Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

4 ajurvedski napitki za krepitev imunskega sistema (14-dnevna kura)

4 ajurvedski napitki za krepitev imunskega sistema (14-dnevna kura)

V Indiji so že od nekdaj mleko (ali rastlinsko mleko) z začimbami in zelišči uporabljali kot eliksir zdravja. V ajurvedi takšno mleko poznamo pod imenom Sidha Dugdham, kar v sanskrtu pomeni “popolno mleko”.

Spodnjih 5 receptov hrani telo, pomirja čustveno napetost in pomaga uravnotežiti vsak tip telesa. Obenem poleg številnih koristi za zdravje in lepoto spodbuja tudi vitalno energijo (ojas), ki krepi imunski in prebavni sistem ter prebuja občutek sreče in zadovoljstva. 

PRIPRAVA

Pomembno je, da takšnega mleka ne pijemo hladnega, ampak da ga zavremo in nato na majhnem ognju kuhamo od 5 do 10 minut skupaj z zdravilnimi zelišči. Z vrenjem se spremeni njegova struktura, kar olajša prebavo, zlasti pri telesu kapha, ki ima sicer počasnejši prebavni sistem.

Za pripravo ajurvedskega mleka izberite zdravilna zelišča in začimbe (glede na stanje, ki ga želite popraviti). 

Sestavine:

½ oz. 1 čajna žlička zelišč/začimb

1 skodelica mleka/rastlinskega mleka (najbolje mandeljevega)

¼ skodelice vode

Priprava:

V majhnem loncu zmešajte zelišča, vodo in mleko ter kuhajte do vretja. Zmanjšajte plamen in pustite, da mleko, zelišča in voda nežno vrejo. Ko se količina pripravka zmanjša na okoli 0,2 dl, je mleko pripravljeno. Za najboljši učinek mleko redno pijte 14 dni (pred spanjem). Na koncu lahko mleko po želji sladkate z naravnim sladilom po svoji izbiri.

Komu je namenjeno Sidha Dughdam oz. ajurvedsko mleko z zelišči? 

Zaradi svojih zdravilnih lastnosti in hranilnih snovi se še posebej priporoča ljudem šibkega zdravja, saj obnavlja telesno imunsko odpornost in prebavno moč ter ščiti pred različnimi boleznim, ki vključujejo kašelj, povečano izločanje, obstrukcijo sinusov ali bronhialne okužbe.

Po ajurvedi se takšno mleko uživa zvečer, saj spodbuja miren in globok spanec ter zdravo jutranjo prebavo.

1. Mleko s kurkumo

2. Mleko z ingverjem

Ingver v ajurvedi imenujejo “univerzalno zdravilo”, terapevtska uporaba ingverja pa je bila v starih ajurvedskih besedilih opisana kot preparat za različne bolezni, kot so artritis, bolezni prebavnega, dihalnega in kardiovaskularnega sistema. Ingverjevo mleko lajša kapha-vata motnje dihal, kot sta suh kašelj in emfizem, ter pomaga pri zmanjševanju in lajšanju bolečin v mišicah, sklepih in kosteh.

3. Mleko s črnim poprom

Ta pijača je dobra za izpiranje toksinov iz jeter in žolčnika. Zmanjšuje namreč zastoje v limfnem sistemu. Mleko s črnim poprom okrepi presnovo ter preprečuje kopičenje maščob v telesu.

4. Mleko s sveto baziliko

Znano je, da sveta bazilika podpira zdravje imunskega sistema. Odlična je pri kašlju, vnetem grlu in prehladu. Redno pitje mleka s sveto baziliko znižuje krvni tlak in holesterol ter tveganje za možgansko kap in srčni napad.

Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Klasični izdelki iz kurkume zgolj povečajo metabolične nivoje kurkumina v krvnem obtoku, …

37,50
Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

44,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.