Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

20 dejstev o probiotikih, ki šokirajo!?!

20 dejstev o probiotikih, ki šokirajo!?!
  1. Probiotiki v našem telesu pretehtajo naše možgane

 

 

 

 

 

 

 

Zelo zanimivo dejstvo je da možgani človega povprečno tehtajo 1.4 kg, zdravo človeško telo pa vsebuje okoli 1.6 kg probitikov. Dejstvo da človeško srce tehta samo 0.4 kg , ledvice pa 1.8kg nam pove da probiotične bakterije tvorijo enega izmed največjih organov v našem telesu.

  1. V našem telesu je 10x več probitikov kot celic.

V telesu zdravega človeka je okoli 100- 300 triljon probiotičnih bakterij med tem pa je v našem telesu 10 triljonov celic.

  1. Trg s probiotiki je ogromen

Trg probiotikov je ogomen, prav tako pa zaslužek. Na tržišču je veliko ponudnikov probiotikov in prodaja le-teh je v  letu 2008 je znašala 16 biljonov dolarjev, kar je malo več kot 15 biljonov evrov.

  1. Probiotiki so povsod v telesu, ne samo v trebuhu

Največjo število probiotikov živi v koloniji, miljone pa jih živi v ustih, ustni votlini, nosni votlini, požiralniku, okrog dlesni, okoli pljuč. Živijo tudi v našem želedcu, črevesju, nožnici, okoli danke, sklepih, pod pazduho, pod nohtim, med prsti, v sečilih in mnogih drugih mestih v našem telesu. Zato so zelo pomembni del našega telesa, saj so dejansko povsod v našem telesu.

  1. Slepič ni brez pomena – služi kot inkubator za probiotike

V preteklosti je slepič veljal za precej neoporabnega. Danes pa so dokazali, da temu ni tako. Namreč ob raznih obolenjih, slepič sprošča probiotične bakterije in s tem pripomore k zdravljenju. Ravno zaradi tega pa slepič sedaj odstranjujejo še samo v nujnih primerih.

  1. Probiotiki lahko pomagajo v boju z rakom, prehladom in zaprtjem

To, da probiotiki zmanjšujejo zaprtje, nam je verjetno že vsem precej znana informacija. Verjetno pa bo marsikoga presenetilo dejstvo, da probiotiki stimulirajo nastajanje kemikalij v našem telesu, ki delujejo proti raku.  V Tokyo pa so z raziskavo dokazali, da probiotična bakterija Lactobacillus casei zmanjšuje možnost za nastanek raka na mehurju. Dokazano pa je bilo tudi da pomaga pri boju proti gripi, prehladu,..

  1. Poznanih je več kot 100 dejstev zakaj probiotiki koristijo

Casey Adam Ph. D avtor knjige Probiotics (Probiotiki) je v knjigi napisal, da je preko 100 pozitivnih stvari, ki jih pridobimo ob rednem jemanju probiotikov. Z raziskavami so namreč dokazali, da različne vrste probiotičnih bakterij  imajo različne pozitivne učinke na našo zdravje.

  1. Pribotiki pripomorejo 70% našega imunskega sistema

Raziskave so pokazale da imajo probiotiki pozitiven vpliv tudi naš imunski sistem, kar od 70 -80%.

  1. Probiotiki proizvajajo naravne antibiotike

S probiotikim si je naše telo sposobno ustvariti naravne antibiotike. S tem pa nepotrebujemo umetno narejenih. Če postane telo imuno na določene antibiotike nam tisti iz lekarne ne morejo pomagati, medtem ko bodo probiotiki v našem telesu sami ustvarijo nov antibiotik, na katerega bakterije niso imune.

       10. Antibiotiki škodujejo našemu imunskemu sistemu

Verjetno ni potrebno omenjati, da s pomočjo antibiotikov ubijemo škodljive bakterije. A dejstvo, ki je marsikomu neznano pa je, da z njimi pobivamo tudi zdrave, koristne bakterije in posledično rušimo naš imunski sistem.  Torej medtem ko bodo probitiki gradili naš imunsku sistem in pripomogli, da se telo samo bori proti bakterijam, bodo antibiotiki rušili naš imunski sistem.

