Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

5 realnih pravil za pomlajevanje obraza

5 realnih pravil za pomlajevanje obraza

Vsa pravila lahko uporabijo tudi moški, vendarle pa bomo v ospredju postavili žensko, ki je v sodobnem svetu vse bolj obremenjena. Ponavadi poskrbi za zadovoljstvo vseh drugih, otrok, moža, tašč in tastov, svojih staršev, šefov in sodelavcev, zase pa ji preprosto zmanjka časa in energije. 

A iz praznega vrča se ne da nalivati! Še preden berete naprej, vso “slabo vest” na stran, da bereš nekaj, kar bo dejansko prispevalo k tvojemu življenju. Pa ne samo na način, da dosežeš pomlajevalni efekt, to je dober in zaželen stranski učinek. Z upoštevanjem teh pravil namreč dosežeš tudi optimalno delovanje tvojega telesa, ohranjanje telomerov, ki so pripeti na DNK, torej povsem na celični ravni. Obraz namreč pokaže vse, kar se dogaja v notranjosti!

In to brez sodobnih krem, nanotehnologije v njih in brez kirurških posegov in vbrizgavanja strupa v različne dele obraza, ki postaja vse dostopno. 

Ko govorimo o pomlajevanju ni instant rešitev, najboljše so tiste, ki postanejo del našega vsakdanjika. To so najmočnejše tehnike sploh!

Za vas smo se vprašali …

Kako v tem "času brez časa" najti "formulo", ki bo resnično delovala in ženskam vračala in ohranjala njihovo zdravje in lepoto?

 

1. PRAVILO: Jutranji ritual

Voda, voda, voda, voda! Voda je zmeraj osnova, pa vedno pozabimo na njo. Na obrazu se vedno pozna, če smo dehidrirani, zato poskrbite, da imate vedno s sabo dovolj vode. Še posebej pomembno je, da dovolj vode spijete zjutraj na tešče in ob 17.00, ko se aktivirajo ustrezni meridiani. 

Voda naj bo vedno topla, telesne temperature. Če vam voda kot takšna ni dovolj, dodajte kakšno rezino limone, ingverja. 

Verjamem, da ste ta nasvet prebrali že stokrat, kolikokrat pa ste ga dejansko realizirali?

Začnite zdaj, ta trenutek!

2. PRAVILO: Dnevni ritual

Črevesje je temelj zdravja. Če je vaše črevesje v dobrem stanju, se to vidi po obrazu. Obraz pa razkriva tudi hormonsko stanje.

Iz prehrane izločite vso procesirano hrano, ki sploh ni hrana. 

Vsaj za obdobje treh tednov pa vso sladko hrano (celo sadje) in klasična žita zamenjajte za brezglutenska, ker je dovoljeno da uživate ajdo, proso, lahko pa tudi oves, amarant. 

Na krožniku upoštevajte pravilo 80-20. Torej vedno 80 odstotkov zelenjave in 20 odstotkov žit ali drugih oblik beljakovine.

 

3. PRAVILO: Večerni ritual 

Zelo pomembno je, da kože zvečer pred spanjem ne mažemo z nobenimi t.i. nočnimi kremami, ki kožo samo zapacajo in ji onemogočajo dihanje in obnavljanje. Kožo zvečer le očistimo - na primer s kamiličnim čajem ali naravnimi toniki. Sprva boste imeli občutek, da je koža čisto presuha, a čez čas se bo uravnovesila, še posebej pa je pomembno da upoštevate pravilo nočnega rituala.

4. PRAVILO: Nočni ritual

Uporabljajte prevleko iz svile za vzglavnik. A ne vsako svilo, najboljša izbira je naravna Mulberry svila, naj bo tudi ekološka. 

To je največ, hkrati pa tudi najmanj kar lahko storite za svoj obraz, pa tudi za lase. Sama imam celotno posteljnino iz svile, dolgo sem si jo želela in jo tudi dobila za rojstni dan, a to ni majhna investicija, stala je namreč 1.500 eurov, medtem ko si lahko svileno preobleko za vzglavnik kupite za manj kot sto evrov in jo imate za vedno.

