrati pa zavirata staranje in degeneracijo kože. Posujte jih po solati ali pa jih grickajte samostojno. 

3. Pekan orehi

Gre za popolno mešanico nenasičenih maščob, rastlinskih sterolov, vlaknin in flavonoidov. Priporočljivo jih je uživati zlasti pri težavah z boleznimi srca in ožilja. Raziskave namreč kažejo, da lahko dnevno uživanje nekaj pekan orehov pomaga zmanjašati tveganje za srčne bolezni. 

4. Listnati ohrovt (kale)

Je odličen izvor kalcija, ki ga z leti vse bolj potrebujemo. Ena skodelica kuhanega listnatega ohrovta zagotavlja približno 30 % dnevne potrebe po kalciju, hkrati pa telo nahrani še z drugimi pomembnimi hranili, kot so vitamin K, A in C ter kalijem in vlakninami. 

5. Suhe slive

Dietetik Erin Palinski-Vade pravi, da lahko uživanje pet ali šest suhih sliv na dan pomaga preprečiti izgubo kostne mase. Kosti po 50. letu starosti hitro izgubijo gostoto, zato je lahko dodajanje živil, kot so slive, ključnega pomena za ohranjanje zdravja in mobilnosti. Hkrati so suhe slive odlično živilo za spodbujanje prebave. 

 

PRIPOROČLJIVO − prehranska dopolnila: 

B-kompleks: 

B-kompleks za dobro delovanje možganov. Možgani potrebujejo hranilne snovi, da ostanejo zdravi in se izognejo boleznim, kot je Alzheimerjeva bolezen. Prej ko začnete skrbeti za možgane, bolj zmanjšate tveganje za nastanek težav. Za podporo zdravja so še posebno pomembni vitamini B-kompleksa (B1, B2 in B3). Že blago pomanjkanje vitamina B12 lahko vodi v demenco!

Probiotiki:

Za uravnoteženo črevesno floro, ki je temelj človekovega zdravja.

Omega-3

Omega-3 zmanjša tveganje za možgansko kap za več kot za četrtino (je pokazala raziskava danskih znanstvenikov, objavljena v strokovni reviji Stroke). Še posebej koristna je EPA (eikozapentanojska kislina). Raziskave tudi kažejo, da uživanje prehranskih dopolnil z visoko vrednostjo EPA omega-3-maščobnih kislin drastično, za kar 28 odstotkov, zmanjša tveganje za možgansko kap. Izsledki so pomembni zato, ker se številne študije še vedno osredotočajo na dobrobiti obeh omega-3 maščobnih kislin, čeprav postaja jasno, da ključno vlogo pri varovanju srca in ožilja igra EPA. 

Formula za jetra in črevesje:

Če skrbimo za zdravje jeter, skrbimo za zdravje celega organizma. Ogromno ljudi po 50. letu uživa razna zdravila (proti holesterolu, za zniževanje pritiska …), kar pa dodatno obremeni jetra. V jetrih se namreč presnavljajo vsa zdravila, ki jih zaužijete. Preveč zdravil torej še dodatno obremenjuje že tako izčrpana jetra. Zagotavljanje zdravja jeter je pomembno tudi, ker se tam spreminja slabi holesterol v dobri holesterol.

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

44,00
Naravni B kompleks (iz kaljene ajde) z eko acerolo (60 kapsul)

Naravni B kompleks iz kaljene ajde

Idealna kombinacija za vse preobremenjene mame, poslovneže, študente, vse ki včasih živijo …

25,00
Količinski popust
Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Omega 3 in mikroalge

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
40,00
-6,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.