       11. Probiotiki z lahkoto ubijejo bakterijo, ki je rezistna na antibiotike.

Če antibiotike večkrat uporabljamo, se pogosto zgodi da bakterije postanejo imune na antibiotik, ne samo na enega, ampak včasih kar na vse.

Probiotične bakterije in patogene bakterije so bojujejo že biljone let. Zdravi ljudje pa imajo idelano okolje, da probiotične bakterije premagajo patogene. Kako zelo močne so probiotične bakterije nam pove dejstvo, da so ljudje preživeli tudi preden so izumili antibiotike.

     12. Probiotiki so antibiotiki 21. stoletja

Ljudje se bodo vedno več obračali na probiotike, saj so naravni in sami ustvarjajo antibiotike, ki so najbolj primerni za nas, bakterije pa na njih ne postanejo imune.

  1. 400 sevov probiotikov živi v našem telesu

Številne raziskave so pokazale, da je v našem telesu okoli 400 sevov probiotičnih bakterij. Nekatere bakterije so stalno v našem telesu, druge prehodne.

       14. Probiotiki so bakterije in glive, ki skrbijo za naše zdravje

Razlika med običajnimi patogenimi bakterijam ali kandido in probiotičnimi bakterijami je v tem, da so probiotične bakterije v sožitju z našim telesom.

       15. Hrana, ki vsebuje probiotike zdravi že tisočletja

 

Na tržišču je veliko dobre in okusne hrane, ki vsebuje probiotike. Torej že z kefirjem, probiotičnim jogurtom, kislim zeljem lahko veliko naredimo za svoje zdravje, vendar je res, da bi le tega v primerjavi z eno kapsulo 20 milijard sevov morali pojesti zares ogromno le tega.

        16. Probiotiki lahko omilijo laktozno intoleranco

V eni izmed raziskav so dokazali da mleko, ki vsebuje probiotične bakterije omili laktozno intoleranco.

        17. Namesto vitaminov raje probiotike

Raziskovalci so dokazali, da probiotiki proizvajajo veliko številko vitaminov kot so: vitamin A, Vitamin K, vitamini B1-B3, B5-B7,  B9, B12, esencialne maščobne kisline.

        18. Probiotiki ne ostanejo za vedno v telesu

Probiotične bakterije, ki jih pridobimo s probiotiki ostanejo v telesu nekje 2 tedna, a ta čas so našemu telesu zagotovo v veliko pomoč. Zato je pomembno, da kuro s probiotiki delamo redno.

        19. Pri vaginalnem porodu dobimo našo prvo dozo probiotikov

Verjetno ni nobena skrivnost, da zdrava, ljubeča mati je ključ do zdravega otroka. Zdrava mati pa bo tudi imela v nožnici probiotične bakterije, ki jo bo ščitila pred nevarnimi bakterijami. Malo manj pa je znano to, da pri vagnalnem porodu se novorojenček prvič sreča z dozo probiotikov. Drugo dozo probiotikov pa dobi preko materinega mleka.

         20. Probiotiki so odlični tudi za dojenčke

Z raziskavami so dokazali, da dojenčki kateri so prijemali probiotike so imeli manj krčev in so kasneje potrebovali manj antibiotikov.

          21. Probiotiki so bistvenega pomena za zdravje žensk

Raziskave so pokazali, da ženske, ki uporabljajo probiotike imajo manj vaginalnih vnetij. Dokazali so tudi, da ženske, ki redno uporabljajo probiotike v času dojenja, niso imeli probleme z mastitisom.

Raziskovalci oddaje Klepet ob kavi pa so za vas pripravili edinstveno mešanico probiotičnih in prebiotičnih sevov, ki jo najdete na povezavi spodaj:

https://klepetobkavi.si/prehranska-dopolnila/probiotiki-20-milijard-s-prebioticno-mesanico.html

 

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.