Ta odločitev ne bo prava samo zaradi pomlajevanja obraza, tudi zaradi spodaj navedenih razlogov, ki presenetijo vsakega!

Naturopati pravijo, da ima svila zdravilno moč, za tako pogumno izjavo pa stoji vsaj 13 razlogov:

 

  1. Svila je najbolj živo vlakno na svetu. 
  1. pH svile je isti kot pH kože, zato je fiziološko najprimernejša. 
  1. Svila vsebuje naravne proteine in aminokisline, ki tudi pomagajo umirjati živčni sistem. 
  1. Svila ne vsrka naravnih eteričnih olj naše kože, zato koža ostane hidrirana s svojo sposobnosto naravnega vlaženja kože. 
  1. Svila deluje pomlajevalno, zaščiti kožo na obrazu. 
  1. Svila ugodno vpliva na lase, se ne lomijo, so manj naelektreni. 
  1. Svila ščiti telo pred elektrostatičnim in elektromagnetnim sevanjem, zato je odlična pri stresu in omogoča miren spanec. 
  1. Svila se naravno prilagaja temperaturnim spremembam. 
  1. Svila ščiti telo pred elektrostatičnim in elektromagnetnim sevanjem, zato je odlična pri stresu in omogoča miren spanec. 
  1. Svila deluje protibolečinsko. 
  1. S svilo niste izpostavljeni kemičnih snovem. 
  1. Svila je enostavna za vzdrževanje. 
  1. Svila ne privlači prahu in pršic. 

 

5. PRAVILO: tedenski ritual

Vsak teden si pripravite masko iz mumije, altajske gorske smole. 

To je najbolj neverjetna stvar na svetu, ki je tudi iz zdravstvenega vidika “nevarno dobra stvar”, saj rezultati študij kažejo enostavno neverjetne zmogljivosti. Velike besede, kajne? Za tako poceni in preprosto stvar, sploh ne moreš verjeti! Lonček mumije vas bo namreč stal pičlih 30 eurov, če boste uporabljali samo za obraz, boste imeli en lonček vsaj za pol leta, če ne več.

Prvi, ki je sistematično opisal zdravilne učinke mumije, je bil Aristotel v 4.st.pred.n.št. V starih zapisih se pogosto pojavlja trditev, da samo mumija »rešuje od smrti«. 

V mumiji se nahajajo organske spojine ogljika, dušika, vodika in kisika, ter smole in beljakovine. Vsebnost mineralov je odvisna od sestave kamnin nahajališča mumije. Altajsko pogorje vsebuje vse elemente Mendelejeve grupe, zato so v altajski mumiji prisotni tudi kalcij, natrij, kalij, mangan, aluminij, rubidij, cezij, barij, svinec, krom in cink. Organske in anorganske sestavine, zrak , voda in geološki dejavniki so podstat sestave in nastanka mumije.

Masko si tedensko pripravite tako, da malo mumije zmešate s toplo vodo ali medom (malo toplote potrebuje, sicer je zelo trda) in namažete na obraz. Imejte na obrazu vsaj 30 minut. 

Sicer pa je mumija tako izjemna tudi za uživanje, da smo se odločili, da dodamo tudi te recepte.

Način uporabe pri sledečih stanjih, poškodbah in boleznih:

 

