Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

5 enostavnih navad, ki jih priporoča upokojena svetovalka za prehrano

5 enostavnih navad, ki jih priporoča upokojena svetovalka za prehrano

Ste konec leta sestavljali svoje novoletne zaobljube? Se jih sredi januarja še držite? Shujšala bom 10 kil, vsak dan bom pretekla 5 kilometrov pa podobne zadevščine? Polagamo vam na srce − nikoli si ne zastavljajte pravil, za katere veste, da se jih ne boste držali. Na ob koncu leta, ne nikdar. Raje uvedite nekaj preprostega in učinkovitega. Nekaj, kar vam ne bo povzročalo stresa ali vzelo par ur dnevno. 

Svetovalka za prehrano Marija Kočevar je predlagala 5 novih navad za zdravo 2021, ki niso drastične, so pa zelo koristne za naše zdravje, in sicer: 

1. Razstrupite se

Za razstrupljanje je treba skrbeti vsak dan posebej. Začnemo z jutranjim pitjem vode ter čez dan uživajte več grenke zelenjave in zelenolistnate zelenjave, kurkumo, ingver, pegasti badelj, artičoke, regrat, križnice, formulo za jetra in črevesje ter veliko čaja in tekočine. Proces razstrupljanja pospešujejo tudi različna zelišča in rastline (žitne trave, kalčki, alge, zeolit, glina, triphala, pegasti badelj, šisandra …), ki bodo pospešili celoten proces (ne pozabite na razparazitenje!). Pomembno je tudi, da zmanjšate vnos hrane (3 do 5 obrokov ne rabi vsak!) − ajurvedski zdravniki svetujejo, da po 45. letu zmanjšajte vnos za 60 %, ter da vsakodnevno prehodite vsaj 2 kilometra. 

2. Pomladite možgane

Možgani za svoje dobro delovanje rabijo kisik (gibanje na svežem zraku, alkalna hrana − klorofil!). Zmanjšajmo količino škroba ter mesa in mlečnih izdelkov. Poskrbimo tudi za dovoljšen vnos žlahtnih olj − z veliko omega-3-maščobnih kislin − ter se izogibajmo margarinam, rafiniranim oljem itd. 

Naravni pripravki, ki lahko izboljšajo spomin in delovanje možganov:

  • Rožmarin − izboljša prekrvavljenost kapilar v možganih.

  • Seme črne kumine − študije so pokazale, da uporaba 1 g semen črne kumine izboljšuje spomin in pozornost. Rezultati naj bi bili vidni že po dveh mesecih uporabe. 

  • CBD

  • Vrtnica − obnavlja poškodovano živčevje in možgane ter blaži simptome demence.

  • Bazilika − premaguje mentalno izčrpanost, izboljšuje koncentracijo in spomin ter zmanjšuje tveganje za nastanek kognitivnih težav.

  • Ajda 

 

3. Poskrbite za sklepe

Bolečine v sklepih so posledica skritih vnetij v telesu. V osnovi je treba odstraniti protivnetna živila ter vključiti več alkalne hrane. Če se sprašujete, katera hrana deluje kislo in katera alkalno, preverite na: https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/alkalna-ali-kisla-zivila-kako-ohranjamo-idealni-ph-v-telesu-recept-za-alkalni-napitek.html 

E-priročnik Razkisanje in alkalizacija vsebuje podrobne opise, kako vzpostaviti zdrav pH-telesa. Dobite ga s klikom na: https://klepetobkavi.si/brezplacno.html 

4. Poskrbite za gladko kožo 

Voda z vitaminom C je stara dobra navada za gladko in sijočo kožo. Čiščenje in spiranje telesa z veliko vodo (predvsem zjutraj) je namreč pogoj tudi za zdrav videz kože. 

5. Vključite adaptogene rastline

Med drugim ašvagando, čago, elevterokok, rožni koren …

Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Klasični izdelki iz kurkume zgolj povečajo metabolične nivoje kurkumina v krvnem obtoku, …

37,50
Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

44,00
Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Najbolj primerno za ljudi, ki imajo veliko obveznosti, malo časa za zdrav obrok, so veliko …

40,00
NARAVNI C VITAMIN

Naravni C-vitamin (šipek)

Vitamin C ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno …

23,00
16,10
Jesenska akcija
paket ALKALIZACIJA

paket ALKALIZACIJA

78,00
70,20
-10%

Sorodne objave

Letos znova odhajamo na IŽ! 7 dni za dušo in telo v JULIJU!

Otok Iž, skriti dragulj v Jadranu, je destinacija, ki ponuja veliko več kot le čudovite plaže in kristalno čisto morje. …

Diabetes in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija, je postala precej raziskana metoda za različne zdravstvene …

Kaj bi morali jesti kronično utrujeni, izčrpani, izgoreli ljudje?

Srčno vam priporočamo ogled spodnjega posnetka, ki je poln modrosti, predvsem pa razumevanja in strategije, kaj narediti …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.