Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

5 najbolj zdravih vrst sadja in zelenjave, 5 najbolj zdravih jedi ter 5 najboljših prehranskih dopolnil

5 najbolj zdravih vrst sadja in zelenjave, 5 najbolj zdravih jedi ter 5 najboljših prehranskih dopolnil

Letošnji svetovni dan zdravja, ki bo v torek, 7. 4., posvečamo zdravstvenim delavcem, ki v času pandemije koronavirusa COVID-19 tako zavzeto skrbijo za zdravje vseh nas! 

Ker pa se zavedamo dejstva, da smo za svoje zdravje v prvi vrsti odgovorni sami, vas vabimo, da prebirate novičke, ki jih dnevno objavljamo na naši spletni strani, in se opremite s katero od učinkovitih dopolnil za zdravje. Tokratni članek za ohranjanje zdravja smo vsebinsko razčlenili na 3 sklope. Predstavljamo 5 najbolj zdravih vrst sadja in zelenjave, 5 najbolj zdravih jedi (in, juhu, recepte zanje) ter 5 najboljših prehranskih dopolnil. 

MIMOGREDE, V TOREK POŠILJAMO NOVIČKO, V KATERI ZAUPAMO KODO ZA UGODNOSTI OB SVETOVNEM DNEVU ZDRAVJA. STE ŽE NAROČENI? Preverite naslovno stran, zapišite svoj e-mail račun in se prijavite. 

5 najbolj zdravih vrst sadja in zelenjave

  • brokoli 

Brokolija ne kuhajte. Uživajte surovega ali podušenega! S kuhanjem se namreč uničuje encim, ki pomaga pri zdravljenju jeter.

  • jabolko

  • radič

Radič znižuje krvni tlak, vpliva na raven sladkorja v krvi, spodbuja izločanje nakopičenih strupov, blaži napihnjenost in zgago ter spodbuja izločanje žolča.

  • regrat 

Regrat vsebuje skoraj vsa znana pomembna hranila: ogrom­no rudnin (železo, kalcij, magnezij), karotenoide (predvsem betakaroten) ter vitamine C, E in B. Deluje kot močan diuretik in spodbuja delovanje ledvic in odvajanje vode iz telesa.  

  • hren

Hren omogoča, da lažje prebavimo hrano (zlasti mastno), obenem čisti organizem, pospešuje metabolizem, odpravlja utrujenost in uravnava krvni sladkor. Spodbuja razmnoževanje in razvoj koristnih bakterij v črevesju. Tudi za letošnjo veliko noč, čeprav bo zagotovo zelo drugačna kot po navadi, ne pozabite na oster HREN!

5 najbolj zdravih jedi (mimogrede, recepte zanje si poglejte v posnetku spodaj!)

  • kislo zelje

Z rednim uživanjem kislega zelja lahko omilimo simptome številnih težav – od preprostega črvičenja v želodcu pa do putike ali povišane ravni holesterola v krvi. Je tudi odlično za razstrupljanje, saj na naraven način spodbudi presnovo ter pospeši izločanje sluzi in strupov.

  • humus

Humus je pravzaprav namaz iz čičerike in začimb. Čičerika pa je znana kot odličen vir proteinov in to tako rekoč brez maščob.

  • cvetačni riž

Cvetača je polna vlaknin, ki pripomorejo k zdravemu prebavnemu sistemu, obenem pa so vlaknine nujne za zdravo srce in ožilje. Hkrati je zelo koristna za uravnavanje telesne teže in velja za eno najboljših dietnih živil! Rusi celo ugotavljajo, da ima cvetača v kombinaciji s kurkumo ugoden vpliv na preprečevanje in zdravljenje raka na prostati in dojkah. Spodbudni so tudi rezultati pri zdravljenju levkemije pri otrocih.

  • kvinojin kruh

Kvinoja je primerna tudi za osebe, alergične na gluten! Preprečuje vnetne procese, deluje proti visokemu krvnemu tlaku in pomaga pri tvorbi nevronov kot tudi pri tvorbi zdravega mleka pri doječih materah. 

  • prosena kaša 

 

5 najboljših prehranskih dopolnil

  • kurkumin

  • rjave morske alge

Rjave morske alge vežejo nase težke kovine in omogočajo naravno razstrupljenje.

  • probiotično-prebiotičini kompleks (probiotiki)

Osnova za zagotavljanje zdrave črevesne flore, ki je pravzaprav temelj!

  • vitamini D3K2

Vitamin D poveča zmožnost tankega črevesa, da absorbira kalcij in fosfor, omogoča normalno mineralizacijo kosti, vpliva na diferenciranje celic kože, uravnava aktivnost celic imunskega sistema, vpliva na prenos hormonsko občutljivih genov, varuje pred vnetji in rakom, uravnava tvorbo beljakovin … Dejansko gre za najpomembnejši vitamin, saj vpliva malodane na vse telesne procese in organe v telesu. Pomanjkanje D-vitamina je, dokazano, najpogostejši razlog, zakaj ljudje zbolijo za gripo. Njegovo pomanjkanje je povezano s pojavom različnih infekcij, kot sta gripa in pljučnica, pa tudi težjih bolezni, npr. multiple skleroze, diabetesa tipa 1 pri otrocih, srčno-žilnih bolezni in raka. 

  • D-manoza

D-manoza je odlična naravna rešitev pri vnetju sečil. V urinarnem traktu namreč deluje kot magnet, s svojo edinstveno sposobnostjo pa veže nase bakterijo, ki povzroča vnetje, in tako preprečuje, da bi se namnožila v mehurju. 

D3 in K2 v kapljicah – 100% organsko, ekološko, naravno

D3 in K2 v kapljicah

23,37
-20%
rjave morske alge

Nočno popravilo: fitokompleks ekoloških rjavih morskih alg za 90 dni

Fitokompleks NOČNO POPRAVILO se pridobiva iz najbolj kvalitetnih rjavih morskih alg na …

68,00
51,00
-17,00
Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Klasični izdelki iz kurkume zgolj povečajo metabolične nivoje kurkumina v krvnem obtoku, …

37,50

OGLED POSNETKA: 

 

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.