  • Alergije: 0,1 g raztopiti v 1 dcl tople vode in piti 20 dni
  • Bolezni jeter: 0,2 g dodamo v  ½ dcl vode, lahko dodamo tudi med. Pijemo v štirih intervalih: 10 dni in 5 dni premora.
  • Mastitis ali vnetje mlečne žleze: 5% vodna raztopina kot obkladek na vneto mesto
  • Glavobol, migrena, vrtoglavica: 3 kapljice mumije v 1 dcl vode 3 x dnevno
  • Gnojno-infekcijske rane: obkladek s 5% raztopino (100 ml vode in 5 ml mumije)
  • Hemeroidi: mumijo in med zmešamo v razmerju 1:3 in zmes nanesemo v danko – 10 dni 2 x dnevno
  • Vnetje ušesa: zmes mumija in rožno olje v razmerju 1:10 nakapamo v uho
  • Želodčno črevesne bolezni: emulzija z mlekom v razmerju 1:20 – 1 x dnevno na tešče ali 3 ure po večerji. Po zaužitju je priporočljiv počitek vsaj ½ ure, kar pospeši izločanje pepsinogena in zdravljenje.
  • Bolezni dihalnih poti (angina, kašelj, katar, bronhialna astma): 0,2 g mumije raztopimo v 0,5 l vode in grgramo čez dan
  •   Bolezni perifernega živčnega sistema in živčnih snopov lokomotornega aparata (mišic, kosti in sklepov) – radikulit, nevrodermit, pleksit, nevralgija: notranja uporaba kot raztopina 0,2 g mumije v 1 dcl vode in zunanja uporaba kot masiranje obolelih predelov s to raztopino.
  • Multipla skleroza: 0,3 g v 2 dcl tople vode zjutraj
  • Krvavitve iz maternice: tampon s 4% raztopino prek noči – 3 tedne
  • Neplodnost: 0,1 g v 2 dcl vode 1 x dnevno pred spanjem
  • Opekline: obkladki s 3% vodno raztopino
  • Zlomi kosti: 0,2 g v 1 dcl vode 2 x dnevno 30 dni
  • Paradontoza: 0,2 g vmasirati v obolele predel – 10 dni ali s 5% vodno raztopino spirati ustno votlino
  • Revmatizem: masaža obolelih predelov s 2% vodno raztopino, za uživanje pa vodna raztopina 0,1 g v 1 dcl vode – 2 x dnevno. V času zdravljenja se odsvetuje uživanje alkohola.
  • Bolezni srca: v starih farmakopejah je mumija opisana kot izvrstno sredstvo, ki krepi telo, predvsem pa srce, kar potrjujejo tudi sodobne klinične študije. Priporoča se odmerek 2 g v 10 žlic tople vode in jemanje vsako jutro po eno žlico v zaporedju 10 dni, sledi 3-dnevni premor in znova 10-dnevna terapija.
  • Odpornost: 0,2 g mumije v 1 žlico medu, uživati 3-4 ure po jedi 5 dni.
  • Sladkorna bolezen:  0,1 g mumije, 1 dcl vode in 0,5 dcl soka grenivke
  • Tromboflebit globokih ven: 0,3 g mumije v 2 dcl vode – pijemo 1 x dnevno zaporedoma 10 dni, 3 dni premora in ponovitev zdravljenja do ozdravitve.
  • Kronični ulcerozni kolitis: 0,2 g mumije v 1 dcl vode, pijemo 1 x dnevno 10 dni, 3 dni premora in še 2 x po 10 dni zdravljenja z vmesnim premorom 3 dni.  
  • Psoriaza: 0,5 g mumije   v 1 žlico vode, namažemo obolele predele, pustimo, da se posuši. Ponavljamo 7 dni, 3 presledka, znova 7 dni. Obenem mumijo tudi pijemo – 3 kapljice v 1 dcl tople vode vsako jutro – 30 dni. Po potrebi tretma ponovimo.

In to je naših 5 pravil. Upoštevam jih tudi sama in vem, da delujejo dobro. Moja koža je namreč izpostavljena težkim televizijskim maskam že več kot 10 let in še vedno zgleda odlično, kar pa ne morem reči za druge kolegice, ki že po nekaj letih televizijskega dela koža kaže vidne znake pospešenega staranja, saj so televizijske maske zelo močne (da jih kamera sploh ustrezno zazna, ne zaradi tega, da bi sama hotela), svoje naredijo tudi luči in podobno. 

Mumija ali Altajska skalna smola

Mumija smola (altajska gorska smola)

Mumija je kot zdravilno sredstvo poznana že tisočletja.

50,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.