Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

12 neizpodbitnih dejstev o bosanskih piramidah

12 neizpodbitnih dejstev o bosanskih piramidah

Bosanske piramide so eden največjih tovrstnih artefaktov na svetu. Stojijo na zares strateški lokaciji, saj so pod njimi izvori energije, železna plošča, znotraj njih je energijsko sevanje, informacije iz duhovnega sveta, ki jih dobimo preko njih, pa nam lahko služijo kot kažipot, ustvarjalna ideja ali navdih za raziskovanje. Zaradi učinka negativnih ionov in skalarnih energij se omenjajo tudi kot zdravilo za korono (LINK DO ČLANKA: https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/ucinek-negativnih-ionov-in-skalarnih-energij-v-mestecu-visoko-bosanske-piramide.html

Zagotovo so bosanske piramide v mestecu Visoko omembe vredna postojanka, v nadaljevanju pa razkrivamo 12 gotovih dejstev, ki veljajo zanje: 

 

 1. Geometrija bosanske piramide Sonca

Vse piramide na svetu imajo obliko štiristrane piramide. Satelitski posnetek piramide Sonca kaže celo njihovo popolno geometrijsko obliko (za vse štiri stranice – enakokraki trikotniki).

 1. Orientacija piramide je obrnjena proti strani, s katere prihaja svetloba

Geomorfološka oblika bosanskih piramid ni posledica tektonskih gibanj, orientirana pa je skoraj popolno. Odstopanje od popolne usmeritve S–J je minimalno (0 stopinj; 12 minut). 

 1. Piramide se hladijo hitreje od okoliškega prostora

Satelitska geotermalna analiza kaže, da so temperaturne razlike bosanskih piramid preko dneva večje od okoliških krajev. Zagrejejo in ohladijo se prej. 

 1. Umetni gradbeni material

Geopolimerni betonski bloki na severni strani piramide Sonca so nenavadni in tako posebni, sa ga današnja znanost praktično ni sposobna ustvariti.

 1. Starost piramide

Po poročilu federalnega inštituta za pedologijo je minimalna starost piramid v Bosni ocenjena na 12.000 do 15.000 let, radiokarbonska analiza fosilnih delov na piramidi Sonca pa kaže neverjetno starost 29.200 (+/- 400) let!

 1. Podzemni tuneli

Očiščena mreža podzemnih tunelov v bosanskih piramidah (izmerjena do poletja 2020) je skupno dolga 2,2 kilometra, križišče v tunelu Ravne pa je staro več kot 30.000 let. Megakeramični blok K-2, ki tehta 8 ton, je bil v podzemne tunele (180 metrov globoko) postavljen pred več kot 30.000 leti. 

 1. Skalarna geometrija

Tri piramide v dolini Visoko skupaj tvorijo obliko pravilnega trikotnika. Vrhovi piramid Sonca, Mesec in Zmaj skupaj tvorijo obliko pravilnega enakostraničnega trikotnika (2,2 kilometra pa meri posamezna stranica). 

 1. Zlati rez

Vrhovi piramid Sonce in Ljubezen skupaj z vrhoma Krnice in Četnica so v postavitvi, ki predstavlja zlati rez. 

 1. Skalarna geometrija − enakokraki trikotnik

Vrh piramide Sonce, gomile v Vratnici in kompleksa tunelov Ravne tvorijo obliko enakokrakega trikotnika.

 1. Teslini skalarni valovi na vrhu piramide Sonca

Hrvaška raziskovalna skupina je odkrila energijsk valove 28 kHz. 

 1. Zdravilni učinki

 2. Lokacija

Železna podzemna plošča, kvarc, podzemni vodni tokovi, ultrazvočni valoviVse slike so sposojene z Yt-posnetka spodaj. Podrobnejši opis najdete v posnetku:

Odkritelj bosanskih piramid dr. Semir Osmanagić nas v dolini bosanskih piramid pričakuje 30. 7. 2020. Če želite zraven, najdete več info na povezavi: https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/potovanje-v-dolino-bosanskih-piramid-1868.html 

Sorodne objave

Datumi za zajem izvirske vode v letu 2021

Datumi za vodo, ki ima zdravilne lastnosti, so določeni po luninem koledarju. Lunin koledar ni vezan na letno gibanje …

Kako se pripraviti za prejemanje angelskih sporočil?

Kako prejeti jasna sporočila in pomoč angelov? Če želimo vzpostaviti povezavo z njimi ter prejeti njihovo podporo, …

Energije meseca januarja

Vstopili smo v leto 2021! Če vas zanima letni pregled energijskega dogajanja za 2021, potem si poglejte minulo …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.