Zagotovi si eno izmed 29 BROŠK s podobo bele štorklje in v svoje življenje prikliči ZAŠČITO, SREČO in stabilnost v družinskih odnosih. Tvoja bo s KODO ŠTORKLJA ob nakupu nad 80 evrov.

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

4 pravila, da boste s prehrano zaužili zadosti magnezija

4 pravila, da boste s prehrano zaužili zadosti magnezija

Da bi zagotovili ustrezen vnos magnezija, je pomembno, da v svojo prehrano vključimo raznovrstna živila. In ni ga boljšega meseca, da začnemo ustrezno spreminjati svoj jedilnik, kot je to mesec september, ker je jesenska hrana najbolj bogata z magnezijem. Listnata zelena zelenjava, kot sta špinača in ohrovt, je odličen vir, prav tako oreščki in semena, kot so mandlji, indijski oreščki in bučna semena. Polnozrnata živila, kot so rjavi riž, kvinoja in oves, prav tako znatno prispevajo k vnosu magnezija. Stročnice, vključno s črnim fižolom in lečo, so še ena odlična možnost. Poleg tega lahko sadje, kot sta banane in avokado, ter celo temna čokolada prispevajo k zadostni količini magnezija.

Samo štiri ne prevelike spremembe ali štirje poudarki v naši dnevni prehrani in bomo veliko naredili, da ustavimo kronični primanjkljaj tega minerala. Morda pa upoštevate že večino in potrebujete samo dodatno potrditev, da pravilno poslušate svoje telo.

 

Kaj svetujejo strokovnjaki?

  • Pet obrokov s sadjem/zelenjavo na dan.
  • Vsaj tri jedi s polnozrnatimi žiti na dan.
  • 1/4 skodelice ali vsaj pest oreščkov/semen na dan.
  • Kuhane stročnice večkrat na teden.

Opazili boste, da obroki, ki vsebujejo zgoraj omenjena živila, sprožijo dodatno reakcijo. Če se držimo napotkov, bomo spremenili svojo prehrano in v telo ne bomo vnesli samo živila bogata z magnezijem, ampak tudi obilico mineralov in vitaminov. Postavili bomo nove in uspešne temelje za svoje prehranske navade.

 

NAŠ PREDLOG: dva okusna recepta z visoko vsebnostjo magnezija

  1. SOLATA IZ KVINOJE IN ČRNEGA FIŽOLA Z AVOKADOM IN ŠPINAČO

**Sestavine:**

- 1 skodelica kvinoje

- 2 skodelici vode ali zelenjavne juhe

- 1 pločevinka črnega fižola, odcejenega in opranega

- 1 avokado, narezan na kocke

- 2 skodelici mlade špinače, sesekljane

- 1 rdeča paprika, narezana na kocke

- 1/4 skodelice rdeče čebule, drobno sesekljane

- Pest svežega peteršilja, sesekljanega

- Pest bučnih semen

- Sok 1 limete

- 2 žlici oljčnega olja

- 1 čajna žlička mlete kumine

- Sol in poper po okusu

 

**Navodila:**

  1. Kvinojo najprej sperite pod hladno vodo. V srednje veliki kozici zavrite vodo ali zelenjavno juho in ji dodajte kvinojo v razmerju 2:1. Zmanjšajte ogenj, pokrijte in kuhajte približno 15 minut ali dokler kvinoja ne postane puhasta in se voda vpije. Naj se ohladi.
  2. Pripravite solato. V veliki skledi zmešajte kuhano kvinojo, fižol, avokado, špinačo, rdečo papriko, rdečo čebulo, peteršilj in bučna semena.
  3. Pripravite preliv tako, da v majhni skledi zmešate limetin sok, oljčno olje, kumino, sol in poper.
  4. Solato prelijte s prelivom in dobro premešajte.
  5. Solato lahko uživate ohlajeno ali na sobni temperaturi. Je odlično kosilo ali priloga, polna magnezija, zdravih maščob in mineralov.

 

  1. LOSOS Z MANDLJEVO SKORJICO, DUŠENIM OHROVTOM IN RJAVIM RIŽEM

 

**Sestavine:**

- 4 fileji lososa (približno 170 g vsak)

- 1/2 skodelice mandljev, drobno sesekljanih ali mletih

- 2 žlici dijonske gorčice

- 1 žlica medu

- 1 žlica oljčnega olja

- sol in poper po okusu

- 1 skledico ohrovta, sesekljanega

- 1 žlica oljčnega olja (za ohrovt)

- 2 stroka česna, drobno sesekljana

- 1 skodelica rjavega riža

- 2 skodelici vode ali zelenjavne juhe

 

**Navodila:**

  1. Najprej pripravite riž. V srednje veliki kozici zavrite vodo ali zelenjavno juho in dodajte riž. Zmanjšajte ogenj, pokrijte in kuhajte približno 40-45 minut oziroma dokler riž ni mehak in se tekočina vpije.
  2. Pečico medtem segrejte na 190°C in pekač obložite s papirjem za peko.
  3. V majhni skledi zmešajte dijonsko gorčico in med. Vsak file lososa premažite z gorčično-medeno mešanico, nato pa na vrh fileja pritisnite sesekljane mandlje, da nastane skorja. Lososove fileje položite na pripravljen pekač in jih pokapljajte z oljčnim oljem. Začinite s soljo in poprom.
  4. Lososa pecite 12-15 minut oziroma dokler losos ni pečen in mandljeva skorja zlato zapečena.
  5. Medtem ko se losos peče, segrejte 1 žlico oljčnega olja v večji ponvi na srednjem ognju. Dodajte drobno sesekljan česen in ga pražite 1-2 minuti, dokler ne zadiši. Nato dodajte sesekljan ohrovt in ga pražite, dokler ne oveni in postane mehak, približno 5 minut. Začinite s soljo in poprom po okusu.
  6. Lososa z mandljevo skorjo postrezite z dušenim ohrovtom in rjavim rižem. Ta obrok je bogat z magnezijem iz mandljev, ohrovta in rjavega riža, zato je hkrati hranljiv in nasiten.

 

Pomagajmo si z učinkovitimi in naravnimi dodatki

Ko s prehrano ne zmoremo zapolniti vrzeli v vnosu in potrebah organizma, magnezij po navadi dodajamo s šumečimi tabletami - ampak to ni najboljši način. Šumeče tablete vsebujejo kup sladkorja in drugih primesi, ki pa iz našega telesa izpirajo magnezij.

Jasmina Kandorfer, avtorica knjige Biohacking zdravja po matrici narave vam v videu obrazloži, kako pravilno uporabljati izdelek, ki ga priporočamo v trgovinici Klepet ob kavi  - 100 % naravni magnezijev gel.

Sorodne objave

Zakaj je pomembno, da spimo v temi?

Spanje v temi in ob pravem času ponoči je ključnega pomena za ohranjanje zdravih spalnih vzorcev in splošnega dobrega …

Čas je, da preklopimo na jesen! Vodnik za zdravo jesen ...

Toisti, biohackerji, indijski zdravilci, vse tradicionalne medicine sveta so vedno gledale v naravo in se ravnale po …

Ali lahko rdeča svetlobna terapija pomaga naših hišnim ljubljenčkom?

Zanimivo je, da so prav ruski znanstveniki med prvimi v zgodnjih 1900-ih znanstveno raziskali in dokumentirali učinke …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.